• Advertisement

Телефониране през Интернет

ИД на статията: 15
Написано от: Yura
Написано на: 16 Януари 2012, 03:58:28
Статията е разгледана 3487 пъти
Външен линк към тази статия:
https://zaedno.eu/forums/kb.php?a=15

За кратко време се появиха няколко програми “в реално време”, (т. е. моментално), които придобиха особена популярност.

Какво предлагат в момента компаниите в Интернет чрез техните популярни сайтове?

MSN Messenger ( http://www.msn.com ) предлага текст, звук и образ от компютър до компютър. Тази услуга е безплатна. За да се ползуват всички възможности е необходимо компютърът да бъде обзаведен с микрофон, слушалки (или високоговорители) и видеокамера. Този комплект струва няколко десетки евро.

Yahoo! Messenger ( http://www.messenger.yahoo.com ) предлага също текст, звук и образ, като потребителите му могат да се обаждат от компютър до обикновен стационарен или мобилен телефон, както и от стационарен или мобилен телефон до компютър. С услугата “Phone Out” обажданията струват по няколко цента на минута. Услугата “Phone In” позволява на притежатели на компютър да получат собствен телефонен номер, благодарение на което се осъществява връзка от телефон до компютър. Абонаментът за “Phone In” струва $ 29,90 годишно.

Google Talk! ( http://www.google.com/talk ) предлага размяна на текстови и звукови съобщения и се отличава от всички останали изброени програми с изключително опростения си дизайн.

Skype ( http://www.Skype.com ) предлага безплатно пренос на текст, звук и образ от компютър до компютър. Пренос на звук от компютър до телефон в България се заплаща както следва: стационарен телефон в София - $ 0.03 за минута, в останалата част на страната - $ 0.06 за минута, до мобилен телефон - $ 0.26 за минута. Услугата компютър - телефон е предплатена и нейната стойността е $ 10. Ако до 6 месеца тази сума не се изразходва, тя се самоанулира.

VoIPBuster ( http://www.VoiPBuster.com ), VoIPCheap ( http://www.VoIpCheap.com ), VoIPDiscount ( http://www.VoIPDiscount.com ), InternetCalls ( http://www.internetcalls.com ) предлагат звук от компютър до телефон. За някои страни, включително и Германия, тази услуга до стационарен телефон е безплатна, но до мобилен телефон струва € 0.26 за минута. До България цената на разговор до стационарен телефон е € 0.01. Задължително се предплащат € 10, които могат и да не се използуват, но ако в срок от 120 дни не се изразходват, то тази сума се анулира. Програмата допуска безплатни демонстративни едноминутни разговори до стационарни телефони.

Материал на "Заедно". По информация на Надежда Стоянова.


Кой е на линия

Регистрирани потребители: Google [Bot], Google Adsense [Bot], vl

Автор Абонирай се за автора
Аватар
Yura
Модератор
Модератор
 
Статии: 50
Регистриран на: 5 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: Deutschland
Гласувай

Статията е оценена с 4
1 добавен глас
Търси в статии

Модераторски панел ]
  • Advertisement