• Advertisement

Стипендии за обучение във Великобритания

Напред, науката е слънце!

Стипендии за обучение във Великобритания

Мнениеот biberona » 12 Октомври 2009, 23:53:11

Здравейте,
Отварям темата с надеждата да се включат хора като мен, които търсят стипендия или вече са минали по този път. В моят случай търся стипендия за MBA обучение. Ще се радвам на активност. Аз от своя страна също ще пускам откритията си.
Аватар
biberona
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 50
Снимки: 0
Регистриран на: 14 Септември 2005, 00:00:00
Местоположение: Great Britain, London
Благодарил: 9 пъти
Благодарено: 6 пъти

Re: Стаипендии за обучение във Великобритания

Мнениеот lazar_lulchev » 15 Ноември 2009, 06:15:07

Здравейте всички тези, които се интересувате от студентски заеми и всякакъв вид вариант за спонсориране на вашето обучение! :)

Ще бъда много кратък и надявам се изчерпателен на въпростите ви. Ако имате такива и след това с радост ще отговрям на тези на които мога разбира се! :)
Така тук ще намерите много информация за това какви заеми бихте могли да изтеглите. Стига да сте наясно къде ще учите, защото заемити са различни в зависимост от това в коя част на Великобритания ще учите.

Ще поясня и малко за два вида формуляри, защото не съм разглеждал сайта по-горе в детайли и просто искам да съм сигурен, че информацията, която искам да предам е предадена. :)

Формуляр EU9N - това е формуляр с който можете да придобиете право на заем и с който могат да ви бъдат отпуснати 3225 лири годишно, който вие не получавате в нито един момент, а са директоно изпратени към банковата сметка на университета в който учите или ще учите, за да покрият университетските ви такси или част от тях, в зависимост от това колко са те годишно. Все пак има и скъпи университети, където тези пари до никъде няма да ви стигнат.

Формуляр EU9B - този формуляр мисля че няма от къде да бъде изтеглен копиран и попълнен, или поне аз не успях да намеря от къде. До колкото знам Student Loan Company работи само с оригинали, което ще рече, че в момента в който подадете EU9B ще ви бъде пратено писмо с този формуляр, и тогава ще можете да го попълните. Той е с максимална стойност от 1000 лири, които забележете не се налага да връщате. Това са годишни социални помощи за студенти от ЕС.
Документите които са необходими да приложите към него, можете да намерите тук.

Надявам се, че съм ви бил полезен!

Поздрави и успех с образованието ви във Великобритания и неговото финансиране! :)
Нека ЗАЕДНО помогнем на хората да разберат, че ни има и сме ЗАЕДНО
Аватар
lazar_lulchev
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 571
Регистриран на: 27 Август 2008, 00:00:00
Местоположение: Aberystwyth, The United Kingdom; Århus , Danmark
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 9 пъти

Re: Стипендии за обучение във Великобритания

Мнениеот lazar_lulchev » 29 Януари 2010, 20:19:53

Здравейте!

Към горния си пост бих искал само да добавя една не толкова приятна новина отностно таксите за обучение във Великобритания и по-специално за Уелс.
До тази година всеки международен студент в Уелс ползваше грант отпуснат от уелското правителство. Този грант покриваше 1800 лири от годишните такси за университета. Този гран, обаче няма да бъде раздаван повече. Което ще рече, че от следващата година всеки международен студент, включително и българските студенти, ще трябва да си плаща цяла такса. Добрата новина е, че тези студенти, които са в заварено положение, ще продължават да си получават този грант до завършването си.

Поздрави! :)

Забележка: Информацията се гради на слухове от студенти, и никъде не съм прочел черно на бяло, че това ще стане от следващата година, но е вероятно, защото и без това се чудеха как в Уелс да вдигнат таксите за университетите си.
Нека ЗАЕДНО помогнем на хората да разберат, че ни има и сме ЗАЕДНО
Аватар
lazar_lulchev
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 571
Регистриран на: 27 Август 2008, 00:00:00
Местоположение: Aberystwyth, The United Kingdom; Århus , Danmark
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 9 пъти


Назад към Образование

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement