Страница 1 от 1

Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 3 Август 2009, 14:20:58
от Boby1985
Тази тема предполагам, че също ще бъде интересна за новобранците в Белгия :) Може ли някой да ми препоръча оператор, който предлага предплатена мобилна комуникация (на принципа на Prima, B-Connect)? И изобщо, предлага ли се това нещо и горе-долу какви са цените?

Re: Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 3 Август 2009, 14:31:49
от farwla
да, има
на http://www.astel.be/operateurs/ ги иам всичките
човек може да си купи карта даже от супермаркета- примерно Carrefour предлагат техните си карти
http://www.carrefour.eu/mobile/home.cfm?lang=FR

Re: Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 3 Август 2009, 14:40:53
от elle
Препоръчвам BASE. Има карти за 5/10/15 или 20 euro. Тук можеш да видиш тарифите на различните услуги в зависимост от картата, която купиш, както и безплатните минути, които вървят с всяка карта.

От опит смятам, че BASE prepaid 10 euro или prepaid 15 euro ще ти вършат работа за комуникации gsm-gsm. За всичко останало има скайп кредит.

Re: Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 3 Август 2009, 18:19:37
от Boby1985
Тези BASE наистина ми харесват, ама какви са тези минути - например на prepaid 10 получавам 40мин в мрежата им, но за колко време и при какви условия? В сми, на презареждане или на месец?

Re: Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 5 Август 2009, 21:26:20
от elle
Боби, ша са впусна в малко оффтопик. Готин си, любознателен.. да не се изразя по друг начин, a хората са го казали "С питане и до Цариград се стига!". Пък и за форума е добре, за тези след теб, etc. Обаче, приятелю (позволявам сu да се обърна към теб така, то току виж другия месец си пием бирата заедно някъде по Брюксел), приеми, че не може всичко да научиш предварително. Това, сега, с коя карта колко минути ще имаш, това са подробности.. битовизми и се учат най-добре на място. Първо си вземи TOEFL-ла, ела тук, пък после питай в кой по цвят контейнер какъв боклук може да хвърляш. Неминуемо, нещо няма да знаеш и някъде ще се "прекараш", ама то не може по учебник, съставен от форумни теми да се живее. Това ти го казвам най-добронамерено. Аз преди повече от 6 години заминах незнайно къде в Южна Франция, без роднина, без познат, даже в сайта на университета, в който бях приета не бях влизала, а специалността, която щях да уча ми беше тъмна Индия. За квартира, хостел, etc. пък, съвсем не бях помислила. И оцелях. Не казвам, че трябва да се следва примера ми, но пък сега имам много сантиментални спомени от тия първи дни, седмици, месеци навремето...


Конкретно по темата с BASE препаид 10 имаш 30 безплатни минути за месец към други абонати на оператора. Като ги изговориш продължаваш да говориш с 10-те евро. Като свършат купуваш нова карта. Ако искаш да говориш с абонати на други оператори, директно черпиш от 10-те предплатени евра.

Тфай.

Re: Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 5 Август 2009, 22:32:41
от Boby1985
Хайде малко и аз оффтопик :) Абе значи аз знам, че не може всичко да се научи като по учебник и предварително, 100% ще има някъде спънка, ама защо пък не донякъде човек да е подготвен без да се впуска в излишни "мечти". Битовизми ще ги има разбира се - магазини, цени, промоции, кога, що, как... Но особено това за мобилния оператор - е па полезно си е, както и да го погледнеш :) и човек, който не е там, не може да знае за какво става дума. Сигурен съм, че има много хора, които ги вълнуват тези въпроси и искат да питат, но не питат именно поради реакции от този вид... Значи, аз и без ТOEFL заминавам, и с TOEFL - пак. Зависи дали ще се учи и работи или само едното, та заради това питам навсякъде - където се изкопчи някаква информация - екстра. Където не - както го каза, битовизъм, на принципа "проба/грешка" ще се разбере кое как е. Но предвид броя преглеждания на тези теми и броя на хората, които пишат в тази тема, предполагам, че именно поради тези реакции другите не пишат...

По темата: мерси за отговора, явно е, че са най-изгодни на първо време :)

Re: Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 5 Август 2009, 22:44:13
от elle
И аз не разбирам защо не пишат в темите, а само ми пишат на лични :-k Аз обаче отговарям само в темите..

Re: Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 6 Август 2009, 09:07:18
от Boby1985
Ами според мен това е и идеята - всеки да може да види тези теми и ако трябва да се откриват нови и нови теми, а то всяка информация е полезна. Е, разбира се, тъпо ще е да се задават въпроси от типа на кой хляб да взема, какви билети за градския транспорт са най-добрите и пр., но теми, свързани с работа, осигуровки, мобилни, банкиране, жилища и образование са си ключови. Но аз пак ти казвам защо не пишат - може би ги е шубе да не им кажат, че са "на един линк разстояние" от отговора, че са написали глупост или нещо такова. За хората, които сте вече в Белгия и сте свикнали с тамошните нрави и битовизми тези въпроси ви се струват като малоумни, сигурен съм, и като някакви супер лесни за отговор. Но за тези, които идваме тепърва си изискват бая труд и разучаване :)

Re: Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 6 Август 2009, 09:48:24
от elle
Тъй като явно нямам нужната доза такт, пък и времето напоследък е кът, аз бях до тук. Успех, Боби

Re: Мобилен оператор в Белгия

МнениеПубликувано на: 6 Август 2009, 11:35:22
от Boby1985
elle написа:Тъй като явно нямам нужната доза такт, пък и времето напоследък е кът, аз бях до тук. Успех, Боби

Мерси, ще ми трябва :)