Страница 1 от 1

"Словакия отваря трудовия си пазар за румънци и българи"

МнениеПубликувано на: 12 Октомври 2006, 20:55:34
от Mottor
Не знаех, че е затворен. :D

Ето и линка.
Словакия реши да отвори трудовия си пазар за румънците и българите след присъединяването на двете страни към Европейския съюз на 1 януари 2007 г., пише днес букурещкият всекидневник ”Адевърул”. Това са заявили представители на правителството в Братислава.
Нямаме основание да смятаме, че отварянето на пазара на труда на Словакия за гражданите на България и Румъния може да провокира важни проблеми, се отбелязва в документа, приет от словашкото правителство. Това положително решение отразява желанието да бъде изпратен политически сигнал не само към България и Румъния, а и към страните-членки на Европейския съюз и показва отношението на Словакия към дискриминирането на бъдещите членки на ЕС, се подчертава в документа.


Още един цитат
... Словакия е третата страна-членка след Финландия и Естония, чието правителство официално обяви решението си да не въвежда ограничения за работната ръка .....

МнениеПубликувано на: 13 Октомври 2006, 13:16:04
от satbradar
ами за какво да го затварят - то там заплатите са малко над българските а цените малко под немските. така 4е им е ясно 4е трябва да си въл6ебник та да преживява6 там.

МнениеПубликувано на: 13 Октомври 2006, 15:18:06
от perekli
о вълшебници познавам много:-)
:)