• Advertisement

експеримент на в. Капитал - може да е интересно

Добре дошъл във форумите на всички страни, които не са включени по-горе. Тук можеш да зададеш всички въпроси, които те вълнуват.

експеримент на в. Капитал - може да е интересно

Мнениеот deniseBG » 28 Юни 2010, 00:39:32

Защо за едни стоки в България плащаме повече от другите страни, а за други - по-малко. Как вносителите на облекла определят дали една блуза тук ще има по-висока цена от тази в Гърция, или обратното.

В следващия брой на "Капитал" ще потърсим отговор на тези и други въпроси, свързани с цените на нещата, които си купуваме всеки ден - облекла, храни, техника, козметика. Ще разгледаме бизнес моделите и схемите за ценообразуване, предлагането на пазара, конуренцията и ще се опитаме да прогнозираме кога и при какви условия цените биха се променяли. Още повече, че с новите марки, които през последните месеци отвориха магазините си в страната, средата на пазаруване наистина се променя.

Ще направим и един експеримент, като се опитаме да изчислим какъв е разходът за една и съща потребителска кошница в различните страни в Европа. Тук ще се нуждаем от помощта на читателите ни. В този файл http://spreadsheets.google.com/ccc?key= ... LbUE&hl=en има изброени стоки и продукти. Ако се намирате извън България и искате да ни съдействате, попълнете таблицата с информация за цените (в местна валута) на всеки от тях. Помощта ви ще е безценна за нас, а получените резултати - със сигурност интересни.

(оригиналният текст се намира тук http://capital.bg/biznes/2010/06/25/923 ... ni_struva/)

Благодарности
Екипът на Капитал
deniseBG
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Юни 2010, 00:34:48
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Назад към Други страни

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement