• Advertisement

Къде да ходим за риба или "благодаря за рибата"?

Мнениеот iv_ski » 5 Април 2006, 09:10:28

satbradar написа: и другото криво по мое мнение в немско - не мога д а ходя да риболовствам-а тва ми е наи голямото разпускане :) .
тука да има6 рибарски 6аин -ми то 2 ро вис6е искат. :)


satbradar,

и аз обичам да ходя за риба и го имах този проблем. Докато не открих че тук в Шварцвалд има страхотни малки частни езера. Ще те открехна на нещо с риск да съм извън темата. Там не искат никакви билети. Отиваш, ловиш и накрая казваш на собственика колко пъстърви или шарана си уловил. Разбира се цената на парче излиза три пъти повече от Алди, но първо че рибата е абсолютно екологична и второ заради кика. Има до езерото и хотел, спиш, ловиш, разхождаш се и.т.н. Ако имаш деца за тях е също страхотно. Едно такова място е до института по математика в сърцето на Шварцвалд. Една година имаше световен конгрес по математика. Както се разхождаш из гората освен сърни и елени срещаш и някой нобелов лауреат по математика, който се е загубил. Оказа се че те могат да решават уравнения със 100 неизвестни, но нещо не са много наред с посоките на света. Та после и на другия ден ги търсеха из горите с хеликоптери.

Както и да е. Такива супер места има и в Швейцария, и в Норвегия, а да не говорим в Канада. Там пък рибата можеш и с ръце да я ловиш. И са по 10 кила парчето. Ако те интересува пиши ми на личен лс да ти дам адреси. Тези места не си ги и сънувал, та докато не ги видиш няма защо да ти обяснявам повече.

Поздрави
iv_ski
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 215
Регистриран на: 4 Юни 2005, 00:00:00
Местоположение: Karlsruhe
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 3 пъти

Мнениеот Onlooker » 11 Април 2006, 22:24:41

Здрасти Sitzbar,
Само да те питам, как стоят нещата с рибата оттатак Рейн? Имам в предвид Елзас. Щото примерно като прескочиш от Ращат отсреща има разни езерца, дето прави впечатление, че са по-свободни за посещение от немските. Поне сме сядали на грил без да ни правят забележки или гледат странно, а рибарите са все с немски номера и руски акцент (определено без рибарско висше), а и не се притесняват от проверки. Да не говорим че и риба съм виждал да вадят, за разлика от кибиците покрай Райнщетен :) .
Аватар
Onlooker
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 100
Регистриран на: 2 Март 2004, 01:00:00
Местоположение: DE, Bretten
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Мнениеот satbradar » 12 Април 2006, 13:01:06

Mr.Bombastic - моля без заплахи :) :) :)

Onlooker - и това с френския риболов съм го проу4ил. преди е ставало -сега не.
Преди отива6 в Френско и пла6та6 и ти дават риболовен билет- ама понеже много маимунки са се наки4или на клона..... сега и в френско има изпит-които е лесен в сравнение с немския-50въпроса сресту по4ти 500 -ама е на франсе- а аз с моя 1 годи6ен френски -сте ми е трудно да мина тоя изпит. :(
а състо така-францетата са го направили така 4е е обварзано с ЕУ -тия руснаците -до един са с немски паспорти -ама ние не сме ......
Аватар
satbradar
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 962
Регистриран на: 14 Февруари 2005, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 16 пъти

Мнениеот Liska » 13 Април 2006, 16:37:16

Не знам как е във вашият край, ама тук рибарския шайн е като виц (сега го прави брата на мъжа). Изпитите са два - практически и писмен. Практическия е важен само ако искате да се занимавате със спортен риболов, иначе е по-скоро формален. Писмения е подобен на листовките за кола (с много повече безсмислени въпроси ). Цената е около 70 евро, но е задължително веднъж в седмицата (не помня колко пъти) да се посещават лекции (вечер са). Решила съм да го направя лятото, че тогава се очаква голяма скука :D. А рибките ги хващаме на морето... аз не ги ям, ама тате потрива още от сега ръчички за идващия улов през лятото.
Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде...
Аватар
Liska
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 511
Регистриран на: 3 Декември 2004, 01:00:00
Местоположение: Hamburg
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Мнениеот deyan » 13 Април 2006, 21:22:17

Вчера ходих за риба. Много доволен останах от улова. В Lidl. Сьомга за 3.70 килото. Nur fuer kurze Zeit.

:)
deyan
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 695
Регистриран на: 14 Март 2005, 01:00:00
Местоположение: Heidelberg
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Мнениеот makeno » 13 Април 2006, 22:48:08

Само внимавайте как точно ловите рибата :),че по някой път странни неща стават:)

Руски рибари взривиха влак

Трима руски рибари направиха ужасна грешка в целта си да хванат повече риба. Приятелите решили да пуснат динамит в местен водоем, за да имат повече улов, съобщава агенция Ананова.

Рибарите обаче въобще не отчели, че хвърлят взрива в близост до влакова линия, като преди това не преценили силата на ударната вълна.

Оказало се, че количеството, нужно за риболов, било доста надвишено и взривът успял да удари и преминавщия наблизо влак от Владивосток за Усуриск, като дори разрушил пътнически вагон.

За щастие пострадали няма, а рибарите са арестувани.
Просто моите 2 цента...
В българския език няма дума в множествено число, която да завършва на й.
Аватар
makeno
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2132
Регистриран на: 29 Ноември 2005, 01:00:00
Благодарил: 51 пъти
Благодарено: 118 пъти

Мнениеот iv_ski » 14 Април 2006, 13:54:30

Сатбрадар,

ето го мойто любимо място - вече го има и в интернет:
http://www.staufenhof.info/index.htm

За съжаление напоследък много германци го научиха и трябва или да резервираш 2 години напред, или да ходиш през зимата. Но тогава ще ти трябва снегорина. Защото пътя определено не го чистят през зимата. Той е много тесен - само за една кола е предвиден - и ако не те води някой който го знае мястото, не можеш го намери. Няма го на никоя навигационна система, няма и мобилфунк-връзка. Иначе апартаментите са супер и риба до припадък. А пък ако имаш деца до 10/12 годишна възраст да не говорим - няма да им се тръгва. Носиш храна за толкова дни колкото ще стоиш. Има даже и миялна машина в апартаментите. Ако нещо стане с някой от вас няма проблеми - има фестнец телефон (ако не е имало гръмотевична буря предната вечер и той да е гръмнал). И нали сме в Германия звъниш на 110 и хеликоптера каца след 2 минути и те откарва във Фрайбург да те режат хирурзите.

Щото в Канада е екшън пур. Там те закарват със самолет в тундрата. Живееш 2 седмици сам като вълк или с приятели, ловиш с ръце, с пушка или с въдица и чакаш пилота който ще дойде чак след 14 дена да те вземе. И ако нямаш сателитен телефон се молиш на бога да не те нападне стръвница или да не ти се спука апандисита през това време. Иначе природата тук в Шварцвалд (на това място) е почти толкова девствена като в Канада. Направо не е за вярване, а е само на 125 километра от в къщи.
iv_ski
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 215
Регистриран на: 4 Юни 2005, 00:00:00
Местоположение: Karlsruhe
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 3 пъти

Мнениеот satbradar » 15 Април 2006, 16:38:45

изглежда супер -трябва да му направя сефтето.
а и цените са достъпни.
но ако е така 4е напред за 2 години няма място ....... ужас. :)
ина4е незнам кои ти е разправял тия неста за КАнада ама те е поналагал.

то там риба има в навсякаде дето не пресахва .

аз съм бил в Британска кулумбия само-наи на запад -само тая провинция е колкото германия и италия голяма-а има 4 милиона население.водата е пове4е от хората като се казва.
сте ти разправям кат се видим.
Аватар
satbradar
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 962
Регистриран на: 14 Февруари 2005, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 16 пъти

Мнениеот Mr.Bombastic » 27 Февруари 2007, 12:24:38

Абе търся си темата за сноуборда и се зачудих какво стана с рибарите. :) Някои нови местенца?
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор
 
Мнения: 7122
Снимки: 250
Статии: 31
Регистриран на: 12 Февруари 2004, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 462 пъти
Благодарено: 309 пъти

Мнениеот zooori » 19 Юли 2008, 13:10:10

Какви са условията за риболов във Белгия? Къде мога да ходя на риба?
Аватар
zooori
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Юли 2008, 00:00:00
Местоположение: Belgie
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Къде да ходим за риба или "благодаря за рибата"?

Мнениеот atanassov » 20 Декември 2008, 12:51:00

арийските народи български арийци произход произход на древните българи болгарский народ

Тук в Испания има много яки шарани момчета :) и не само шарани. В Мадрид има огромен брой язовири и всички са за свободен риболов и никои не ти търси сметка колко си уловил и т.н. Има разбира се и частни но там цените просто не си заслужават...
На няма и 700 метра от мойта къща се намира язовира Вал Майор, който е най-големият в Мадридска област и снабдява с вода почти цял Мадрид. Фулл е със шаран, щука и блек бас. От другата страна на нашата вилна зона има едно друго по малко язовирче и там има много шаран но имат един проблем.....от никаде не се влива прясна вода и от там май кислорода не им е достатъчен и месото посе понамирисва малко.
В северна Испания има много добри места за риболов на пастърва, това са Астриас и Паис Баско. В района на Сарагоса на река Ебро пък сомовете са в изобилие и са много големи, рекорда на сом до колкото знам е на Българин.
Общо взето има много добри места за риболов тук в Испания.

Ето ме и мен с един испански красавец около 4 кг

Поздрави от Мадрид
Прикачени файлове
...........Настане вечер, месец изгрее, звезди обсипят свода небесен, гора зашуми, вятър повеее, Балканът пее хайдyшка песен..............
Аватар
atanassov
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 159
Регистриран на: 4 Март 2007, 01:00:00
Местоположение: Madrid / Reyno de España
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Риболовът-просто хоби или просто страст!

Мнениеот kamena » 25 Март 2009, 21:37:02

Приятел в нужда се познава,а всички рибари са приятели,братя ....по страст.Затова ще помоля за информация за добри Ферайни,с добри водни обекти на територията на Дуселдорф,а също и в оклностите му?
Къде кълве по Рейн?
Благодаря предварително на всички,които ми помогнат с информация.
Поздрав и наслука!
=; :ribar:
kamena
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Януари 2009, 22:58:31
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Къде да ходим за риба или "благодаря за рибата"?

Мнениеот Silvio_Dante » 26 Март 2009, 11:03:57

Какво ще кажете за харпунджийството, на апнея - без кислородни бутилки? От 2 години се запалих и морските почивки вече се планират само в тази насока. .Тук в Германия е забранено, въпреки че е най екологичния начин за риболов.
Just When I Thought I was Out, They Pull Me Back In
Аватар
Silvio_Dante
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 261
Регистриран на: 28 Септември 2006, 00:00:00
Местоположение: София - Köln -София
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Къде да ходим за риба или "благодаря за рибата"?

Мнениеот seli » 15 Януари 2010, 20:31:53

Аватар
seli
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3158
Снимки: 256
Регистриран на: 26 Февруари 2009, 23:21:09
Местоположение: Стокхолм - Истанбул - Бургас
Благодарил: 205 пъти
Благодарено: 246 пъти


Назад към Хоби (Общ)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement