Страница 1 от 4

Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 1 Февруари 2007, 15:59:47
от elle
Списък на университетите към Фламандската общност в Белгия:

Katholieke Universiteit Brussel (KUB)
Katholieke Universiteit Leuven (KUL)
Katholieke Universiteit Leuven, campus Kortrijk (KULAK)
Universiteit Antwerpen (UA)
Universiteit Gent (UG)
Universiteit Hasselt (UH)
Vrije Universiteit Brussel (VUB)Списък на университетите към Френската общност в Белгия:

Université de Liège (ULg)
Université catholique de Louvain (UCL)
Université Libre de Bruxelles (ULB)
Université de Mons-Hainaut (UMH)
Faculté Universitaire des Sciences Agronomiques de Gembloux (FUSAGx)
Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix (FUNDP)
Faculté Polytechnique de Mons (FPMs)
Facultés Universitaires Saint-Louis (FUSL)
Bienvenue aux Facultés Universitaires Catholiques de Mons (FUCaM)


Информация за университетите от Френската общност (English version)

По-подробна информация, както и полезни линкове относно висшето образование в Белгия може да намерите ТУК.

образованието в Белгия

МнениеПубликувано на: 6 Октомври 2008, 11:21:41
от savina1991
Моля,някои да ми каже дали в Амферпен има университет в който да има специалност фармацефтика.Предварително благодаря на тези,които ще ми пишат!!!

Re: образованието в Белгия

МнениеПубликувано на: 6 Октомври 2008, 11:40:01
от velingrad
savina1991 написа:Моля,някои да ми каже дали в Амферпен има университет в който да има специалност фармацефтика.Предварително благодаря на тези,които ще ми пишат!!!

Предполага, че става дума за Антверпен/Antwerpen.
Или не говориш никакъв език, или не ти се чете- и в двата случая, жалко... Инфото е пуснато вече, 20 сантиметра по-нагоре - чети, "Петре", чети, по 3 пъти прочитай...

МнениеПубликувано на: 19 Октомври 2008, 22:30:35
от shantavU
здравейте :) аз уча фармация в ULB, ако има някой друг в този университет да свирка, доколкото разбраx elle е там :lol: ще се радвам да ми пишеш

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 20 Септември 2009, 15:51:33
от jenkabenka
Здравейте, уча стоматология в UCL . Много ще се радвам ако има някой българин в университета :)

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 21 Септември 2009, 00:07:21
от elle
Здравейте, аз съм elle. Уча тук, но рядко може да ме видите в campus-a, защото приключих с лекции и изпити. Живея близо до другия ULB campus. Уверявам ви, това че повечето студентски заведения са току до мен е чиста случайност или по-скоро късмет ;) В Leuven може да ме засечете тук, но съм отворена и към нови предложения и местоположения. Говоря доста, пия умерено, обвързана съм :love6: , а тази седмица си търся подобни зелени велурени боти. Ако си търсите компания за шопинг в Брюксел - ексклузивно само тази седмица :pazar: . За бира - само след 19h.

Поздрави,

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 30 Септември 2009, 10:09:50
от Boby1985
Ако имя някой и от EHSAL да пише, иначе живея в Лювен :)

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 24 Декември 2009, 09:45:04
от In4et0
Лувен, Боби, не Лювен ;)
Хора, как учите не мога да разбера...на какъв език?

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 24 Декември 2009, 13:15:28
от Boby1985
Инчето, ако трябва да бъдем точни е Люувен, ама както и да е :)Не мисля, че като кажеш на някой Лчувен и ще те разбере за кой град говориш, хайде стига вече! И в какъв сми на какъв език учим?

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 6 Януари 2010, 15:15:48
от vality
Здравейте искам да питам дали можете да ми препор1чате някоя фирма която се занимава с кандидатстването в Белгия или ако можете да ми дадете съвети как да го направя сама?

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2010, 16:14:30
от Boby1985
Здравей. Аз лично не съм ползвал никаква фирма, която да ми придвижва документите към унитата. Според мен най-добре си е да кандидатстваш и подаваш документи сама. Съответно, за да разбереш какво трябва да се прави - просто влизаш в директен контакт с унитата. Или международния инфо център към тях, или към курсовия координатор за избраната от теб специалност. Все някой ще откликне - понякога се чака с около седмица, ако не те устройва това - звъниш по тела и всичко е ок. Кореспонденцията, разбира се, е на английски, така че и с това няма да имаш проблеми. Фирмите обикновено ти искат преведени и легализирани копия на дипломите ти, което си е голям разход. Аз лични нито една диплома не съм легализирал. Само превод, директно към унито и с уговорката, че ако съм приет ще им покажа оригинала на дипломата си на БГ - така и стана и всичко си е наред :) Такива уговорки според мен не може да станат между фирма посредник и уни, но не знам. Някои хора решават да платят на друг да им свърши работата, пък може би и това е правилно :) Аз лично всичко си направих сам и резултата беше положителен - без много зор, без нерви :) Ако имаш друго въпроси - питай. Бих могъл да ти помогна конкретно за HUB ако си се насочила :)

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2010, 17:19:15
от ditetu
Здравейте бих искала да попитам дали можете да ме насочите къде в белгия мога да уча нещо свързано с кино и телевизия?Много ще се радвам ако ми помогнете!Благодаря ви предварително! ;-) ;-)

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 13 Януари 2010, 18:01:17
от mimi81991
Здравейте в момента съм 12-ти клас и имам желание да кандидатствам в Белгия.Тъй като няма много информация за процедурите на кандиданстване и изискванията реших да пиша в сайта за да мога да добия повече информация за обучението в Белгия.Ако може за ми кажете неободими докоменти като сертификати примерно, като цяло процедурата за кандидатстване.Насочила съм се към профили политически науки, финанси и туризъм ако може да ми покажете и държавни университети, които предлагат тези специалности.Благодаря предварително :)

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 13 Януари 2010, 23:18:11
от Boby1985
Ами баш в началото на темата elle си ги е постнала много добре унитата :) Доколкото знам, ако искаш да учиш на английски гледаш Фламандската общност. Аз когато търсих уни в Белгия използвах ето този сайт:

Университети в Белгия

Оттам тръгваш поред и гледаш кой град те устройва и кое уни. Документите са си обикновенните - диплома за средно образование, паспортни снимки, мотивационни писма (може би), както и доказателство за владеене на език. За английския език ти се изисква най-често TOEFL или IELTS с определени точки - курсовете и сертификатите на първите 4 нива не се броят никъде. Съответно, влез си в съответното уни и специалност и вече виж какви по-конкретни изисквания имат за отделните специалности :)

Re: Университети в Белгия

МнениеПубликувано на: 14 Януари 2010, 16:49:56
от mimi81991
Благодара за информацията, но само да питам този линк, който си дал е на държавни университети нали?