

itzo написа:Проблемът не е толкова в метанола, колкото в количеството. Ако си лиснеш обичайната доза, без да отчетеш петдесетте и повече градуса, на другия ден си труп
А ослепели от домашно печена ракия /почти/ няма, колкото и да им се иска на големите алкохолни производители, практически всички такива случаи са след употреба на алкохол, забъркан от доморасли химици с дървесен спирт.
rikiking написа:VaskoLeon написа:Не бих си купил ''домашна'' не се знае дали не е варена на силен огин и няма метанол в нея!![]()
![]()
Резултатът е натравяне до пълно ослепяване!
Последния път като препих с процокава домашна,подарък от един приятел, после две денонощия ми беше студено на краката, а пък топло на главата, челото ми се потеше обилно, слепоочията ми пулсираха, имах силно бучене в ушите, парене на клепачите и погледът ми трудно се концентрираше в една точка.![]()
Освен това изпитвах тежест в областта на малкия мозък, движенията ми бяха леко некооридинирани и забавени, а говорът ми - провлачен, с частично изменена интонация и тембър.
rikiking написа:
Ако дЕдА ти е варил ракия ,примерно от собствено лозе Перла/почти го затриха сорта вече/, с минимално количество захар и го е наложил в бурето само за представителни цели и за собствена употреба, за синовете, за унуците и за мъжа на унучката - пий на воля, половин, че даже и едно "кило" не се и усеща и на другия ден си кукуряк.
А я ходи вземи от съседа му, който има същото лозе и пече на същия казан, но ще ти даде от тубата дето е за продан - от два-триста грама се чувстваш труп , че и с допълнителни екстри...
Така че , пийте домашна ракия произведена само от близки роднини и най-приближени сродници!!!
Назад към Търся/Предлагам - Други
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта