Страница 1 от 1

Необходими документи за престой в Белгия

МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 15:33:47
от evi70o0o
Здравейте приятели !От няколко месеца съм в Белгия и мисля да остана за постоянно.Тук живея в дома на леля ми,която е омъжена за белгиец.Надявам се да ми помогнете и да ми кажете какво е първото нещо , което да направя за да се установя тук.Какви документи ми трябват,през какви институции да мина .... Всичко ,което знаете ще ми е от полза.. Моята леля не е много информирана ,а и тук в градчето няма почти българи.Моля ви отчаяно. Благодаря ви предварително!!!

iniuta: заглавието е променено с цел по-голяма яснота

Re: Необходими документи за престой в Белгия

МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 16:22:32
от iniuta
Здравей,

На сайта на общината в която живееш, би трябвало всички необходими документи да са публикувани.

Със сигурност първото нещо, което трябва да направиш е да се регистрираш в общината по местоживеене. Там ще ти искат личната карта, преведен и легализиран акт за раждане, здравна осигуровка, копие от договора за наем. В твоя случай сигурно ще искат декларация от леля ти и съпруга й, че наистина живееш при тях. Но за това трябва да попиташ в общината. Ще ти дадат документ, че си се регистрирала и ще ти кажат, че ще дойде полиция да провери дали живееш там наистина.
В общината ще те попитат и каква е целта на престоя ти. Взависимост от отговора ти, ще ти кажат какви документи още са необходими и какво още трябва да направиш.

Re: Необходими документи за престой в Белгия

МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 17:24:13
от evi70o0o
Много ти благодаря за бързия отговор .Задължена съм ти . :)