StefanB написа:Въпрос към знаещите.....
Срокът на БГ книжката ми изтича.... Подадох документи за ДЕ книжка, но ще бъде готова след 2месеца....
има ли възможност за експресна поръчка? и какво става през този период когато книжката ми дефакто е изтекла, а новата още не са ми я дали?
Зависи от Ландкрайза, който я издава.Ако са ти казали че не може експресно - значи не може.Хубавото е , че немците по принцип не правят запитвания до BG КАТ дали книжката е истинска,за разлика от испанците примерно, които не дават испанска книжка без получен отговор от българите.Има хора в Испания и по шест месеца чакат заради нашите мърдѝ от КАТ.
Моята книжка стана готова в D за пет седмици.Бях извън Германия и жена ми я взе със собственоръчно написано от мен пълномощно и предаде българската. Освен това, ме разкарваха преди това на два прегледа - общ и много подробно обследване на зрението от очен лекар, понеже имам и категориите за тежки камиони.
В периода, в който българската ти книжка е изтекла и не си получил немската - де факто си без книжка. Търсиш кой да те вози и не караш. Не сядай зад волана с изтекла книжка, немците не спират много често,но гепнат ли те случайно -
д-то да ти е яко.

We can't help everyone, but everyone can help someone.
Ronald Reagan