• Advertisement

Дата и час: 9 Февруари 2025, 04:09:24

Последно от форума Последно от Документи

Преглед на Документи » Форум : Документи

Информация за удължаване на международен паспорт, тарикатлъци със шофьорските книжки и др.

Сключване на брак в Дания

Здравейте, имаме нужда от помощ. Търсихме във форума, но открихме само един коментар по темата.
Имаме нужда от по - пълна информация относно: какви документи са необходими, каква е процедурата и колко време отнема , къде се подават документите, можем ли сами да се справим или ни е необходим посредник, както и къде можем да намерим актуална информация ?

Благодарим и желаем на всички весело посрещане на празниците!
Още : Сключване на брак в Дания | Преглеждания : 24201 | Отговори : 4

Какви документи са нужни за експорт на автомобил от Дания-номера,застраховка и т.н.

Харесал съм една количка в Дания на 60 км. от Германската граница.Колата е с датски талон и не знам какви документи са нужни.Има ли в Дания транзитни номера?Колко биха стрували те и застраховката?Чакам отговор и от продавача,ама като знам немците колко са зле,предполагам,че и тоя е същата история.А съм си намерил удобен полет и много ми се иска да я взема.

Документи за внос на кола от Дания

Купйх си кола от Дания, но се оказа че колата няма застраховка. Някой знаели кой ще е най евтиния вариант да докарам колата?
Още : Документи за внос на кола от Дания | Преглеждания : 23429 | Отговори : 9

Съвместно съжителство

Здравейте, интересуваме дали съвместното съвителство има силата на брак в Дания и ако е така как се доказва. Аз съм в копенхаген от година и половиа и приятелката ми с която сме заедно 13 години идва да живее при мен, но понеже не говори английски няма да може да си намери законна работа за жълтата карта. Ако ми е съпруга получава автоматично заради мен, но тя не е. Друга опция е да се оженим тука ...
Още : Съвместно съжителство | Преглеждания : 17407 | Отговори : 2

Новите лични документи

Здравейте на всички,

следва информация от по Посолството на Република България
Копенхаген

ИНФОРМАЦИЯ
относно издаването на български лични документи от нов вид

Уважаеми граждани на Република България,

Предстои издаването на български лични документи от нов вид. Тези документи ще съдържат биометрични данни и ще са съобразени с европейските изисквания (Регламент на ЕС 2252/2004, Решение на ЕК С(2005)409 от 28.02.2005 г. и С(2006) 2909 от 28.06.2006 г., Регламент на ЕС 1030/2002 и ICAO DOC).
Министерството на ...
Още : Новите лични документи | Преглеждания : 16851 | Отговори : 0

Международна здравна карта от България

Здравейте и от мен.

Някой запознат ли е какво е положението относно европейската здравноосигурителна карта която може да ви се издаде в България. Еквивалент ли е на датската здравна застраховка? С една дума струва ли си човек да си изкара такава карта от България? Тук има теоритична информация http://www.nhif.bg/bg/EZK.phtml, но как е на практика?

Поздрави на всички.
Още : Международна здравна карта от България | Преглеждания : 31134 | Отговори : 21

Свидетелство за съдимост

Здравейте!

Свидетелство за съдимост се изисква за започването на почти всяка една длъжност. Получаването му е сравнително лесно. То се издава от полицията във града в който сте вие. На датски се казва Straffattest (страфатест). Става много бързо и много лесно. Отивате в полицията, теглите си номерче, попълвате един кратък формуляр (на датски език, но ако нещо не разбирате ще ви помогнат с превода) и го давате на служителя. Той/тя ви прави една справка в ...
Още : Свидетелство за съдимост | Преглеждания : 20369 | Отговори : 8

Какви документи трябва да нося с мен

Ще направя списък с задължителните документи,който трябва да имате когато дойдете в Дания

1.Международен паспорт и Лична карта (Може и само с лична карта,но аз имам и международен паспорт - човек никога незнае).
2.Диплома за завършено образование.(Носете си оригинал ,както и копие преведено и легализирано,може и на английски)
3.Удостоверение за постоянен адрес в България (Хубаво е да го имате,защото има възможно да плащате минимални такси.Ще дам обеснение в темата - Работа,данъци и осигуровки).
4.Свидетелство за ...
Още : Какви документи трябва да нося с мен | Преглеждания : 33607 | Отговори : 23

"Разрешение за престой" и датско ЕГН-е

Здравейте!
Сдобиването с разрешение за престой в Дания (независимо за постоянно пребиваване,работа или студент)и датско ЕГН-е (CPR nummer), е най-объркващия и зъл кръг в който някога съм се въртял и с такъв проблем не се бях сблъсквал никога до сега.Ще се опитам да ви обесня с прости думи как работи и дали има начин да се направи по-лесно сдобиването с тези документи.
Цялата история се базира на това, че за да се сдобиете с разрешение ...
Още : "Разрешение за престой" и датско ЕГН-е | Преглеждания : 33462 | Отговори : 21

Автомобили с чужда регистрация

Това също смятам, че може да влезе в употреба на доста хора, който смятат да ходят в Дания с личните си автомобили.
Независимо с каква регистрация е вашият автомoбил, стига тя да е от европейската общност и да не е датска, разбира се, нямате право да пребивавате в Дания, повече от 3 месеца. При всяко пребиваване повече от 3 месеца глобите са жестоки. Паричната санкция е 10 000 датски крони.Възможно е също така отнемане на ...
Още : Автомобили с чужда регистрация | Преглеждания : 23945 | Отговори : 9

Влез  •  Регистрация

Статистика

Общо мнения 189769 • Общо теми 18624 • Общо членове 39814

• Advertisement