• Advertisement

Как се добавя анкета към дадена тема?

Кажете мнението си и дайте предложения как да подобрим "Заедно".

Как се добавя анкета към дадена тема?

Мнениеот daisymm2 » 23 Май 2016, 09:17:07

Преди няколко дни получих запитване от потребител на форума как се пускат анкети. Ако се съди по броя на пуснатите през последните 2-3 години анкети, може би този инструмент действително е непознат.

Ще се опитам да обясня накратко как става това, но преди това искам да уточня следното:
=> анкетата не може да съществува самостоятелно (поне на мен не ми е известно). Тя може да бъде добавена само като част към дадена тема
=> анкета в дадена тема се поставя първоначално от потребителя, който е автор на темата. На по-късен етап анкета към дадена тема може да се добави само от модератор/администратор.

Ето и последователността на действие в текст и картинки:

(1) Избирате подфорум, в който да създадете нова тема (например "За страницата и форумите") и влизате в него

(2) След като сте влезли в желания подфорум, натискате бутона "Нова тема"

(3) Давате заглавие на темата, пишете текст към нея (ако желаете, ако не сложете ) и натискате бутона анкета
Аватар
daisymm2
Редовен писач
Редовен писач

Благодарил: 145 пъти
Благодарено: 23 пъти

Re: Как се добавя анкета към дадена тема?

Мнениеот daisymm2 » 23 Май 2016, 09:21:29

(4) Давате заглавие на анкетата, добавяте въпросите и при желание коригирате трите настройки в долната част. Ето каква анкета съм подготвил аз. Заглавието е "Има ли пилот в самолета?" с три възможно отговора "не знам / не чух / не видях". Всеки потребител ще има възможност да даде 2 отговора, защото "Възможност за глас = 2". Анкетата ще бъде активна 800 дни. С отметката най-долу давам право на потребителите да променят вота си на по-късен етап.

(5) Преди да публикувате темата с анкетата натискате бутона "Прегледай", за да видите как ще изглежда крайния резултат. Ето така би изглеждала подготвената от мен анкета:
Аватар
daisymm2
Редовен писач
Редовен писач

Благодарил: 145 пъти
Благодарено: 23 пъти

Назад към За страницата и форумите