• Advertisement

Дата и час: 15 Февруари 2025, 14:32:15

Последно от форума Последно от Новобранец

Преглед на Новобранец » Форум : Новобранец

Информация за новопристигнали, търсене на жилище и др.

престой в Брюксел

Здравейте,
откривам форума днес, търсейки информация и хотели в Брюксел в непосредствена близост до университетска болница St.Luc.
Надявам се някой да има информация. Търся квартира за престой от 5 нощувки за датите 30.09 - 05.10.2012. Миналата година ходихме по същото време и бяхме отседнали в SODEHOTEL LA WOLUWE, който беше буквално на 10 мин. пеш. Но за мой голям ужас се оказа, че хотела е в ремонт и тази година не можем да отседнем там. ...
Още : престой в Брюксел | Преглеждания : 17077 | Отговори : 0

Скоро заминавам-2012г.

Здравейте,казвам се Владимир на 28 години,занимавам се със строителство във Варна от 5 години.Работя самостоятелно директно с клиенти.Началото на есента реших да сменя обстановка и след известно проучване се ориентирах към живот и работа в Белгия.За съжаление в Белгия нямам познати,дори съм малко затворен и трудно завързвам контакти с колеги,най-малкото защото работя сам.Ще се зарадвам,ако колегите които прочетат тези редове се свържат с мен.За сега нетърся помощ,някои да ме приюти в началото докато си намеря ...
Още : Скоро заминавам-2012г. | Преглеждания : 18255 | Отговори : 5

Необходими документи за престой в Белгия

Здравейте приятели !От няколко месеца съм в Белгия и мисля да остана за постоянно.Тук живея в дома на леля ми,която е омъжена за белгиец.Надявам се да ми помогнете и да ми кажете какво е първото нещо , което да направя за да се установя тук.Какви документи ми трябват,през какви институции да мина .... Всичко ,което знаете ще ми е от полза.. Моята леля не е много информирана ,а и тук в градчето няма почти българи.Моля ...
Още : Необходими документи за престой в Белгия | Преглеждания : 18138 | Отговори : 2

Белгия - линкове за новобранци

Така, предвид,че хората, които идават в Белгия задават предвидим въпроси, реших да направя една тема с линкове за неща необходими за ежедневния живот в Белгия. Тъй като съм в Брюксел, повечето линкове са концентрирани за Брюксел. Надявам се други потребители да допълнят колекцията.

Тъсене на жилище
Влан
Имоуеб

Административни
Брюкселска столична област
Сайтовете на 19-те Брюкселски общини - на сайта на всяка община могат да се намери информация за как и къде да се регистрира ...
Още : Белгия - линкове за новобранци | Преглеждания : 51896 | Отговори : 8

Банкова сметка в Белгия

Бих искал да пусна и такава тема. Значи, от университета ми казват, че за да си открия банкова сметка ми трябва лична карта, писмото, че съм приет и копие от договора ми за наем. Но из разни други сайтове ми казват, че мога и само с лична карта... Та къде е истината?
Още : Банкова сметка в Белгия | Преглеждания : 20495 | Отговори : 5

Мобилен оператор в Белгия

Тази тема предполагам, че също ще бъде интересна за новобранците в Белгия :) Може ли някой да ми препоръча оператор, който предлага предплатена мобилна комуникация (на принципа на Prima, B-Connect)? И изобщо, предлага ли се това нещо и горе-долу какви са цените?
Още : Мобилен оператор в Белгия | Преглеждания : 23177 | Отговори : 9

Материали за учене - dutch/french

Не знам доколкото модераторите/администраторите ще се израдват на такава тема, но мисля, че ще е полезна, особено за новопристигащите в Холандия, Белгия и Люксембург. Аз мога да споделя тези две неще:

- българо/френски и френско/български речник
- самоучител по френски език, написан на английски език
- това е курса по френски език на Relaxa, на български език. На тази страница има и линк към втората част.

Надявам се да съм бил полезен. Ако някой може ...
Още : Материали за учене - dutch/french | Преглеждания : 17063 | Отговори : 0

Квартира в Белгия

Здравейте. Тъй като вече сме приети в Белгия да учим бих ви помолил ако някой знае хубави сайтове за търсене на квартири с цени и пр. за Лювен или Брюксел? Предварително благодаря за помощта :)
Още : Квартира в Белгия | Преглеждания : 51122 | Отговори : 55

Белгия - цени и стандарт на живот

Ганчо е написал (Ноември 2007) добра статийка. Може да послужи за ориентир, на хората, на които им предстои заминаване.. Знам, че има и други потребители на форума от Белгия. Предлагам в тази тема да споделим наблюдения от наеми, цени на градски транспорт и т.н в различните белгийски градове :)

Изображение

Няколко човека ме посъветваха да не пиша за това, защото не било „интересно”, но за мен сравнението ...
Още : Белгия - цени и стандарт на живот | Преглеждания : 65629 | Отговори : 41

Какво да видя в Белгия?

Destination: Bruxelles / Brussels

Мисля, че има какво да се види в тази макар и малка държава. Ще ми бъде интересно вече посетилите страната да споделят къде, какво им е харесало, а пък за бъдещите посетители темата може да се окаже добър гид за красиви местенца.

Предложението тази вечер е:

Атомиумът

Атомиумът – Айфеловата кула на Брюксел

Извън града, но като негов символ, се издига известният в цял свят Атомиум, построен за Световното изложение в ...
Още : Какво да видя в Белгия? | Преглеждания : 43909 | Отговори : 35

Влез  •  Регистрация

Статистика

Общо мнения 189772 • Общо теми 18627 • Общо членове 39815

• Advertisement