Страница 1 от 1

10 години българско училище „Христо Ботев“ гр. Страсбург

МнениеПубликувано на: 3 Май 2019, 00:10:43
от KirilM
Тържественото честване на 10-годишнината от създаването на Европейска асоциация „Кирил и Методий” и на Българското училище „Христо Ботев” в гр. Страсбург ще състои на 18 май 2019 г. (събота) в зала PréO в Оберхаусберген на адрес : 5 Rue du Général de Gaulle, 67205 Oberhausbergen.

Предвиждат се два спектакъла. Първият спектакъл, подготвен от учениците (на български език) ще започне в 17ч. (времетраене: 1:15). Входът е свободен.

Вторият спектакъл, който ще започне в 20:00 (времетраене: 1:30), включва концерт на групата « Violons Barbares » и на вокалната група за български народни песни в Карлсруе « Бела Радо». Билети можете да резервирате тук:

В почивката между двата спектакъла присъстващите ще имат възможността да разгледат във фоайето на културния център изложбата на произведения на ученици, изработени в часовете по художествено творчество; изложба на бижута от естествени материали на артистката Живка Бръзицова; на българска бродерия на Даниела Танушев. Ще има щанд на издателство Élitchka, което съществува в Елзас от 2013 г. и е специализарано в издаването на българска детска литература в превод на френски език.

Предвижда се бюфет, подготвен от членовете на Асоциацията.

Ще се радваме да споделите нашия празник!