• Advertisement

какви специалисти, най-вече, се търсят?

Форумът, който касае всеки!

какви специалисти, най-вече, се търсят?

Мнениеот Switch » 14 Август 2010, 19:50:05

Четох, относно работата в Ш. и се питам, имате ли представа какви специалисти се търсят повече, например като медицински работници и т.н.? Питам, защото със сигурност искам да живея и работя в Ш., най-вече, за да осигуря на детето си бъдеще. Четох, че се иска квалифициран персонал и тъкмо в това е цялата работа, че аз завършвам тази година бакалавър Компютърни системи и технологии и се чудя какво да направя след това, за да имам най-големи шансове, за бъдеще в чужбина, дали да си продължа и само това ми е достатъчно и езиците и там да си доуча(ако търсят IT специалисти), или да уча още по тази специалност и да си търся работа като научен работник(търсят ли се?), или да запиша нещо др.? Аз съм млада, мн. млада, т.е. имам възможността да се преориентирам, а и мн. амбициозна, сега още повече, заради детето, ще стана мн. добър специалист в каквото и да е(е почти във всичко, нали в рамките на разумното не мога да стана пилот, например :) ), а това знание което имам сега няма да ми е излишно никога. Благодаря на всички, които ще ми дадат полезни и конкретни отговори!!!
Switch
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Август 2010, 19:07:29
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: какви специалисти, най-вече, се търсят?

Мнениеот Stojan » 19 Декември 2013, 12:58:00

Медицински работници се търсят и то много. Всякакви. От болногледач, през медицинска сестра, операционна сестра... до анестезиолог. Има хубава сайт Arbeit in der Schweiz. При тях няма скрито покрито.
Има три неща заради което си струва човек да живее в Швейцария. Млякото е напълно сравнимо по качество с ирландското. Водата от крана е по-добра от всяка френска или каквато и да е минерална в бутилка. И третото - данъците са най-ниски от в цяла Европа. Да оставим, че въздухът също е много качествен за дишане!
В Швейцария кметовете се състезават кой повече да намали данъците за да дойдат да живеят повече милионери, които макар и с по-малко проценти, ще плащат повече данъци. В Интернет има таблица на данъците по кантони.
http://www.comparis.ch/steuern/quellensteuerrechner/default.aspx?tid=googleAd-W2CHB-tax&WT.srch=1&extclient=comparis

Потребители благодарили на автора Stojan за мнението (общо 2):
baconsutanestira
Рейтинг: 8%
 
Stojan
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 676
Регистриран на: 18 Декември 2013, 17:18:12
Благодарил: 110 пъти
Благодарено: 264 пъти

Re: какви специалисти, най-вече, се търсят?

Мнениеот crystalwater » 6 Март 2014, 12:07:07

Търсят ли се хора в сектор машиностроене и къде мога да потърся обяви за позиции в този сектор?
crystalwater
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 6 Март 2014, 11:58:50
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: какви специалисти, най-вече, се търсят?

Мнениеот daisymm » 6 Март 2014, 13:57:50

Switch написа:Четох, относно работата в Ш. и се питам, имате ли представа какви специалисти се търсят повече, например като медицински работници и т.н.? Питам, защото със сигурност искам да живея и работя в Ш., най-вече, за да осигуря на детето си бъдеще. Четох, че се иска квалифициран персонал и тъкмо в това е цялата работа, че аз завършвам тази година бакалавър Компютърни системи и технологии и се чудя какво да направя след това, за да имам най-големи шансове, за бъдеще в чужбина, дали да си продължа и само това ми е достатъчно и езиците и там да си доуча(ако търсят IT специалисти), или да уча още по тази специалност и да си търся работа като научен работник(търсят ли се?), или да запиша нещо др.?

Като източник на информация може да използваш и сухата статистика, а данните да анализираш и интерпретираш самостоятелно. Аз лично не бих разчитал само на мнението на сънародници или други мигранти, защото то няма как да е обективно. Не бих пренебрегнал и възможността да търся работа, чрез директни контакти. За повече информация виж темата Как намерих работа в Германия, докато бях в България (или как се получиха нещата при мен). Повечето неща са приложими и за Швейцария:

От информацията в Schweiz - Arbeitslosigkeit, offene Stellen – Detaillierte Daten и таблицата Offene Stellen nach ausgewählten Wirtschaftsabteilungen und Grossregionen може да се добие представа за актуалното състояние и тенденциите при свободните работни места.

На сайта на Швейцарската статистика може да се намери безплатно всякаква най-разнообразна информация по отношение на трудовия пазар. Информацията е представена предимно на френски и немски, но голяма част е достъпна на английски и италиански език.

До нови срещи!
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, butt you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)
Аватар
daisymm
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1394
Снимки: 9
Статии: 4
Регистриран на: 18 Август 2009, 20:51:23
Местоположение: daisymm@mail.bg
Благодарил: 1392 пъти
Благодарено: 585 пъти


Назад към Работа, данъци и осигуровки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement