Страница 1 от 2

Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 25 Ноември 2016, 20:59:02
от boyko123
Дами и господа в Заедно,

Преди известно време ви бях попитал дали е време да си обера крушите ;).

Моментът дойде. Преди няколко дни споделих с Mr. Bombastic, че желая да се оттегля от модераторската позиция в Заедно. От това произтекоха разговори и донякъде като страничен ефект от тях се промени списъка на модераторите - останах само аз :). Съдбата обича малки шегички ;).

Останах "дебел и зелен" засега, тъй като се разбрахме с администратора до събирането на нов екип да остана "модератор в оставка", за чистене на спам, маймуница и други очевидни боклуци. Заедно заслужава поне да бъде предадено в работещ вид на следващото поколение.

Нарочно не се намесвах по същество близо месец, за да видя накъде ще тръгне сайта без "пъдар" - защото насила не можеш го бутна в обратна посока. Тръгна точно наобратно на желанието ми. Още не сме съвсем като коментарите под българските новинарски сайтове, но се движим натам със забележителна скорост. Особено с днешните постове... То не бяха плюнки, обиди, злоба и омраза и его до небесата... Мога да се развъртя с метлата, ама какво ще остане след това? Сайт се прави с писане, не с триене, но като чета всичко (като модератор няма как), не ми се и пише. Повдига ми се :evil:.

По разбираеми причини вече не представлявам "екипа на сайта" - него го няма. Действията ми отттук нататък представляват само мене си. Както казвахме при игра на криеница - "пу, мен си" ;)

Време е за отбор от нови хора с нова визия - времената се менят и кой знае какво е писано на форуми като нашия. Аз дойдох тук да помогна с опит на когото мога. И да се забавлявам. Каквото можах - направих. Запознах се с няколко много симпатични хора тук и се надявам да има още. На живо, не писмено :). Животът е това, което се случва докато цъкаме в Интернет.

За добрите думи към мен, които чувах - благодаря. Ще пиша, когато ми се пише. Като не се налага толкова да чета, може да ми се пише повече :).

Хайде по живот...

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 25 Ноември 2016, 23:40:54
от wilkosz
Бойко не си отивай, остани! Ти заедно с Дейзим бяхте най-добрите и най-човечните модератори, които този форум е имал. А най-лошите и егоистични бяха Естира и Велинград... За тях въобще не съжалявам, даже се радвам, че се самосвалиха от власт. :mrgreen: :thumbleft:

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 12:54:50
от ysmivka
boyko123 написа: да си обера крушите ;)

Почти филосовски ми звучи :) , да взема да си обера крушите от дървото или да взема да си обирам крушите? Други са изчезвали без много гък и мък.
@wilkosz ти не си ли новичък за да имаш впечатления от екипа?

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 13:27:56
от ScheissMann
Бойко, не бързай да напускаш :) Просто си поискай това което ти се полага . Чувал съм че жените дават стимул за работа. Още три модераторки помощнички . Шеф без секретарки не е шеф ;-)

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 13:37:08
от zlateto
ScheissMann написа:Бойко, не бързай да напускаш :) Просто си поискай това което ти се полага .Още три модераторки помощнички.


Както е казал поетът:

Една му с билки раната върже,
друга го пръсне с вода студена,
третя го в уста целуне бърже ...


Подкрепям :thumbleft:

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 13:52:18
от estira
wilkosz написа: А най-лошите и егоистични бяха Естира и Велинград...


Ех, Максим, ако и в живота така го даваш, както тук, то въобще не ме учудва, че си сам. Респектирай, за те респектират. И се замисли, защо още имаш възможност да пишеш от този ник. :)

Поздрави

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 14:06:33
от wilkosz
Ти не си модератор вече и нямаш права, за да ме блокираш. От друга страна така или иначе не съм нарушил никакви правила и няма причини да бъда отново блокиран.
Дейзим също пише от втория си линк, не виждам причини аз да не мога от моя втори.
Апропо току що бях блокиран във фейсбук само защото в една немска група пуснах видеото как мигранти атакуват български полицаи в Харманли преди два дни. Абсолютно нито една обидна дума не съм написал като коментар, само го пуснах. Някой се е оплакал на фейсбук и съм изгонен от там за три дни. Мръсна диктаторка цензура в Меркелистан!!!
Същото нещо съм го пуснал и на български, но от България никой не ме блокира. Въпреки, че вчера имаше статия на Марк Цукерберг, който казва, че фейсбук дава на всеки право на слово, в Германия се потъпква всяко полит-Некоректно мнение!!!
:-&

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 14:15:33
от itzo
estira написа:...Ех, Максим, ако и в живота така го даваш, както тук, то въобще не ме учудва, че си сам. Респектирай, за те респектират. И се замисли, защо още имаш възможност да пишеш от този ник. :)

Поздрави


Защото държахте спрямо Макс и компания политиката на фрау Меркел спрямо бежанците. Затуй и форумът го е докарал дотам, докъдето го е докарал. Хайл Риккинг :mrgreen:

P.S. Понеже гледам Макс ми е благодарил та да уточня: със зелената озъбена физиономия изразявам сарказъм :mrgreen:

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 14:43:26
от estira
zlateto написа:Една му с билки раната върже,
друга го пръсне с вода студена,
третя го в уста целуне бърже ...


Само да предупредя, че въобще не ме бива да пръскам с вода или да превързвам с билки :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Майтапче :)

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 19:05:17
от Mony60
wilkosz написа:А най-лошите и егоистични бяха Естира и Велинград... За тях въобще не съжалявам, даже се радвам, че се самосвалиха от власт.

Че ти откъде познаваш Велинград? :^o Той се самосвали преди твоята регистрация тук.
estira написа:Ех, Максим, ако и в живота така го даваш, както тук, то въобще не ме учудва, че си сам.

Той иска да е сам ! Нали беше написал, че като живеел с един партньор и връщайки се в къщи се надявал онзи още да не си е дошъл от работа, за да му е по-спокойно. Но истината е, че wilkosz все още нищо не е споменал за сексуалната си ориентация.
wilkosz написа:Ти не си модератор вече и нямаш права, за да ме блокираш.

Ти затова ли така усърдно се подмазваш на Бойко? Но ето на, че и във фейса са те блокирали. На тебе наистина ти трябват няколко терена, че като те блокират на единия, да се подвизаваш по другите.

ПС: Съжалявам ако спамя темата , нещо прекалено много внимание обърнах на Максим. Обещавам, че спирам до тук! O:)

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 19:55:50
от Mr.Bombastic
Благодаря Мони60, нека отдадем дължимото на Бойко, а не на останалите пишещи тук. Между другото изгонени потребители от този форум нямат право да се регистрират отново и ще бъдат гонени от тук до дупка. Поне не могат да обвинят модераторите в пристрастие тъй като останах само аз :)

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 26 Ноември 2016, 21:39:51
от baconsutan
Естира и Бойко си вършеха добре форумните задачи, но ние писачите сме толкова разнопосочни, че не може да ни се угоди.
Предлагам във форума да бъдат събрани номинации за нови модератори, в помощ на Мистър Бомбастик, и да гласуваме за тях.
Гоненията от форума едва ли ще спомогнат за повишаване на неговото ниво, ако някой чак толкова е прекалил, има временен бан.

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 27 Ноември 2016, 00:08:49
от onufriy
baconsutan написа:Предлагам във форума да бъдат събрани номинации за нови модератори, в помощ на Мистър Бомбастик, и да гласуваме за тях.

Първо, сайтът си е на Mr. Bombastic, къде се буташ и ти в А група? Да гласували били...
Второ, не ми е ясно кой нормален човек ще се навие да е пъдар на тая орда, дето вилнее напоследък из сайта. Пък после Макс да се чуди, що са го баннали. Щом на мене, въпреки цветистия ми език, за единайсет години една забележка не са ми направили, представете си що за досадник трябва да си, та да де гонят с първи, та с втори ник...

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 27 Ноември 2016, 00:27:21
от estira
Ще поживеем, ще видим :)

Re: Модератор в оставка

МнениеПубликувано на: 27 Ноември 2016, 11:23:35
от baconsutan
onufriy написа:Първо, сайтът си е на Mr. Bombastic, къде се буташ и ти в А група? Да гласували били...
Второ, не ми е ясно кой нормален човек ще се навие да е пъдар на тая орда, дето вилнее напоследък из сайта. Пък после Макс да се чуди, що са го баннали. Щом на мене, въпреки цветистия ми език, за единайсет години една забележка не са ми направили, представете си що за досадник трябва да си, та да де гонят с първи, та с втори ник...


Не съм оспорил собствеността върху сайта на Мистър Бомбастик, а съм дал предложение как да му се помогне, защото работата е прекалено много само за един модератор.
Мисля, че би било добре това да стане по демократичен начин, както в други сайтове. Все пак този сайт се нарича "Заедно ДЕ", а не "Заедно Северна Корея". Интересно е, че в други сайтове понякога най - много гласове събират съфорумци с много отчетлива позиция по дадена тема, но това не се възприема като основание да бъдат дискриминирани при оценката на вота. Напротив, увеличава посещаемостта и дискусиите в сайта.
В правилата на "Заедно ДЕ" не видях регламентация на форумни групи - А, Б, В, Г, Д, Е, та чак до Ю и Я, висша лига, плюс изискване за доказване на нормалност.
Макс може и да е прекалил с остротата на своите постове, но не той е единствения проблем на сайта и неговото решение. Нито пък вилнеещата според Онуфри, орда из сайта,