• Advertisement

питане за работа

Форумът, който касае всеки!

питане за работа

Мнениеот vaji » 24 Юли 2008, 10:02:08

Здравейте на Всички, прочетох много информация, и то полезна във форума, но бих искала да задам няколко въпроса, ако някой има време, желание и възможност, моля да ми отговори, ще ВИ бъда благодарна!!! Съпругът ми търси работа в Австрия, в строителството - кранист, ел.техник, или като начало може и като общ работник? Има обаче един проблем не знае немски, дали е възможно да си намери такава работа чрез фирми в които работят българи, или може ли да ми изпратите сайтове или фирми посредници, но може би от там, защото вече доста се напатихме от фирмите в БГ-посреднически, които не вършат никаква работа. Ако някой може да ми съдейства, много благодаря!!!
Вторият ми въпрос е свързан с това: може ли да се кандидатства в Австрийки университе без да се знае немски, с така наречената една година подготвителна, само учене на език, всъщност незнам дали така се нарича, и от втората да се започне същинското обучение? Става дума за сина ми, който иска да учи там, но знае само английски? Е учи в у-ще немски, но вероятно тава ниво изобщо не би му свършило работа. Има ли някой друг който иска да учи там - става дума за университети с техническа насоченост - информатика, инф.технологии, програмиране или нещо в тази посока, свързано с компютри, той ще кандидатства догодина, т.е. тогава завършва.
Благодаря на всеки който откликне на въпросите ми!!!
Маринова
Аватар
vaji
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 17
Регистриран на: 18 Юли 2008, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот SuNnY21 » 24 Юли 2008, 12:28:49

vaji,до догодина сина ти може да наблегне на немския.Ина4е,ако незнае хи4 немски може да се запи6е на курс по немски в Австрия и после университет.Ама курсовете по некски за сажаление са скапи.Е,не 4ак толкова.УСПЕХ! :)
Аватар
SuNnY21
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 75
Регистриран на: 4 Юни 2008, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот vaji » 24 Юли 2008, 13:25:49

Благодаря, за бързата реакциа, той учи в у-ще немски но при всички случаи той няма да му е достатъчен, но въпроса ми е може ли да кандидатства при това положение, да го приемат и една година да учи там език след което да започне същинското образование, нещо като в БГ института за чуждестранни студенти, но говорим пак за държавните им университети?
Аватар
vaji
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 17
Регистриран на: 18 Юли 2008, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот Lety » 1 Ноември 2008, 20:39:32

здравей veji , четох в сайта на Техническия Университет Виена , че владеенето на немски език не е задължително , защото самия университет предлага курсове по немски език за подготовка за самото следване....незнам каква е цената на самия курс , но все пак ако сина ви има желанието да учи там , съвсем спокойно може да направи директно запитване към Унито и те ще му дадат всичката необходима информация...успех
Аватар
Lety
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 1 Ноември 2008, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Работа, данъци и осигуровки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement