• Advertisement

Дата и час: 7 Февруари 2025, 07:35:08

Последно от форума Последно от Новобранец

Преглед на Новобранец » Форум : Новобранец

Информация за новопристигнали, търсене на жилище и др.

Сайт за работа в Дания

Здравейте! Бихте ли ми казали сайтове (датски) , които предлагат работа ? Нещо от сорта на нашия Джобс.бг :) ?
Още : Сайт за работа в Дания | Преглеждания : 11184 | Отговори : 2

Коя държава?

Колебая се между:

група 1 - Дания, Швеция, Норвегия и Финландия
група 2 - Германия, Австрия и Швейцария

За всички тези страни ме интересуват следните неща:

- на какво ниво е здравеопазването - избор на GP, ниво на правилно диагностициране и лечение, време на чакане за преглед, какви неща се поемат от техния аналог на здравна каса, цени за частен преглед и по-разпространените манипулации, като например пломба, изследване на кръв и урина и т.н.

- ...
Още : Коя държава? | Преглеждания : 15963 | Отговори : 10

Моля за информация за град Хорсенс

Здравейте на всички,
Моля ви за информация и съвети. Дъщеря ми е приета във VIA-Horsens и обмисляме да се преместим евентуално цялото семейство.Проблема е с езика , говорим свободно Английски но не и Датски. Моля за съвет, с Английски можем ли да се справяме отначало, да наемем жилище, да започнем работа и т.н,докато понаучим Датски.Ще съм благодарен за всеки съвет :)
Още : Моля за информация за град Хорсенс | Преглеждания : 18091 | Отговори : 1

Готвач в Дания

Мисля да пробвам във Дания и ще ми е нужна информация за живота и работа във Дания.Аз съм готвач и ме интересува също дали ще може да се намери бързо работа или някой ако не готвач нещо друго. Благодаря ви предварително.

п
Още : Готвач в Дания | Преглеждания : 17297 | Отговори : 0

Новобранец в Олборг, търси квартира

Здавейте,

На 28 Август пристигам в Олборг за да започна магистратура във ААU :) Регистрирах се в aku-aalborg.dk но листовете с чакащи са доста дълги. Търся стая под наем. На 26 години съм. Не пуша. Приемам всякакви оферти и предложения.

Поздрави,

Петър Славчев
Още : Новобранец в Олборг, търси квартира | Преглеждания : 19580 | Отговори : 6

Отваряне на банкова сметка

Здравейте!

Малко информация за отварянето на собствена банкова сметка. Забелязах, че не съм написал нито ред за това, а то в действителност е много важно. :)

Като цяло процедурата е проста. Отивате в най-близкият клон на желаната от вас банка. Попълвате формуляр, които ще ви бъде даден и на английски език, в случай че не говорите датски. Отнема не повече от пет минутки да попълните формуляра и ...
Още : Отваряне на банкова сметка | Преглеждания : 18895 | Отговори : 1

Хостели в Одензе

Здравейте!
Някой може ли да препоръча евтин хостел в Одензе, ще трябва да остана в такъв няколко вечери. В нета намирам само някакви, които не са под 575 крони на вечер, това е ужасяващо :-k
Още : Хостели в Одензе | Преглеждания : 17755 | Отговори : 4

Bтора ръка мебели в Одензе

Здравейте!
Някой да знае къде в Одензе продават втора ръка мебели и изобщо как са им цените там?
Благодаря
Още : Bтора ръка мебели в Одензе | Преглеждания : 17532 | Отговори : 3

Hамиране на квартира в Дания

Здравейте
Научих доста неща за Швеция от форума но мен ме интересува живота в Дания
как може да се намери квартира и колко варвят
Виждам че без датски е трудно да се намери работаВ кои области е вазможно?
Аз търся бране на ягоди или в някоя ферма.Това като за начало
ако има някои информация по тези въпроси нека да пише очаквам ви :!: :)
Още : Hамиране на квартира в Дания | Преглеждания : 23624 | Отговори : 5

Разпродажби и намаления!

Здравейте приятели!
Не познавам човек, независимо мъж или жена, момче или момиче, който да на обича да се разходи по главната улица и да си купи нещо. В Дания цените обикновенно са високи, но не рядко се случва, така че да има намаление! Доста често се случва обаче, че се обявява разпродажба, пък те вдигнали цените. :) Нека използваме тази тема за да се държим в течение ...
Още : Разпродажби и намаления! | Преглеждания : 17598 | Отговори : 1

Влез  •  Регистрация

Статистика

Общо мнения 189769 • Общо теми 18624 • Общо членове 39814

• Advertisement