• Advertisement

Духането на носа в Германия

ИД на статията: 1
Написано от: admin
Написано на: 28 Май 2004, 14:03:00
Статията е разгледана 37618 пъти
Външен линк към тази статия:
https://zaedno.eu/forums/kb.php?a=1

Mr.Bombastic публикува:

Ще драсна няколко реда, пък дано не ме разберете погрешно. Просто искам да споделя впечатленията си по тази тема.
Пътувам си аз преди една година и нещо в някакъв немски транспорт и чувам ама някакво неистово духане, преминаващо във всички тоналности и което е най-лошо безкрайно дълго. Брех, викам си, тва ще да е някой чужденец. Да ама не! Най-обикновен германец, че и със семейството си.

Мина се време и почна да ми прави все по силно впечатление. Народа духа, та се къса. Мина още време и почнах да се дразня :). Еми някак си е супер странно (оправдавам се). При всичката тази култура и лъскавост, която блика отвсякъде (поне при мен - аз живея в Дюселдорф), тази странна немска привичка просто не се вписва. Поне за мен. Случвало ми се да видя страшно докарана двойка и единия от двамата ама такива звуци да издава и да пълни кърпичката :), че то да отвърнеш поглед. И тук идва най-интересното - не им прави впечатление! Дори на работно съвещание се е случвало, просто колегите игнорират "духащия" колега и си говорят и обсъждат.
Еми това е то. Искаше ми се да го споделя :)


Коментари на други хора по темата:

Духането на носа е изтъркана тема.
В началото на пребиваването ми в Германия постоянно се стрясках, когато мои колеги по време на лекция или в мензата най-невъзмутимо си вадеха кърпичките и пристъпваха в действие...Направо ми ставаше лошо.А после Бай Ганьо нямал възпитание!
М/у другото в Де приемат за съвсем естествено и ако някои май извади своя Липглос и на улицата или в градския транспорт "се начерви" - нещо, което един истински български мъж не би направил.
И още нещо: Когато немските студенти обядват със зелева салата с оцет и чесън в аудиторията или започват да отварят разни снаксове и чипсове, на професорите не им прави никакво впечатление, а аз направо полудявам! Не знам... Може би аз нещо не съм в час?
KOMISCHE LEUTE!!!


Без да сравнявам и давам оценка, кой е по-добър, кой е по-възпитан немеца или българина пред мен изниква картинката на постоянно плюещия по улицата българин, или какво ще кажете за изсекването с голи ръце и размазания секрет на улицата ,не е ли шумното изсекване в чисто темпо за предпочитане?!


Как иначе да наречем протокола по "освобождаването" на носа, ако не класическа, дори христоматийна еманация на величието на немския дух!!!!!!!! Това е то, не ще да знае никакви ограничения тоз´ могъщ дух!!!!!!!
Окрилени от него са цял куп философски, литературни, естетически и даже социално-политически концепции...../Ами по-добре е май да не ви напомням!/
Дълбоко пропита от това стихийно раблезианство е не само музиката на Вагнер, не само апологетиката на Волята и на свръхчовека при Шопенхауер и Нищше, ами дори и психоанализата на Фройд. Свеж пример в наши дни е този симпатяга, д-р Gunther von Hagens, бащата на пластинацията, нали се сещате?
И кой знае, сигурно и този малък акт на безогледно прочистване /на такъв един маргинален орган като носа/ е малко стъпалце към разкрепостяването на човечеството.........


Духането на носа в Германия е може би сравнимо с оригването или пърденето в Обединеното Кралство, на което съм очевидец....Понякога е придружено с извинение, но в повечето случаи такова липсва. В началото мислено се изумяваш, после свикваш. Както се каза по-горе ''народът пърди, та се къса'' ;)))


Компилирано от коментарите на потребители на "Заедно"
Статията е последно редактирана от Mr.Bombastic на 15 Януари 2012, 16:25:49

Коментари

{ PERMANENT_LINK }от silve_r_star на 5 Септември 2013, 00:07:00

Откровенно ме разсмяха коментарите Ви. Всяка нация си има особености :flower:
silve_r_star
Нов потребител
Нов потребител
 
Статии: 0
Регистриран на: 3 Август 2013, 13:24:33
Местоположение: София

Кой е на линия

Регистрирани потребители: Google [Bot], Google Adsense [Bot]

Автор Абонирай се за автора
Аватар
admin
Администратор
Администратор
 
Статии: 1
Регистриран на: 7 Февруари 2004, 01:00:00
Местоположение: Дюселдорф/Düsseldorf
Гласувай

Статията е оценена с 6
2 добавени гласа.
Търси в статии

Сходни статии
Не са намерени сходни статии.
Модераторски панел ]
  • Advertisement