bknf написа:rotenheim написа:Ще бъде откровен с тях и ще ги помоля предварително, преди да е сигурно, да не установяват контакт със сегашния ми работодател, пък ще видя как ще го приемат.
Или за по-сигурно, няма да даваш име и адрес на фирмата - а само дейността. Какво си правил там.
Това го обмислях, но е много странно в СВ да опиша само дейност...т.е това е малко като не знания за писане на СВ.
Сърдечно ти благодаря за съвета!
Lanti написа:Пишеш накрая на писмото нещо като :
Da ich mich derzeit in einem ungekündigten Arbeitsverhältnis befinde, bitte ich höflich darum, meine Bewerbung vertraulich zu behandeln.
Хората все пак са сравнително тактични. В България не знам дали има такава практика, но можеш да поискаш междинна оценка от фирмата в БГ за теб, за работата ти - Zwischenzeugnis и него да приложиш като препоръка. Както и такива от още по-предишни работодатели - ако имаш такива.
Страхотно предложение. Благодаря и на теб! Ако искам преждевременно такава препоръка, най-вероятно ще си търся нова работа

Стискайте ми палци, много искам да се случат нещата. Знам, че ще е трудно, но искам да опитам