• Advertisement

Дата и час: 11 Декември 2024, 08:48:10

Последно от форума Последно от Европейски съюз

Преглед на Европейски съюз » Форум : Европейски съюз

Добре дошъл във форумите за Европейски съюз.Тук можеш да зададеш всички въпроси, които те вълнуват.

Какво следва след решението на ЕС за еднополовите бракове?

В името на една от най-вишите ценности на съюза и по-точно свободното придвижване на гражданите, Европейският съд реши, че всички страни членки трябва да признаят еднополовите бракове. Четете повече в статията ако ви е интересна темата.

*** Европейският съд реши: Всички страни членки на ЕС да признаят еднополовите бракове! ***

Съдът на ЕС реши всички държави-членки на ЕС, включително тези, които имат конституционна защита на брака като съюз на един мъж и една жена, да ...

Петиция за признаване на българския език като матуритетен в ЕС

Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) призовава за насърчаване на сътрудничеството между държавите членки в областта на чуждоезиковото обучение и апелира Европейският съюз да подпомогне и допълни действията на държавите членки за осигуряването на правна и административна възможност за полагане на матура или друг вид езиков изпит по всеки един от официалните езици на ЕС, в това число и по български език там, където има значим и доказан интерес от страна на учениците. С ...

Ще напусне ли Англия ЕС?

Хайде да видим на 23.6 кой ще е първия дал верен отговор :). Гласувайте и дискутирайте...
Още : Ще напусне ли Англия ЕС? | Преглеждания : 20881 | Отговори : 2

За правото на убежище

Кризата с бежанците ме провокира да отворя тази по-обща тема за правото на убежище по принцип. По време на судената война западният свят предоставяше политическо убежище на хора, главно от източния блок, които бяха преследвани заради политическите си (разбирай анти-комунистически) убеждения. С годините (или от самото начало, не знам) този принцип се разширява и към други категории хора преследвани заради политическите си убеждения и дейност. По този начин например аятолах Хомейни живя дълги години във ...
Още : За правото на убежище | Преглеждания : 22706 | Отговори : 0

Морал, достойнство и социални помощи в чужбина

На Ситгес ходих веднага след като ме уволниха от работата, от която спестявах на месец по 1000 евра в продължение на 6 месеца смятай колко прави това общо. ;-)
После си отидох в България за месеци вместо да цоцам пари от немското бюро по труда. От тва по-честно отношение здраве му кажи.

---
Преместих тук няколко мнения от Agentur für Arbeit трябва ми причина за неявяване на ...
Още : Морал, достойнство и социални помощи в чужбина | Преглеждания : 34091 | Отговори : 22

Опит с работа в разни страни от Европата

Преместено от "Как намерих работа в Германия, докато бях в България". Бойко
max написа:Моят опит с Initiativbewerbung е негативен. Отвсякъде откази, всички покани бяха от обявени позиции. Трима познати колеги от курса ни по геоинформатика наистина си намериха работа по инициативни кандидатури, но и на тримата работата е кофти. Пълнеж и лошо платен. Какво имам предвид- единият започна като подкрепа на програмистите, т.е. няма специално място за него, само е момче за всичко там при програмистите. ...
Още : Опит с работа в разни страни от Европата | Преглеждания : 20192 | Отговори : 8

Идиоми в превод

Първо да отбележа, че идиом и идиот са различни неща и не съм направил правописна грешка :)

Много обичам някои български пословици, поговорки и лафове, т.е. идиоми, но се губят в превода, пущините. Ако някой може да предложи превод на тези по-долу на английски, немски, холандски или каквото друго знае, да заповяда. Става дума за изразителен превод, не за описателен, или не дай си Боже буквален ...
Още : Идиоми в превод | Преглеждания : 19522 | Отговори : 5

Средни цени на имоти на жилища

Публикуваха в пресата средни цени на жилища (за 2014-а) в големите градове на EU, плюс някои други европейски столици. Цените са за кв. метър, за жилище от 120 кв., в крони, изчислени при курс 1 USD = 8.84 кр.
1. Монте Карло 531 408 кр.
2. Лондон 305 254 кр.
3. Париж 162 789
4. Москва 141 626
5. Виена 128 993
6. Женева 119 596
7. Стокхолм 83 441
8. Хелсинки 74 168
9. ...
Още : Средни цени на имоти на жилища | Преглеждания : 17894 | Отговори : 0

"Инакомислието" в Германия, Австрия, и още...

Пример - наскоро един колега се изказа доста лошо за DSDS. Всички знаем, че е адски тъпо, но другите немци малко му се издразниха, въпреки че нитой един от тях не се кефи на DSDS.

Груповото мислене и невидимите социални норми е нещото, което може би ме накара да си бия шута от Германия за известно време (в момента съм във Виена). Според мен това е генезиса на целия проблем. Германците не понасят хора, които ...
Още : "Инакомислието" в Германия, Австрия, и още... | Преглеждания : 22554 | Отговори : 14

Какво трябва да знаете за живота и работата в чужбина

Брошурата е предназначена за всички, които обмислят възможността да заминат на работа в друга страна или да пътуват всекидневно на работа в съседна страна като трансгранични работници. Тя съдържа съвети за търсене и кандидатстване за работа във всяка една от държавите — членки на Европейския съюз, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Всички тези страни са се договорили да допускат своите граждани да пътуват и работят свободно във всяка от останалите страни.

...
Още : Какво трябва да знаете за живота и работата в чужбина | Преглеждания : 17738 | Отговори : 0

Влез  •  Регистрация

Статистика

Общо мнения 189759 • Общо теми 18630 • Общо членове 39813

• Advertisement