А какво ще кажете за това.
за Г-20 и други такива сбирки
относно еволюционната теория на Дарвин, "белите" хора и т.н.
bknf написа:itzo написа:bknf написа:...Няма кво да чакам с ляб и соль, аз отивам на място - даже и да не ме чакат
Дано тръгнеш по- бързо от Тошко Аматамата, дето втора година вече не успява да се раздели с немския социал.
Ама все обещава, някой ден, непременно..Да не съм офф..
Година след казармата заминах за Германия, не знаейки езика, с 500 марки в джоба, не познавайки никого и не знаейки нищо за немската действителност. Като изключим рекламните картинки на немски дворци, зелени поляни и цветните рекламни брошюри от Пловдивския панаир. Като пристигна автобуса в крайната цел, Зима, сняг и студ, тъмно към 4 сутринта, като пообиколих малко - ме учуди, че в един сравнително хубав квартал, 5-6 чернокожи мигранти - се грееха на един запален огън и слушаха африканска музика от едно радио. И искаха да ми продадат дрога. Наоколо нямаше дебела сопа, да я взема в ръка - ама те и така - разбраха.
![]()
След няколко месеца, работех в един склад за товарене на пакети в джърман парсел, пак така едни 3-ма чернилки в съблекалнята се опитаха нещо да ми обяснятАма не стана - не всички бели са либерални, за тяхно голямо учудване. Пък се намеси на помощ и един руснак - от Казахстан. След което вече всичко стана се изясни-)).
Тогава ще наште дипломи за средното образование не ги признаваха във ФРГ. Имах виза за 30 дена - само за изпит по немски. Изпита не го взех, но останах за още 1 година, на подготвителен курс. А с финансирането ми, собственото - се оправях лично аз, щото наште нямаха какво да ми дават. Защо и кой обезцени българската валута и си присвои или унищожи бившата "народна" собственост - това ще го разбера впоследствие. Както и защо се е разпаднал СССР.
Понеже живеех в студентско общежитие в много хубав, богаташки квартал - трябваше да тръгвам сутрин в 4 сутринта,
а в 7.30 ми почваше задължителния немски "курс" - за придобиване на немско средно образование. Което беше свързано с визата - за 1 година. Така 2-3 месеца, после намерих друга работа.
И за цялото това време, през което съм бил в Германия, не съм получил нито 1 д-марка или после нито 1 евро социална помощ. И не само това. Като трябваше да работя нещо, след първото пращане на информацията за мен на немските държ. служби, че е започнал нов "служител" - "чужденец" (и то като студент) - то след 2-3 месеца идваше писмо, че за за да работя - трябва специално разрешение - Arbeitserlaubnis. Дори и и да има студентска виза. И че трябвало да се провери, дали за туй работно място няма немски или "европейски" граждани - кандидати. После заплашваха с 50 хиляди марки глоба - работодателя.
Обаче всяко зло - за доброПосле ще ми стане ясно, че колкото по-сложни и трудни са задачите (за разбиране), то толкова по-лесно е да си намери човек работа. След години, за същите тия немски служби - съм изпълнявал сложни проекти - за тяхното финансиране. За какво харчат те пари и с какви ползи.
Та още тогава се научих, че колкото по-сложно изглежда нещо - толкова по-лесно може да се окаже то на практика. И че трябва да се ходи "нагоре" - а не "надолу". Дори и да не знае човек всичко, по дадената задача.
А към Русия се насочих (първоначално)... с американска помощ и за решаване на американски "проблеми". Трябваше да оправям кашата, забъркана от тях самите. Някои си мислят, че като имат много долари - и всичко им е до колене. Ама то не винаги е така...
itzo написа:Парашутист пада към земята, не му се отваря парашута. Лети си надолу и се мъчи, по едно време гледа друг лети наблизо:
- Оооо, колега, как се отваря запасният?
- Не знам, аз съм сапьор!
Парашутист пада към земята, не му се отваря парашута. Лети си надолу и се мъчи..
VaskoLeon написа:...Този тъп виц на 4-ти километър ли си го научил?![]()
baconsutan написа:...Улиците в големите градове са чисти и спокойни. Църквите са поддържани, а народът е вярващ....
bknf написа:Айде пак по темата. После някой ден може да ви разкажа, как се прави руско ООД (на немски GmbH), , какви трудности има при откриване на банкова сметка там.. (и колко са хубави, банковите служителки - когато искат да те уговорят да си отвориш сметка в тяхната банка
![]()
A aко пътувате там с влака, и слизате на малка спирка зимата - може да се наложи да се скочи до леда на земята 40-50 см от стълбата. А не както като в Немско - на 1 ниво.
VaskoLeon написа: Още Бисмарк е казал, че с Русия не може да се бъзикаш, идват след доста години и си вземат откраднатото с лихвите отгоре
bknf написа:Или както се казва в тая весела песничка - за тоя който е забравил, или отново е хитър - пак ще се повтори урока :mrgreen
rikiking написа: Давай да се комбинираме бе.. От тебе руското ООД, от мене сметки под нигерийска юрисдикция и финансов контрол, но оперирани от стабилна хонгконгска банка
baconsutan написа: Ако не те харесат и ги дразниш, може да те набият. Ако си открит и добронамерен, те приемат като брат за цял живот..
Не думай бре, пак ли ще превземат Бундестага?
itzo написа: Ку не знаете, на служителите на руското МВР е забранено да излизат зад граница. Изобщо. И на военните(освен по служба, на танке-) , а и на държавните служители. Види се, разхлабват режима.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта