Страница 1 от 4

Русия

МнениеПубликувано на: 8 Юли 2008, 12:48:49
от bknf
Някой знае ли нещо за руския пазар, живял ли е в руската федерация – има ли да разкаже нещо интересно? Въпроса е по-скоро иконoмически, ама то кой знае де -)

МнениеПубликувано на: 8 Юли 2008, 20:32:13
от elle
Много общо запитването..

МнениеПубликувано на: 22 Август 2008, 13:38:15
от revoltec
Чети руски страници там има всичко необходимо,руския пазар е огромен ,и възможностите за печалба също,аз за това смених 2рия курс иконом. чужд език в унито от испански на руски, виж какво пишат немците в Маркетс (списанието за външна търговия на немското външно министерство)

МнениеПубликувано на: 22 Август 2008, 21:21:45
от bknf
Да, така е, а и руския не е много по различен от българския. Ама не знам, друго е някой там да живее и да разкаже как е. Доколкото мога да разбера отвънка, навлизат разни чужди компании - в областта на строителството, автомобилостроенето. Но ми се струва че се изнасят основно суровини, не високо технологични продукти.

МнениеПубликувано на: 22 Август 2008, 23:55:47
от VaskoLevski
В област като оръжията Русия има техника на нивото на водещите световни фирми. Помня преди доста години Германия трябваше да реши дали да участва в програмата ''Eurofater''. За целта имаше съпоставки между няколко изтребителя. Руският ''МИГ'' беше на нивото на американския,френския и т.н.При това два пъти по-ефтин. Но немците се включиха в ''Eurofater'',тъй като са в НАТО. Така че Русия има високо технологични производства.

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 10 Декември 2008, 21:27:11
от nemtyrev
Русские и болгары,это как яйцо,с какой стороны не гляди все одно.Забавно то что,русские покупают дома в Болгарии,заранее понимаюя что это не так выгодно,как купить в Турции,там дороже сдавать в аренду.Все равно русские покупают имоти в Болгарии.Все объясняют духовной близостью
____________________________
http://www.eran.ru

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 10 Декември 2008, 22:09:35
от VaskoLeon
Здраствуй братушка!

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 10 Декември 2008, 22:13:00
от nemtyrev
Приветствую

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 17 Януари 2009, 03:02:25
от shenol
здравей , живял съм 5 години в Казахстан , бил съм много и в Русията ..
Да ти опиша малко обстановката
Руският пазар е един много голям и силен пазар и сравнително не развит като производство и силен като потребление
по4ти си нямат нищо местно производство като лека промишленост
та мисълта ми е зависи какво произвеждаш но си струва да опиташ да влезеш на пазара
най добре е да отидеш на някой панаир и да си намериш бизнес партнйор
сам не става
по добре Сан петерспургият панаир
Московският съм 4увал 4е е слаб
много ми е жалко защо България проспахме такъв пазар като Руския а и даже Казахстанския ...ето напимер турците са пове4е от Германия ве4е в Русията
еми пробвай
много поздрави

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 28 Ноември 2009, 22:27:54
от velingrad
Виждайки, че по нашенско- тоест България- все още многолюдието се калъне в Русията, взе да ми става интересно, дали все пак няма да се намери някой,които се "помещава" там, та да даде инфо, как вървят нещата.
Моите посещения (няколко) в Русията, се изчерпват до преди "перестройката", така че ако има (пу,пу, знам че има) някой живеещ там- моля споделете, каквото и да е.

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 3 Март 2010, 16:00:03
от Helekhith
Майка ми живее в Москва. Ако някой има конкретни въпроси да пита, ако мога ще отговоря. Моля въпросите да бъдат конкретни, а не как да навлезна на руския пазар.

Спасибо

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 20 Януари 2014, 21:29:48
от ScheissMann
Какви документи на европейски гражданин му трябват за да работи и живее в Русия .....Например Виза или някакво разрешително ....Мисля да повдигна малко тази тема ако може.....Ако има някой с опит нека сподели :)

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 21 Януари 2014, 18:29:11
от ScheissMann
Явно за сега само аз ще драскам.. Да визи и разрешителни се изискват както бяхме ние едно време за Германия.. Попаднах и на друго нещо ... Средна работна заплата 1000 € гастарбайтер и до 25000 € за политик и дипломат... .всичко това се отнася за Москва . Тази информация е от. лятото. на 2012 :-k

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 21 Януари 2014, 22:44:44
от bknf
В Русия.. нормално си живеят хората. От една страна, като в НРБ от 80-те, от друга - капитализъм. По гарите е като на летищата (с метало детектори) и охрана. И хората са сърдечни, от една страна. От друга, ако могат - ще гледат да те прекарат (и са в състояние). Тоест има ги всякакви.
За кои точно (професионални) области става дума? Да не би да искаш да ставаш политик или дипломат ?))

И има много вкусни неща за хапване - от кавказци, узбеки и т.н. Не като в Германия дюнери и картофки с Würstchen. Също, турци и черно африканци няма.. Но това са незначителни детайли, нищо против хората..

Какви документи - трябва ти виза, за да влезеш там. За целта е необходима покана и т.н., издадена по съответния ред (фирмата трябва да е регистрирана като имаща право да издаде такава покана).

Re: Русия

МнениеПубликувано на: 21 Януари 2014, 22:52:00
от ScheissMann
Просто от дълго време ме човърка темата за Русия.....Искам някаква информация да съберем ако може...А какъв искам да стана ....Никой не може да предскаже съдбата - бъдещето си :) ..... И все пак мерси че се включи в темата :thumbleft: