mar4elka написа:Здравейте на всички.И аз съм от заинтересованите за образованието в Швейцария.Има ли някой,който може да даде актуална информация?Аз тази година бях и останах с впечатлението,че не мога да уча в държавен университет.Причината е,че идвам от Търговска гимназия и обучението ми е малко различно..Сега като вариант ми остана HWZ, но това е частен университет и е малко скъп..Ще съм благодарна,ако някой даде малко инфо по въпроса- какъв опит имате,учите ли някъде там и как сте били приети и т.н.
![]()
![]()
![]()
anastasi написа:Здравейте,
Как стой въпроса с почасовата работа (седмично) за студенти, колко се плаща на час и колко са разрешените часове за работа ? или само изваждане си трябва от скътани парици ?
Благодаря,
Поздрави
drfranksss написа:Здравейте , преди година завърших Френска езикова в София и сега съм на път да завърша първи курс архитектура в морската ни столица Варна , тъй като искам тази година да кандидатствам за бакалавър от 1ва година в EPFL в Лозанна и съм запознат с условията , срещам проблем и той е дали трябва да приравнявам дипломите си или мога свободно да ги изпратя , нужен ли ми е и някакъв друг документ за език ..... Благодаря предварително и моля побързайте , че почти изпуснах срока ...
emos написа:Здравейте,
завърших френската гимназия и съм приет в УНИЖЕ - Женева. Може ли някой да ми каже как седи въпроса със студентските квартири в Женева. Как се намират, цени и т.н. и ще имам ли право на работа през първата година.
Знаете ли и в какъв размер трябва да бъде банковата гаранция която ми искат от унито, тъй като в писмото им не е конкретизирана. Чудя се какъв период от обучението ми трябва да покрива.
tengo написа:Искам да попитам дали някой има информация как се подават документите за университета в Цюрих (ETH Zurich), защото доколкото разбрах срока е до 30 Април за есенния семестър и какви са тези изпити които трябва да се държат (по какво са)? Има ли начини за кандидатстване без изпит? Сертификатът ми по немски ( DSD II Niveau C1 ) важи ли за Швейцария?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта