• Advertisement

О2: Съвети къде да си сложите Homezone?

ИД на статията: 16
Написано от: Yura
Написано на: 16 Януари 2012, 04:01:07
Статията е разгледана 7790 пъти
Външен линк към тази статия:
https://zaedno.eu/forums/kb.php?a=16

В малките градове, Homezonе-ата покрива почти целия град. В големите не е така, и често се случва да ви се иска да имате на определено място близо до вас, но не знаете точно на коя улица да я сложите, така че да обхваща и у дома, и в квартала отсреща.

Вижте този адрес: http://gsm.yz.to/karte.php. Знаете ли го? Показва къде може да Ви е Homezone.

Ако отворите горната страница ще ви се покаже неясна карта на Германия, като за отделните градове се пишат Х и У координатите взети от тази страница: http://gsm.yz.to/cities.php

Така за Мюнхен например взимате: Х=369369 У=533863

Нанасяте ги горе:

После от klein - Zoom - gross избирате някъде по средата, за да се ориентирате по града (най често координатите са в (географския) центъра някъде. Избирате и опциите: Homezone: 1,0 км (т.е. най малката възможна Homezone-a 500 метра гарантираното т.е. 500 м радиус = 1 км диаметър). Натиснете чекбоксовете: garantierte и бутона преди него. Kartengröße: reale 640 на 480 е добре, но може да я увеличите 800 на 600, после чеквате Cityzonen и Kartе, бутон Zeichnen и пред вас се появява красива и подробна карта.

Tази карта с клетките на О2 в града, като 3 точки, Homezone-ата е забита с червен Х в случая на една магистрала на Eнглишергартен. Забийте мишката във вашия квартал и картата ще смени показалеца там. Сменете Zoom-а: с klein - Zoom - gross към Gross , натиснете пак бутона Zeigen и ще ви се появи горе долу някоя улица около вас. Поиграйте си с картата наместете червения Х там където според вас е най-добре, за да бъдат обхванати интересуващите Ви места.

Правило: в Homezone сте, не където показва зеленото кръгче - това са гарантираните 500 м, Homezone ви е там, където се разпространява сигнала от 3те клетки м/у които е заключен посочения адрес.

След като сте си избрали мястото вижте на друга карта на града кой е този адрес или отидете на място и запишете улицата и номера. След това може да промените адреса на Homezonе там, като се обадите на 02 или през Интернет.

Внимание! Всяка една промяна на адреса струва пари. От интернет е по-евтино - само 7.50 евро, но въпреки всичко струва. Много добре си преценете, особено ако сте на границата - понякога само с 1 изместване на мишката до съседната къща (т.е. много малко мястото на картата), и Homezone-ата се променя.

Страницата не е много точна - защото дори и на най голямото увеличение картата не изписва имената на всички улици, но ако си познавате района, няма да има проблем.

"Аз така си преместих моята за да имам и в къщи и в центъра, иначе свършваше точно в началото на центъра. Е просто я сложих на адрес, който е по средата м/у дома ми и центъра. Един приятел имаше подобен проблем, защото живеше в общежитие близко до университета, но въпреки всичко там нямаше, и я премести някъде по средата." (цитат от страницата http://www.bgforum.de)

Има и още един възможен проблем. Ако мястото което се пада м/у вас и желаната точка не е населено, но е близо, възможно е да не намерите улица с къща, която да сложите! По-добре е да не си играете да налучквате някой номер по улицата, защото понякога дори и разстояние от 1 номер е доста голямо!

Материал на "Заедно". Използвана е информация от страницата http://www.bgforum.de


Кой е на линия

Регистрирани потребители: Google [Bot], Google Adsense [Bot]

Автор Абонирай се за автора
Аватар
Yura
Модератор
Модератор
 
Статии: 50
Регистриран на: 5 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: Deutschland
Гласувай

Статията е оценена с 3
0 добавени гласа.
Търси в статии

Модераторски панел ]
  • Advertisement