Страница 1 от 1

Въпрос относно работа

МнениеПубликувано на: 11 Май 2014, 10:38:19
от pachovr85
Здравейте, вчера попаднах на една обява в jobs.bg за работа като Личен асистент в Австрия. Пратих CV и ми върнаха отговор в който се казва, че трябва да заплатя комисионна от 160 евро на фирма "Ендрюс компани" + това трябва да изкарам еднодневен курс в София който се заплаща също 120 лева. Работи се 1 месец след това месец се почива. Въпросът е дали някой е чувал за тази фирма и какви са отзивите за нея ? Какво мислите по въпроса Вие ?

Re: Въпрос относно работа

МнениеПубликувано на: 11 Май 2014, 13:38:02
от olga
Мислим по въпроса ние, че всяка фирма, която ти иска пари предварително, е менте.

Re: Въпрос относно работа

МнениеПубликувано на: 24 Октомври 2014, 17:21:03
от daisymm
Приемен ден за безплатни консултации по трудови и социални въпроси на 8-ми ноември 2014 г.


Re: Въпрос относно работа

МнениеПубликувано на: 25 Октомври 2014, 15:54:29
от malak_pit_bull
pachovr85 написа:Здравейте, вчера попаднах на една обява в jobs.bg за работа като Личен асистент в Австрия. Пратих CV и ми върнаха отговор в който се казва, че трябва да заплатя комисионна от 160 евро на фирма "Ендрюс компани" + това трябва да изкарам еднодневен курс в София който се заплаща също 120 лева. Работи се 1 месец след това месец се почива. Въпросът е дали някой е чувал за тази фирма и какви са отзивите за нея ? Какво мислите по въпроса Вие ?


По мое мнение преди въобще да тръгваш да се занимаваш с която и да е фирма е препоръчително да питаш чичко Гугъл какво знае за съответната фирма. Аз лично търся въпросите на следните отговори:

- Интернет-страница на фирмата? Реална ли е страницата, т.е. като поцъкам малко на нея, информацията там вдъхва ли доверие?
- Фирмата има ли физически адрес, стационарен телефон, мобилен телефон, е-майл, факс, официална регистрация в някой съд?
- Има ли информация кое физическо лице е шеф, подшеф и т.н.?

Ако тази информация не е налична или е непълна аз лично не бих се занимавал с фирмата. Ако на теб ти се занимава, бих ти препоръчал да се обадиш на отговорното лице и да зададеш горните въпроси. Плюс въпроси от сорта на:

- От колко време съществува фирмата?
- Колко/кои са известните и клиенти?
- Защо искат комисионна и защо те не плащат обучението на бъдещите си кадри? (Все пак ти ако си плащаш сам обучението защо трябва на тази, а не на друга фирма да продаваш уменията си?)

Та такива мисли ми се въртят в главата. След тези въпроси аз лично гледам да си създам някаква представа за фирмата. Ако въпросната фирма не ми вдъхва доверие, въобще не се занимавам, защото има голяма вероятност да се набутам в какви ли не проблеми.

Аз си направих труда да питам чичко Гугъл за Ендрюс Компани ЕООД и успях набързо да намеря само мобилен телефон. Така че поне на мен таз фирма въобще не ми вдъхва доверие и аз не бих се занимавал с нея. Ти сам прецени за себе си.

Поздрави.