• Advertisement

Стъклената река

Стъклената река

Мнениеот seli » 3 Октомври 2010, 18:00:27

Изображение

Неумолимата съдба преобръща живота на младата французойка Елен. Тя наследява от баща си три диска, съдържащи послание да продължи делото му и да разкрие една голяма тайна. Търсенето й я отвежда в България, където се губят следите на загадъчния основател на нейния род и знаменит богомил-катар, Робер Бугр. Баща й, посветил живота си на изследване на богомилите, вярва, че именно Робер е пренесъл “Тайната книга на богомилите“, разбунила духовете във Франция през 13 век, а в края на живота си се е върнал в България, където заживял сляп в пещера като светец. От него за потомството е останал само един пергамент, изписан с неразгадаеми знаци и букви-рисунки, в който се предполага, че е скрита велика тайна.

В Градище, обезлюдено селце в България, съдбата е събрала двама някогашни приятели, сега непримирими врагове. Петър - инженер-химик, е преживял духовна криза и е станал свещенник в селото, а Виктор, започнал като обещаващ писател, се е превърнал в безскрупулен иманяр и новобогаташ. Покрай реставрацията на местната черква, съдбите им се преплитат отново, заедно с тези на полудивия овчар Методи и проститутката Мария. Появяването на Елен в селото разбунва още повече духовете.

В черквата, в която и Виктор търси ръкописа на “Тайната книга”, вилнее мистериозна сила. Дали това е мистификация или са истина старите легенди и поверия, които витаят наоколо?


http://www.start.bg/lenta/cinema.php?trailer=1302
Аватар
seli
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3158
Снимки: 256
Регистриран на: 26 Февруари 2009, 23:21:09
Местоположение: Стокхолм - Истанбул - Бургас
Благодарил: 205 пъти
Благодарено: 246 пъти

Назад към Филми и ТВ сериали

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement