Здравейте! Моля за помощ и съвет! Какви документи са ми необходими за заминаване(емигриране) в Германия?
Какви документи трябва да преведа на Нески и да взема със себе си при отпътуването? Освен ,акт за раждане,дипломи за средно и висше образование,трябва ли също така да си преведа трудовата книжка,трябва ли ми документ за внесени здравни осигровки,или здравна европейска карта е достатъчна.Да превеждам ли евентуални свои препоръки от предишни работни места? Моля подсетете ме ,ако забравям някои документи ,коити биха ми потрябвали в Германия.
Имам осигурена квартира в Немско,смятам веднага да се запиша там на езиков курс за овладяване на Немския.
След това да си потърся работа ,моля за информация ,който знае..,дали ще е трудно да си намеря работа ,например,като:продавачка в магазин.,детегледачка,болногледачка,барманка,сервитьорка.. И бих ли могла да се възползвам в Гемания от някои стажантски програми(курсове)и след приключването им да ме оставят на работа в съответната фирма?
Имам бакалавърска степен по - Публична Администрация! С евентуални приравнителни изпити ( в Немско),дали ще ми признаят висшето образование в Германия?
Проблем ли ще ми е за започване на работа в Германия ,факта че в БГ от 3 години съм безработна?
Предварително Ви благодаря!
Желая здраве и късмет на всички!