Страница 1 от 1

Живот в Тайланд

МнениеПубликувано на: 6 Март 2012, 13:12:50
от winterluna
Здравейте,искам предварително да се извиня,ако въпроса ми не е за тук.
Интересувам се какво е необходимо да направи българин,женен за тайландка за да живее с нея в Тайланд - легално?
/документи,условия.../

Благодаря

:)

Re: Живот в Тайланд

МнениеПубликувано на: 6 Март 2012, 19:07:40
от velingrad
Пари! Пари, пари и пак пари.

Като пенсионер:
800 000 Bath* в банкова сметка, или 65 000 Bath* месечна пенсия.

Без да си пенсионер (с посочените горе условия), а женен за тайланка:
400 000 Bath* в банкова сметка, или поне 40 000 Bath* месечно (сигурни).

И пак не получаваш виза за винаги а само "Non Immigrant Visum „O“, за 90 дни, като има възможност да я продължиш до 1 година. След това, пак от начало, същата процедура, докато не получиш (ако въобще получиш) "Dependent Visum".

За работа забрави, освен ако не си търсен и назначен от тайланска фирма, но и това не е безпроблемно.

Възможно е, да основеш фирма, но винаги 51% от нея, трябва да принадлежат на тайлански партньор, или евентуално жена ти. Което разбира се е свързано с пари (и доверие).

Та пак: пари, пари и пак пари.

Успех!

p.p. Откъде знам? Знам, макар, да не гарантирам 100%.
Изискванията ги сменят, ако не всяка, то през година.

* 1€ = 40 Bath (горе-долу)
------------------*
# от момента този- отговарям само на хора, помогнали на други #

Re: Живот в Тайланд

МнениеПубликувано на: 7 Март 2012, 18:39:07
от winterluna
Безкрайно съм ви благодарна за информацията!

:)