• Advertisement

Дата и час: 20 Март 2023, 22:06:19

Последно от форума Последно от Новобранец

Преглед на Новобранец » Форум : Новобранец

Информация за новопристигнали, търсене на жилище и др.

Ново начало в Холандия Ново начало в Холандия

Здравейте,
Със семейството ми сме взели решение да започнем нов живот в Холандия.
Всякаква информация свързана с това ново начало, би била от полза, за да сме наясно какви са първоначалните стъпки които трябва да предприемем.
Ясно ни е че няма да бъде лесно, още повече предвид на това че имаме две деца.
В тази връзка, ще съм много благодарен да получа вашите съвети и насоки, как да действаме.
Както вече споменах, имаме две деца, ...
Още : Ново начало в Холандия | Преглеждания : 7974 | Отговори : 0

покупка на имот

ЗДравейте, някой може ли да ми помогне с опит в продажбата/купуването на жилище в Холандия? Синът ми заминава да учи в Енсхеде, но въпросът с квартирите стои доста зле - един път откъм намиране и втори път откъм цена. Започвам да се чудя и търся информация дали не е по-разумно да се тегли кредит с ипотека и да се закупи една къща с 4 стаи например хем да има стая за синът ми, хем да ...
Още : покупка на имот | Преглеждания : 6709 | Отговори : 0

Новодошли от Америка към Амстердам

Здравейте,
Знам, че тази тема се е дискутирала преди, но намирам противоречива информация из мрежата.
Аз и моето семейство (от 3) се Местим се от Америка към Амстердам. Нямаме Американски паспорти (само синът ми) а мъжът ми е от ЮАР и ще кандидатства за facilitating visa за да може да влезе в Холандия. Нямаме намерена работа, но мъжът ми е готвач с много години стаж и говори освен английски и холандски и не се притесняваме ...
Още : Новодошли от Америка към Амстердам | Преглеждания : 6907 | Отговори : 0

Къща под наем в района на Ос.

Здравейте,търся къща под наем , някой имали информация как стават нещата с документите и къде мога да търся?
Още : Къща под наем в района на Ос. | Преглеждания : 6724 | Отговори : 0

Живот в Холандия

Здравейте, съфорумници! Тъй като Великобритания се омита от ЕС реших, че май няма да стане да тръгна към нея, тъй като имат прекалено много несигурности относно емигрантите там, особено тези, които сега заминават. Реших да се поинтересувам за Холандия, има много плюсове, но има някои неща, които ми направиха впечатление. 1-вото е, че трудно се намирало квартира, където и да си в Холандия ? Също така, нормално ли е за едностайка да се плащат суми ...
Още : Живот в Холандия | Преглеждания : 10661 | Отговори : 4

Квартира - Айндховен

Здравейте.
Аз и приятелката ми смятаме да заминаваме към Айндховен, към началото на февруари. Нейният пастрок работи там.

Изчетох доста неща и доколкото разбрах, най-трудно е намирането на квартира и след това адресната регистрация. За сега се ровя във фейсбук групи, но там се предлагаг само студентски къщи/общежития, където има над 6 човека.
Интересувам се от апартамент, където можем да бъдем с моята приятелка и нейният пастрок.
Той живее в квартира, но е без адресна ...
Още : Квартира - Айндховен | Преглеждания : 9562 | Отговори : 4

Онлайн пазаруване в Холандия .

Здравейте.
Живея в Холандия от около 5 месеца в град Ден Бош . Интересува ме ,как стои в Холандия въпроса с онлайн пазаруването ( от Маркетплейс и различните онлайн магазини на големите търговци). Холандски не разбирам и поради тази причина , не мога да се ориентирам от условията описани за пазаруване и доставка на сайтовете им. Не намерих подобна информация никъде и ще се радвам хората с опит да споделят. Смятам ,че темата ще бъде ...
Още : Онлайн пазаруване в Холандия . | Преглеждания : 10789 | Отговори : 1

Квартира в Тилбург Квартира в Тилбург

Здравейте, от средата на август се местя в Тилбург, Холандия, за да уча в местния университет. В тази връзка си търся квартира, която да споделя с някой сънародник :-) Интересува ме мястото да е относително близо до университета и евентулно до супермаркет.
За контакт
мейл: kalina.r.1999@gmail.com
тел: 0876 911 300
Калина Райчева
Още : Квартира в Тилбург | Преглеждания : 9110 | Отговори : 0

Условия за отглеждане на деца в Холандия

Ние сме 4 членно семейство от България,което планира да се премести в Хага. Имаме 2 деца, които при пристигането ни ще са на 7 и 15 години. Силно се интересуваме от някаква информация, ако имате такава относно изискванията на властите за отглеждането на тези деца.По-конкретно- дали всяко от децата трябва да има собствена стая или могат да споделят една? Дали на големия ни син, може да се оставя под надзор по-малката ни дъщеря през деня ...
Още : Условия за отглеждане на деца в Холандия | Преглеждания : 16448 | Отговори : 7

Влез  •  Регистрация

Статистика

Общо мнения 189513 • Общо теми 18597 • Общо членове 39772

• Advertisement