Страница 1 от 1

към всички студенти от Хагския университет

МнениеПубликувано на: 13 Април 2008, 21:00:05
от libellen
Здравейте на всички!
видях,че тук има много студенти от България,които учат в Хагския университет-тъй като тази година и мен ме приеха,а аз бях много ентусиазирана,сега разбрах,че той спада към така наречените "hogeschool",което поражда много въпроси-ще бъда много благодарна,ако сегашните студенти споделят всякакви впечатления,недоволства, предимства и недостатъци на този университет-вие самите доволни ли сте от това което ви се предлага като професионално обучение там?
Другият ми екзистенциален въпрос гласи-след като завърша бакалавръска степен в hogeschool ще мога ли спокойно да кандидатствам за магистратура в друга европейска страна-дипломата от такъв тип ВУЗ равностойна ли е на дипломите от други европейски университети или ще трябва след това да прекарвам допълнителни години,за да достигна нивото на другите (което не е за предпочитане). Много ви благодаря предварително

МнениеПубликувано на: 15 Април 2008, 22:48:37
от chriser
здрасти,

Ще започна направо с отговорите на въпросите ти. Като обучение специално аз съм доволен. Друго което прави впечатление е това че изискват много да работиш с група от хора което не винаги е приятно имайки предвид че може да попаднеш с най-различни "индивиди". Да, може да кандидастваш за магистратура без проблем, стига да имаш нужните високи оценки.