• Advertisement

ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Кажете мнението си и дайте предложения как да подобрим "Заедно".

ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот daisymm » 6 Ноември 2014, 10:32:09

Късо съединение – точно това е усещането, което остава у мен, докато проследявам развитието на една или друга тема във форума. И така вече почти 5 години. Да знам, това е форум, а не моят блог. И всеки има право да публикува каквото и където иска, стига това да не противоречи на правилата. Съгласен! Но когато форумните правила са толкова малко и толкова прости се предполага, че човек може и трябва сам да си поставя някои граници.

Но по някаква причина това не ни се отдава и много теми, имащи потенциал да съберат полезна информация, ги превръщаме в токсичен информационен отпадък. Мислех си, че тази тенденция е била характерна за първите една-две години на ЗАЕДНО, но ето, че се среща и сега. Прилагам два примера - единия от първите години на форума, другият е пресен-пресен:

Няколко въпросчета
Работа и заплащане (обърнете внимание на страници 3 и 4)

* Ето определението за късо съединение, дадено не от кой да е, а от проф. Минчо Златев (ВМЕИ)
"Представете си един тип, морално дешаржирал, погълнал екстремно количество алкохол, способен да запази тангенционалността си спрямо вектора на земното притегляне, се движи по крива, неподчиняваща се на никакви математически закони. Достигайки едно желязобетонно съоръжение, които ние електротехниците наричаме "пилон на напрежението" във вкуумното пространство на тромблантната му глава интерполира идея - да предприеме вертикална циркулация!

Достигайки максимума на своята идея в тремблантната му глава интерполира втора идея - да рекондензира! Но в този миг хипотетичната фикция на концепцията наречена магнетизъм манифестира своята токсична мощ и типът достига лимеса на земното си битие".


Точно това позволяваме (волно или неволно) да се случва с много от темите в нашия форум. Или казано по-просто – пишем усилено по даден проблем и аха-аха да свържем началото с края и то вземе, че стане късо съединение, като в резултат темата достига преждевременно края на форумното си битие.

А може би всичко това е в реда на нещата. Всичко друго е цензура, ДС, комсомолски съюз ...

Все пак, имате ли някакви идеи как може форума да става все по-добър? Или няма нужда той да се подобрява, достатъчно е да си вегетира така, защото сте доволни от сегашното състояние на нещата?
.
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, butt you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)

Потребители благодарили на автора daisymm за мнението (общо 2):
Mr.Bombasticcontraintuitive
Рейтинг: 8%
 
Аватар
daisymm
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1394
Снимки: 9
Статии: 4
Регистриран на: 18 Август 2009, 20:51:23
Местоположение: daisymm@mail.bg
Благодарил: 1392 пъти
Благодарено: 585 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот contraintuitive » 6 Ноември 2014, 11:29:40

******,

една много хубава тема според мене.
Отдавна запазвах някои мои мисли за този форум за себе си и може би сега е повода да ги изкажа. И ще се опитам да съм маскимално положителен в формулировките си понеже съм положително настроен към този форум и потребителите му.

Първо "токсични" теми, горещи дискусии и използване на форума и дискусиите като място където човек може да "изпусне пара" винаги ще има. Няма и как да е понеже повечето от тях будят различни емоции в хората. А емоциите не винаги са добър съветник.
Второ , това се получава защото както тук, така и в условно реалния свят зад дискусиите и темите стоят хора с различни настройки, образование, опит и прочие качества.
Трето, въпрос е на личен избор и вътрешна настройка човек да усети кога трябва да "превключи" една предавка надолу и да помисли, дали конфронтация и полемика го води на някъде. С неосъзнати правила за поведение хората не могат лесно да се превъзпитат, понеже тези будят голяма вътрешна съпротива.
Четвърто, дори и най-добре формулираните и прости правила няма да спрат някои хора да проявяват незнание, своеволие, безотговорност и грубост.
И пето и това е моето убеждение, че много от нас се взимат адски на сериозно, което на пръв поглед изглежда добре и правилно, като хубав и лепкав сладкиш, който е сладък и се топи в устата, но дефакто е функция на Егото. А то, както винаги си играе с нас и ни води в погрешна посока, която на пръв поглед ни се струва вярна.

Затова мога само да препоръчам на всички нас:

Хора, да не се взимаме чак толкова на сериозно и да влизаме във форума когато действително имаме положителна настройка и искаме да кажеме нещо, което ще обогати нас и околните. Да не влизаме и тук във форума, за да "изпуснеме" пара или да извадим Егото си на показ. Хей, никой не го интересува чак толково много колко сме интелигентни, колко книги сме прочели, колко сме образовани и т.н. освен ние самите и нашето Его. Нека да излезем от тази себе-важност, която в много случаи не ни прави услуга. Всеки от нас, някак си ще намери отговор на неговите си въпроси и ще намери себе си и пътя си. :)

Използвам случая и да се извиня на потребителите, които индиректно или директно съм засегнал. Трябваше ми известно време (месеци, може би години) и няколко безсънни нощи, за да осъзная това, за което пиша, понеже самия процес го изисква. Не гарантирам, че неволно ще го правя понякога, но Ви моля не ме взимайте мене и себе чак толкова на сериозно. Ако нищо не помага да си представим поне че всичко, което четем тук са само някакви думички и изречения, които не може и не трябва да ни засягат и докосват.

Окей, аз съм до тук.

Лек ден.

пс. защо пак да не организираме една среща на потребителите? Като можем да се "млатим" вербално, поне и веднъж да се повеселим, дори и да се понапием заедно :)
find your path and stay on it
contraintuitive
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 753
Регистриран на: 6 Октомври 2012, 15:26:15
Местоположение: Германия
Благодарил: 209 пъти
Благодарено: 123 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот Буквоядец » 6 Ноември 2014, 13:32:52

****** написа:Все пак, имате ли някакви идеи как може форума да става все по-добър? Или няма нужда той да се подобрява, достатъчно е да си вегетира така, защото сте доволни от сегашното състояние на нещата?

Идеи за промяна колколо щеш. Но в случая ми се струва почти невъзможно постигането на промяна в каквато и да е посока. За да се промени нещо по-съществено е необходимо да се реже на много места и то доста дълбоко. Защото с времето някои натрупвания са довели до трайни изменения. Да давам ли примери? И колко души биха подкрепили изобщо някаква промяна?
Буквоядец
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 18 Юли 2014, 12:15:55
Местоположение: Fredrikstad
Благодарил: 70 пъти
Благодарено: 24 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот daisymm » 6 Ноември 2014, 19:50:59

contraintuitive написа:... Отдавна запазвах някои мои мисли за този форум за себе си и може би сега е повода да ги изкажа. И ще се опитам да съм маскимално положителен в формулировките си понеже съм положително настроен към този форум и потребителите му...

Да, и аз отдавна мисля по тази тема. И осъзнах, че първото и най-важно нещо е след толкова години най-сетне да си кажем как искаме да изглежда ЗАЕДНО. Аз поне не намирам до момента ясна концепция по този въпрос. А липсата на основа клати здраво тази къща в една или друга посока. Ясно ми е, че в началото това е бил форум за студенти и имигранти в Германия (и все още се забелязва инерция от онова време).

Но какво искаме да бъде ЗАЕДНО сега - ние, като негови потребители?
Не е ли крайно време да формулираме нещата, около които се обединяваме? А след това по естествен начин една част от нас ще си намерят друго място за изява.

Лично аз смятам, че ЗАЕДНО, за разлика от много други форуми, има потенциала да бъде нещо повече от място за плямпачи, зяпачи, платени драскачи и форумни тролове. Без така изброените участици не може, но пък в ЗАЕДНО има достатъчно потребители, удовлетворени от живота си, които ако поискат, имат какво полезно да кажат. Но как да бъдат предизвикани да го направят?

Моето виждане за форума го споделих преди време в една друга тема. Ще спомена отново част от нещата:
 • бих искал ЗАЕДНО да бъде място, където в добронамерена атмосфера се обменя информация касаеща мигрантите, която е за всички и всички са добре дошли да я използват и споделят
 • да има заделено място, в което се дава предимство на качеството на мненията, а не на тяхното количество (няма как един форум да бъде едновременно клюкарник, място за изпускане на пара, източник на информация и инкубатор на идеи)
 • място, в което се фаворизират специализирани подфоруми и те се поддържат свободни от
  информационен отпадък. Има много други специализирани форуми, в които това е постигнато по естествен начин, без непременно да се налагат някакви рестрикции. Защо и ние да не можем, ако поискаме?
 • място, което да не се посещава само по голяма нужда, а да провокира споделянето на мнения
 • място, в което администраторите и модераторите са нещо повече от стражари, а потребителите, пишещи в специализираните подфоруми, се обединени доброволно около предварително формулираните принципи на ЗАЕДНО
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, butt you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)

Потребители благодарили на автора daisymm за мнението:
Mr.Bombastic
Рейтинг: 4%
 
Аватар
daisymm
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1394
Снимки: 9
Статии: 4
Регистриран на: 18 Август 2009, 20:51:23
Местоположение: daisymm@mail.bg
Благодарил: 1392 пъти
Благодарено: 585 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение

Мнениеот Esme » 7 Ноември 2014, 00:08:05

******, харесвам те, помагал си (вкл. и на мен) и продължаваш да го правиш, но не преекспонираш ли малко?
****** написа: А липсата на основа клати здраво тази къща в една или друга посока.

Основа не липсва. Благодарение на нея форумът съществува от години и има повече от 30к потребители.
****** написа:
[*]да има заделено място, в което се дава предимство на качеството на мненията, а не на тяхното количество (няма как един форум да бъде едновременно клюкарник, място за изпускане на пара, източник на информация и инкубатор на идеи)

Има как. Факт. Може би твоята визия за форума не е правилна. Може моята също да не е. И не мисля, че конкретната визия на определен човек трябва да е водеща.
****** написа:
[*]място, което да не се посещава само по голяма нужда, а да провокира споделянето на мнения

Толкова провокации и споделяне на мнения има, че понякога даже идват вповече. Самият ти си съветвал потребители да не разводняват дадена тема.
****** написа:[*]място, в което администраторите и модераторите са нещо повече от стражари

Нямам впечатление, че си играем на "Стражари и апаши" с модераторите и администраторите.

Потребители благодарили на автора Esme за мнението (общо 3):
estiraMr.Bombasticdaisymm
Рейтинг: 13%
 
Esme
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 127
Регистриран на: 26 Януари 2014, 01:14:30
Местоположение: Heidelberg
Благодарил: 59 пъти
Благодарено: 74 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение

Мнениеот daisymm » 7 Ноември 2014, 17:42:07

Esme написа:******, харесвам те, помагал си (вкл. и на мен) и продължаваш да го правиш, но не преекспонираш ли малко?
...
Основа не липсва. Благодарение на нея форумът съществува от години и има повече от 30к потребители.
...
Може би твоята визия за форума не е правилна. Може моята също да не е. И не мисля, че конкретната визия на определен човек трябва да е водеща.
...
Нямам впечатление, че си играем на "Стражари и апаши" с модераторите и администраторите.

Здравей Esme,

благодаря ти, че отдели време да пишеш в темата. Дори и нищо да не последва в резултат на тази дискусия, винаги ми е приятно да науча и други гледни точки по важни за мен въпроси.

Дали преекспонирам? Може и да е така, но все пак това е един от възможните инструмент, с които да се форсира дадена дискусия. А лично аз мисля, че точно от тази дискусия има голяма нужда, ако ни пука за ЗАЕДНО и сме от тези, които допринасят по някакъв начин за това форума да го бъде.

Ето истината за 34298-те регистрирани потребители към днешна дата:
 • Потребители с 0 (нула) мнения: 24498
 • Потребители с 1 (едно) мнение: 4054
 • Потербители с 2-10: 4458
 • Потребители с повече от 15 мнения: 881(но от тях 568 изобщо не са влизали през последната година)
 • Aктивни потребители (част от тях новорегистрирани): 313 души - това е ЗАЕДНО в момента :(

Подхванах поредната непопулярна тема защото ми пука за ЗАЕДНО и не мисля, че подобни въпроси трябва да бъдат грижа само на администраторите/модераторите. Когато ги описах като стражари, имах предвид, че във форум като този администраторите и модераторите (по мое мнение) трябва да правят нещо повече от това да поддържат реда. Поддържането на реда трябва да бъде дейност, която да вършат между другото и да не губят много-много време за нея. Много по-добре би било, ако те с участието си не просто модерират, а моделират форумното пространство, така че да се следва в общи линии предварително избраната посока. Но преди това е добре да се каже "Кои сме ние (ЗАЕДНО)?".

Съгласен съм, че нито едно от споделените до момента от мен ексцентрични предложения изобщо не е важнo, още по-малко задължителнo, за един форум. Той така или иначе си върви и ще си върви. Има достатъчно обяви за пътуване. има и нови "интересни" теми за Гърция, Италия, Финландия, които да поддържат огъня... :mrgreen:

... но това ли искаме да бъде лицето на ЗАЕДНО?
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, butt you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)
Аватар
daisymm
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1394
Снимки: 9
Статии: 4
Регистриран на: 18 Август 2009, 20:51:23
Местоположение: daisymm@mail.bg
Благодарил: 1392 пъти
Благодарено: 585 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот Mony60 » 7 Ноември 2014, 19:18:45

@******, хубава статистика си направил, ама защо малко не вземеш да поуспокоиш топката? :)
Хората сме различни, пък и разполагаме с различно свободно време. За администраторите/ модераторите вече е споменавано, че го вършат ehrenamtlich ( „на доброволни начала“ за неразбиращите немски). Сигурно не винаги им е възможно да поддържат форума, както би им се искало, защото и те си имат служебни и лични проблеми и задължения. Все пак добре е, че ние потребителите можем да влизаме когато си искаме и да си обменяме мисли или информация, за което все пак трябва да сме благодарни. Аз съм доволна и от малкото, което имам и не предявявам големи претенции.
Може би и затова продължавам да си обичам Заедно! :)

Потребители благодарили на автора Mony60 за мнението (общо 5):
estiraFrauVrusenecEsmevelingrad
Рейтинг: 21%
 
Аватар
Mony60
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 747
Регистриран на: 13 Юли 2008, 00:00:00
Местоположение: Bayern
Благодарил: 147 пъти
Благодарено: 184 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот bknf » 7 Ноември 2014, 21:02:07

с които да се форсира дадена дискусия
По принцип, хората пишат по някой въпрос изхождайки от собствената си житейска стуация. Също и житейския си опит, знания и т.н. Има някакъв проблем, не знае как да го реши - задава въпрос на всеобщо основание. За много неща разбира се, човек трябва сам да тръгне да им търси решенията.

това ли искаме да бъде лицето на ЗАЕДНО
Интересно, защо ли 24.498 души няма какво да кажат (регистрирали се без нито едно мнение)
Или пък тия със само 1 единствено мнение (4.054 човека)

Също така, много хора мислят на немски (ако живеят в Германия). Или на съответния език в страната, в която живеят.
Може и това да играе някаква роля.
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3817
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот Mishle » 7 Ноември 2014, 22:57:44

Благодаря за статистиката, ******. Представях си я една идея по-различна.
Аватар
Mishle
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 636
Снимки: 0
Регистриран на: 18 Август 2005, 00:00:00
Благодарил: 19 пъти
Благодарено: 99 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот paolami99 » 7 Ноември 2014, 23:10:24

И така! Чувствам, че сега е момента да се включа и аз. Регистрирах се в ЗАЕДНО в края на миналата година, когато бях още в Италия, защото исках да дойда в Германия и тьрсих полезна информация.
За голямо мое щастие попаднах на ЗАЕДНО! :cheers:
Смея да твьрдя,че благодарение на вас сьм тук и не сьжалявам. Информацията, която има тук ми помага и до ден днешен. Аз не сьм активен участник, а активен ''зяпач'',но това е защото все още попивам инфо и нямам опита за да давам сьвети. Ще дойде и моя час!
Следя форума и темите когато имам време, а когато не влизм тук сьм като болна. За мен ЗАЕДНО е като заразна болест, от която сьм се заразила или дрога от която трябва да взема дневната си доза. Не знам как да го обясня, за да ме разберете.
Та, от февруари тази година сьм в Г-я. За осем месеца преживях много. Днес бях в Arbeitgericht заради моя Kündigung. Не спечелих врьщане на работа, но спечелих парично обещетение. И познайте -това е благодарение на ЗАЕДНО,защото точно тук узнах за правата си,защото с вас имам един много добьр сьветник, защото знам ,че макар и сама , аз не сьм сама. Ние сме ЗАЕДНО/вьпреки че вие не знаете за мен./
На вьпроса за форума,който толкова емоционално разисквате:не може да бьде перфектен, идеален. Сьгласна сьм,че понякога има излишни отклонения ,но това не е болка за умиране. За мен е важно, че получавам това от което имам нужда.
Усещам някаква отчаяност или отегчение в теб @******. Недей!!! =;
За мен специално форума е всичко което имам. Всяка мисьл тук ме разсейва от реалността. Понякога се ядосвам на глупави вьпроси или такива които вече са обсьждани. Понякога се забавлявам. Но най- важното тук се образовам. Това е моето семейство. Ще дойде време да израстна и да сьм полезна по начина по който вие го правите. Така,че горе главата. Бьдете оптимисти и знайте ,че винаги има някой там някьде, който наистина се нуждае от вас/нас/
Аз вече знам, че не мога без ЗАЕДНО и това ще е вечно.
С много уважение и благодарности кьм всички: администратори, модератори и писачи! :flower:

Потребители благодарили на автора paolami99 за мнението (общо 5):
estiraMony60rusenecnoviadaisymm
Рейтинг: 21%
 
paolami99
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 30
Снимки: 0
Регистриран на: 19 Ноември 2013, 08:38:03
Местоположение: неапол, кайзерслаутерн
Благодарил: 25 пъти
Благодарено: 32 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот Esme » 7 Ноември 2014, 23:35:10

velingrad написа:...обещавам, след 20-тото мнение тук, да си кажа- казалото


И ти се опитваш да форсираш дискусията ми се струва. Шегувам се.

******, относно стражарите имах предвид това, което и Mony60 каза. Дава ни се свобода във форума.
Защо да го моделират? За да спрат и малкото активни потребители да пишат ли? И да се окажем в ситуация в която учителят първо взима страха на децата, а после се чуди защо не вдигат ръка и не взимат участие в час.
Сам апелираш към качество, а не количество. Може би тия 4054 потребители са постнали 1 мнение, но качествено.
Esme
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 127
Регистриран на: 26 Януари 2014, 01:14:30
Местоположение: Heidelberg
Благодарил: 59 пъти
Благодарено: 74 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот boyko123 » 8 Ноември 2014, 02:10:18

Е, аз като обикновен мод няма да чакам 20-то мнение, а ще си кажа приказката, макар че малко бавно ми се събират мислите в петък около полунощ... Ама колкото са се събрали, и обединили, толкова ;).

Та,
****** написа: в ЗАЕДНО има достатъчно потребители, удовлетворени от живота си, които ако поискат, имат какво полезно да кажат. Но как да бъдат предизвикани да го направят?

Можем да им изпращаме на всеки 3 месеца писмо, в което да им напомняме колко полезни биха били ако споделят нещо. Можем да им разрешаваме повече лични съобщения и безплатни обяви, когато пишат повече. Можем да направим специални модерирани теми, в които всяко мнение се одобрява (напромер от активните потребители) преди да види бял свят. Така ще ги запазим чисти от информационен токсичен отпадък. Можем редовно да избутваме "добрите" теми нагоре. Може да направим задължително "разграничаване" на благодарностите - това е полезно, а това просто ми харесва. И да имаме на първа страница "най-полезен потребител на месеца". За годишния победител - тениска на Заедно. Спонсори за 2-3 тениски ще се намерят.

И още можем. Но не бива! Според мен.

Не бива, защото говорим за ФОРУМА на Заедно. Оригиналното значение на думата "форум" е място за срещи и дискусии. По-късно започва да се употребява за всякакви неща (места, събития, програми), които са за срещи и дискусии. Затова и програмата (софтуера) на форума е организирана така - по теми и мнения, във формата на дискусия. И понеже сме форум, ще има и по-остри думи, и апострофи, и лирични отклонения. Защото така говорят хората помежду си. Лошо е, ако тези неща започнат да превземат. Но гледаме да ги държим в рамките на поносимото.

Частта, която по идея трябва да е изцяло информативна и структурирана, е Заеднопедия. Признавам си, беше ме загризала вина, че не пиша там. И още ме гризе по малко, но си дадох сметка, че всъщност основното, с което ме привлича Заедно, е комуникацията. И като гледам активността, май с повечето хора е така. Всеки с въпроса си, с болката си и с мнението си, а и систематизираната практическа информация се променя всеки месец, от детските в Германия до студентските заеми в Холандия. Та май съм по-полезен като отговарям когато мога. Или просто е удобно оправдание.

Но това, което можем и трябва да правим, пак според мен, е да създадем атрактивни условия за писане. Сещам се за три такива - свобода, уважение и удоволствие.

За свободата. За да пишат, хората трябва да се чувстват свободни да пишат това, което искат да напишат, тогава, когато искат да го напишат. Ето, моята муза напоследък ме е напуснала. Нявярно лощо съм я нагостил (нахранил), както пееше Висоцки. Сигурно е временно, ако се намери някой да сготви нещо вкусно, току-виж съм прописал ;). Но не става дума толкова за мен. Регистрирал се един човек тук, и за 3 години пуснал три мнения че си търси спътници до България. ОК! Дано да си е намерил. Бих му се зарадвал повече, ако беше написал и пътепис за минаването през Унгария и беше споделил любимата си рецепта за вратни пържоли (дявол да го вземе, май наистина съм гладен), ама той не е. Има други хора които го правят, да са ни живи и здрави. Мисълта ми е, че ако човек се чувства ограничен до информационната сърцевина на писаното, това демотивира. Също както ако се чувстваш "профилиран", оценяван (колко си полезен) или дори следен. Едно от нещата, които държат мен лично в Заедно, за разлика от (а)социалните мрежи, е възможността да разкрия от себе си толкова, колкото искам. Който ме иска целия, да ми дойде на гости. Ако го (я) поканя :).

За уважението. Ако човек не се чувства поне елементарно уважаван, надали ще пише, а ако пише, надали ще е полезно. Обидите и грубостите се мъчим да ги махаме. Но уважението за мен включва и презумпцията, че имаме насреща си самостоятелни и отговорни хора и няма нужда да водим никого "за ръчичка". Тъй че тези дето питат "кажете ми как да се преместя в Германия" да не се сърдят като получат отговор "Пенчо бре, чети" :). Ако изобщо получат.

За удоволствието. Човек обикновено пише, щото го кефи. А кефът може да дойде от много места - някой ще ми помогне да си реша проблема, ще си изпусна парата, ще се запозная с някого, ще ми благодарят, ще науча и аз нещо ново докато се мъча да отговоря на някой въпрос, и пр. и пр. Общо взето колкото по-разнообразни теми има, толкова по-вероятно е на някого да му хареса някоя. Вел е супер майстор по измисляне на теми, и други също ги бива :). И пак да кажа - задължението убива удоволствието. Поне в повечето случаи.

Та от моя гледна точка, ако ще търсим промяна, най-добре е да я търсим в разширяването на тези три усолвия. Комуникация със свобода, уважение и удоволствие. Но не мисля, че сме "двойкаджии" по тези предмети и сега. Има какво да се желае по структурирането и търсенето на информация, но за момента работят и няколко "живи търсачки", daysimm вкл., та крепим положението ;). А специално за ролята на модераторите ще пиша в съответната тема, понасъбрал съм мисли и чувства и за там, ама едно по едно.

Стана доста емоционално, ама по "неинформационните" теми съм си такъв. Не всички ще са съгласни с мен, вкл. подозирам и колеги от екипа ще се разграничат, ама нали си говорим за дискусии :).

И както съм захванал емоциите, искрен и много личен коментар на заглавието на темата - обединение или късо съединение. От думата "обединение" ми настръхва всичката коса. От доводи колко ще сме силни като се обединим, как трябва да се обединим, за да сме силни и в крайна сметка да постигнем... каквото си е наумил обединителя. Подходът не е от вчера - "пролетарии от всички страни, съединявайте се"... Дебело подчертавам, не смятам че ****** е използвал думата с подобна мисъл, просто като чуя обединение заставам много нащрек. Индивидуалист съм си, и туйто. Колкото до късото съединение... абе зависи. Съединение накъсо с чаровна и интересна дама може да се окаже неочаквано добра комбинация, особено ако прескочат и искри ;). На тези, които го търсят (може и в обратната посока), искрено им го пожелавам, на тези, които вече са го намерили - да не ви угасва Волтовата дъга никога, амин, а на всички останали... хм... ами... напишете нещо в Заедно, де ;)
Ако написаното от мен противоречи на здравия ви разум, вероятно е прав разумът ви ;-)

Потребители благодарили на автора boyko123 за мнението (общо 5):
estirazlatetoljubaEsmeolga
Рейтинг: 21%
 
boyko123
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1449
Снимки: 1
Статии: 2
Регистриран на: 15 Септември 2012, 22:27:36
Местоположение: Enschede, NL
Благодарил: 751 пъти
Благодарено: 686 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот daisymm » 8 Ноември 2014, 04:45:25

...
Помните ли?

Помните ли лекарката, която само в няколко мнения по много ясен начин беше описала цялата процедура за започване на работа в Германия. Повечето от вас едва ли ще си спомнят за тази нейна полезна информация, защото тя (информацията) беше изтрита малко след публикуването, по молба на потребителката. Все още не мога да разбера на какъв натиск трябва да си бил подложен, за да убедиш администраторите/модераторите на форума да изтрият едни толкова полезни мненията. След тази случка дамата продължи да пише още известно време в теми за ... храна, култура, ала-бала, а в момента просто посещава форума, но не пише. Жалко, защото това беше първоначалното й мнение за форума:
Първо искам да благодаря на всички, които списват и поддържат така чудесно този форум- благодаря, че попаднах тук, че има толкова много полезна информация, че отделяте от времето и нервите си / сигурно особено последното :)/ да развивате и модернизирате форума.Помните ли 01Sirius? Вероятно не, но това едва ли е толкова важно. Желанието му да бъде между нас приключи след няколко мнениня на стр. 3 и 4 в темата му. Иначе ето неговия анонс:
Знам немски от немска гимназия и имам опита на 20 години престой в Германия.
Завършил съм финанси в България, водя собствена еднолична агенция от 10 години насам в Германия и ако съдбата е благосклонна ще защитя в следващата календарна година титлата Стеуербератер за немскоговорящото пространство.
Не съм алтруист, мисля че добрия човек сумява да печели парите си сам.
Но виждам и колко от нас печелят трудни пари, за да ги наливат в едно отечество, което е обсебено от посткомунистически, непродуктивен ред.
Нека моите съвети тук Ви върнат пари, които Вие сте изпратите до БГ, част от тях сте бъдат обсебени от тамошната смрадлива власт, но поне 1/3 сте помогнат на хората. Дано част от тези пари да отидат за здраве и образование на деца.
Ще помогна със знанията си.
Чакам Вашите въпроси във форума, на лични не отговарям.
Нямам време да чета и междинни коментари от сорта на прочетох, еди какво си. Това, което сте прочели са журналистически продукти от медиите. Такива неща не коментирам.
Надявам се да помогна на истински нуждаещи се онеправдани хора.
Моята печалба е, че се срещам, с конкрети казуси в практиката, което за мен е важно.
Тъй, че пишете не ме жалете.Помните ли Полина Павлова, чието желание за участие във форума приключи още преди да е започнало? Едва ли. Ако ви се занимава, намерете тема, в която беше писала и кажете какво мислите - дали не се е почувствала отблъсната?


Представих ви просто трима потребители от форум с 34309, но точно техните ненаписани мнения ми липсват. Защото за разлика от много други, които след години присъствие просто напуснаха форума, тези (и стотици други като тях) бяха препънати на старта.А моя милост не я мислете - след 5 години, 1000+ мнения и стотици преживени микро, мини и макси-конфликти мога да си позволя да пиша, мога да си позволя и да не пиша :-"
...
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, butt you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)
Аватар
daisymm
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1394
Снимки: 9
Статии: 4
Регистриран на: 18 Август 2009, 20:51:23
Местоположение: daisymm@mail.bg
Благодарил: 1392 пъти
Благодарено: 585 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот ysmivka » 8 Ноември 2014, 14:05:49

****** написа:Aктивни потребители (част от тях новорегистрирани): 313 души - това е ЗАЕДНО в момента :(

****** написа:А моя милост не я мислете - след 5 години, 1000+ мнения и стотици преживени микро, мини и макси-конфликти мога да си позволя да пиша, мога да си позволя и да не пиша :-"

Звучиш някак гордо, и с право, след всички положени усилия за сплотяване на „Заедно“. Гледам светиш като мен в синьо, и аз много си падам по статистики, не се оправям обаче в настройките на сайта, къде ги намираш тия данни за потребителите?
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1899
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: ЗАЕДНО - място за обединение или късо съединение*

Мнениеот daisymm » 8 Ноември 2014, 14:18:49

ysmivka написа:... Гледам светиш като мен в синьо, и аз много си падам по статистики, не се оправям обаче в настройките на сайта, къде ги намираш тия данни за потребителите?

Правилно си ме забелязала (много си забележителна :mrgreen:).

Ти си от стара коза яре и ги знаеш тези работи. Но за други, които сигурно си задават същия въпрос, ще отговоря.
Тази информация е достъпна за всеки един потребител. Ето как достигнах до нея:
---> Отиваш на страницата "Потребители"
---> Избираш "Намери потребител"
---> В полето "Потребителско име" поставяш "*", в полето "Мнения - Равно на:" поставяш "0"
---> Натискаш бутона "Търсене" и получаваш резултата: 491 страници х 50 имена на страница = 24550 потребителя с 0 мнения

По подобен начин извадих и останалите резултати.
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, butt you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)
Аватар
daisymm
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1394
Снимки: 9
Статии: 4
Регистриран на: 18 Август 2009, 20:51:23
Местоположение: daisymm@mail.bg
Благодарил: 1392 пъти
Благодарено: 585 пъти

Следваща

Назад към За страницата и форумите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

 • Advertisement