• Advertisement

Отваряне на фирма/от български гражданин/ в Швейцария

Форумът, който касае всеки!

Отваряне на фирма/от български гражданин/ в Швейцария

Мнениеот tsvetitomi » 11 Декември 2010, 17:01:16

Здравейте на всички.Искам да попитам знае ли някой как български гражданин може да регистрира ЕООД или ООД в Швейцария.Интересува ме всичко по темата защото не владея добре немски и не мога да разбера информацията която е изнесена в интернет.Благодаря ви предварително и весели празници :)
Аватар
tsvetitomi
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 7 Октомври 2008, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Отваряне на фирма/от български гражданин/ в Швейцария

Мнениеот velingrad » 11 Декември 2010, 20:53:49

Предварително подчертавам, че без съответният език (немски, френски или Schweizerdeutsch/чат-пат италиански и френски) си загубен. Никакъв шанс, без да можеш да комуникираш с администрациите.

На първо място, трябва да представиш Dossier- или документация за това, каква ще е фирмата ( с какво сте се занимава), какъв опит имаш в бранша и т.н.т. Осъждан, не осъждан, фамилно положение, паспорт, CV, и отново за това, какъв е опитът ти в съответният бранш. Особенно важно е, да докажеш, че ше изкарваш достатъчно пари така, че да не бъдеш (или станеш) в тежест на съответният кантон. При подване на всички документи, за решението се чака около 2 месеца. Но, тези първи стъпки са по-скоро за ET, без допълнителни проблеми. За ЕООД или ООД изискванията са доста по-строги ( и обширни) та затова, без език или постоянен преводач, по-скоро се откажете.
Мое мение, което не е меродавно, или твърдя, че е изчерпателно..
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Re: Отваряне на фирма/от български гражданин/ в Швейцария

Мнениеот tsvetitomi » 11 Декември 2010, 23:34:54

Благодаря ви,но въпроса ми беше сварзан по скоро с нормативната уредба в страната,т.е. има ли право български гражданин да регистрира дружество ако той е единствен собственик на капитала или задължително трябва поне един от съдружниците да е швейцарски гражданин,какъв е минималния размер на началния капитал,ще получа ли разрешително за пребиваване и работа в страната след регистрацията на фирмата и за колко време/защото това ми е най големия проблем/с езика се оправям добре устно пък и преводач не е проблем за попълване на документи и т.н.За договори с клиенти също не се притеснявам.Просто искам съвети от някой които е минал по този път или някой който може да ми обясни подробно нещата.Всяка информация ще ми е от полза.Също така моля за кординати на наш адвокат в Цюрих или някой друг с когото мога да се консултирам.
Аватар
tsvetitomi
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 7 Октомври 2008, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Работа, данъци и осигуровки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement