• Advertisement

Търся работа в района на Женева

Мястото за Вашите безплатни обяви

Търся работа в района на Женева

Мнениеот sofiaanim » 4 Април 2017, 12:16:04

Здравейте,

става въпрос за една моя приятелка, която живее в района на Женева и по-точно във френските градове и села в близост до Женева. Налага се да е там по лични причини и няма друг начин, така че трябва да и помогна да си намери работа. Около 45 години е и пълна с квалификации, знае 5 или 6 езика, като това включва перфектен английски, много добър френски и немски, работила е и като дипломат там, но сега се налага да е на свободния пазар. В БГ работеше в Министерството на финансите, доста е пътувала и участвала във всякакви конференции и т.н. Казва че никой не иска да я наеме на обикновена работа, защото като и видят биографията и опита и казват, че е прекалено квалифицирана за тези длъжности а на длъжностите, където и е ок CV-то търсят по-млади хора!

Дайте идеи къде да търси работа и в какви фирми. В IT сектора не става, защото няма образованието за там. Попринцип е оправен човек и се оправя, но сега е в доста трудно положение и ми се иска да и помогна. Тя се е установила в района и месечните и разходи за наем, храна и др. не са над 1000 - 1200 евро на месец, така че това е сумата която се търси за заплата. На нея не и е важно къде ще работи - във Франция или Швейцария, като идеята е да е до 20-30 км от Женева.

Ще съм много благодарен ако някой може да помогне с насоки или фирми в които може да се пробва, защото тук не става въпрос за капризи или търсене на по-добър живот и затова да е отишла там а просто се налага по лични причини.

Мерси предварително
sofiaanim
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 4 Април 2017, 11:40:29
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Търся работа в района на Женева

Мнениеот rikiking » 4 Април 2017, 13:24:53

Просто си преработва познатата ти CV-то, маха половината от квалификациите, дипломациите,българските министерства и ще я вземат на регулярно място, на ниво малко под средното за пазара.Като стъпи вече един път на крака и заработи, почва веднага да търси друга работа,много по-лесно ще я назначат вече. После ще започне да вдига критериите към работата и заплащането,може да понадуе пак биографията и нещата ще се получат в един момент.

Казвам ти го сериозно, стратегията работи.Иначе не мисля че някой швейцарски финансист ще зяпне от възхита , затова че някой бил работил в българското финансово миистерство, даже напротив ...
We can't help everyone, but everyone can help someone.
Ronald Reagan

Потребители благодарили на автора rikiking за мнението:
чнг
Рейтинг: 4%
 
Аватар
rikiking
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2359
Снимки: 1
Регистриран на: 17 Юли 2014, 13:47:49
Местоположение: Уганда
Благодарил: 237 пъти
Благодарено: 425 пъти

Re: Търся работа в района на Женева

Мнениеот чнг » 5 Април 2017, 13:19:02

Оказва се, че Лозана е лидер по равнище на безработица. Не по-добра е ситуацията в Женева. Женевската агломерация дори изпреварва Лозана по брой на безработни лица.
Имаш здраве, имаш всичко :)
Аватар
чнг
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 82
Регистриран на: 9 Март 2017, 14:46:55
Местоположение: На Авеню Арабски нощи 1
Благодарил: 14 пъти
Благодарено: 6 пъти

Re: Търся работа в района на Женева

Мнениеот bknf » 5 Април 2017, 18:18:50

Дайте идеи къде да търси работа и в какви фирми?

Освен по интернет - или ако разгледа там на място. В плюс е, че тя вече е там - може да иде там на място (личен контакт).

квалификации, знае 5 или 6 езика, перфектен английски, много добър френски и немски, работила е и като дипломат там, а сега се налага да е на свободния пазар. В БГ работеше в Министерството на финансите, доста е пътувала и участвала във всякакви конференции и т.н. Казва че никой не иска да я наеме на обикновена работа, защото като и видят биографията и опита и казват, че е прекалено квалифицирана за тези длъжности

Щом като е работила в м-вото на финансите, то какви задачи е решавала там - с какво по-точно се е занимавала?
Ето това и трябва да се опише и разкаже (евтл.) Нас това тука не ни засяга - ще е интересно на съответния работодател. Там, където (ще) кандидатства, трябва да обясни - какво и как може да реши - за съответната позиция.

Но и да допълня, че никога не съм живял в Швейцария-)
Успех!
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Re: Търся работа в района на Женева

Мнениеот Geneva5 » 1 Декември 2017, 12:56:30

Здравейте,
По какъв начин мога да се свържа с вашата приятелка ?
Geneva5
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 1 Декември 2017, 12:42:43
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Търся/Предлагам

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement