mammamia написа:Tell, виждам, Че сме писали едновременно![]()
За туризъм има и Toва и въпреки, Че е безбожно скъпо парите се "избиват".
ЗДРАВЕЙТЕ . АЗ ЩЕ УЧА В ТОЗИ ЧАСТЕН КОЛЕЖ . МОЛЯ ВИ ,КАЖЕТЕ МИ КАКВО МНЕНИЕ ИМАТЕ ЗА НЕГО ?
mammamia написа:Tell, виждам, Че сме писали едновременно![]()
nikolayD написа:mammamia написа:Tell, виждам, Че сме писали едновременно![]()
ЗДРАВЕЙТЕ . АЗ ЩЕ УЧА В ТОЗИ ЧАСТЕН КОЛЕЖ . МОЛЯ ВИ ,КАЖЕТЕ МИ КАКВО МНЕНИЕ ИМАТЕ ЗА НЕГО ?
geryangelova написа:Тази година ще съм 12 клас и съм се ориентирала към висше образование в Швейцария. Специалностите, които ме интересуват са финанси и мениджмънд, а може и предприемачество с английски език (сертификат TOEFL върши ли ми работа) , ако можете да ми препоръчате някои университети в немскоговорящата част на страната защото имам някакви познания по немски поне разговорен. Друго което ме интересува е колко горе долу са разноските по издръжката не един студент(включително наем,застраховка,храна и режийни) защото съм чувала за суми от 3000 франка до 6000, което не е ориентировачно
Благодаря предварително
Гери
geryangelova написа:Много благодаря за бързия отговор! Но имам още някои въпроси, не успях да намеря никъде в сайта им информация за разноските на студентите, а и не намерих нищо за квартири. Ако някой има повече информация ще съм много благодарна дори на частичен отговор.
Гери
gogup написа:Насочил съм се към техническия институт в Цюрих. Сега ще съм 11 клас и декември месец догодина ще полагам ДСД изпит и исках да питам дали се признава за института и ако не какво ще ми е нужно. Георги
CherryCrush написа:Здравейтепрегледах с интерес темата, тъй като и аз много искам да уча в Швейцария, та добих обща представа за нещата, благодаря много
Бих искала да попитам, понеже май съм единствената, случайно някой с италиански да има там и/или в италианската част на Швейцария, конкретно Лугано? Решила съм да пробвам да кандидатствам икономика, та много ще се радвам, ако някой сподели мнение (: принципно страшно много ми се ходи в Женева, но няма как, немски никога не съм учила, а френския го започнах съвсем скоро и ако наистина искам, трябва да пропусна година, за да го науча тук, а после да отида, та засега този вариант с италианския ме устройва.
И възможно ли е някой да ми разясни как точно се получават онези стипендии за чужденци от съответната държава? Принципно изчетох целия сайт на университета, включително и препратките към френския/немския сайт разгледах, ама нямам познания по тези езици и за съжаление няма как да се оправя без малко чужда помощ :D
CherryCrush написа:http://www.eco.usi.ch/en/for_you/container_prospective_students/borse_studio/programmi_scambio-borse_studio.htm ето това е от страницата на университета, там има линкове към немския и френския сайт за стипендиите, благодаря предварително!
иначе аз самата знам италиански на добро ниво, но не ми се ходи в Италия и мисля, че това е добър вариант... ако не беше толкова сложно изкарването на стипендиите, поне доколкото чета
bongobongo написа:Моля, който е запознат, да даде информация за основно образование в Швейцария. Припокрива ли се с българската система? Признават ли на децата класа, до който са стигнали у нас, или се налага да повтарят? Става въпрос за дете, завършващо 3-и клас тази година и друго, на което му предстои да бъде в първи клас. В друга тема видях, че образованието до 12-годишна възраст /ако съм разбрала правилно/ е безплатно. Какво следва след това? Децата с друга националност в отделни паралелки ли са? Как процедират с обучението по немски?
Благодаря
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта