Страница 1 от 1

Съдействие за адресна регистрация

МнениеПубликувано на: 7 Декември 2011, 09:30:50
от tonyskn
Здравейте. Имам насрочена дата за НИЕ на 27.12. Нуждая се от адресна регистрация(само формално) в района на Алмерия. Моля помогнете.

Re: Съдействие за адресна регистрация

МнениеПубликувано на: 7 Декември 2011, 15:06:59
от stela85
Здравей! За адресна регистрация най-добре е да се обърнеш към хазяи. За Алмерия не знам как става, но в Кастиля ла Манча става и ако отидеш с някой, който има такава на даден адрес и да се регистрираш на същия. Иначе по-трудно ще се навие някой, дори формално, защото после при подаване на каквито и да е било документи ще фигурираш, че живееш там. Това се оказва проблем при документи за паро, субвенсиони, стипендии, данъчни декларации... Например, ако на един адрес живеят 2-ма човека, плащат наем 500 евро, от данъчната декларация може да им върнат 1500 евро. Но ако на същият адрес са регистрирани повече хора, вече може и нищо да не им върнат от данъците. При всичко останало е горе долу така.

Re: Съдействие за адресна регистрация

МнениеПубликувано на: 7 Декември 2011, 16:02:56
от tonyskn
Мога да направя адресна регистрация в Мадрид при мои близки, но ми трябва човек който да ми подготви документите за NIE в Мадрид. Mожете ми дадете координати на адвокат или посредник който да ми садейства за NIE.

Re: Съдействие за адресна регистрация

МнениеПубликувано на: 7 Декември 2011, 16:21:11
от stela85
Не разбирам защо ти е необходим посредник за едно НИЕ. Документите може да си ги подготвиш без чужда помощ. Необходими са ти:
фотокопие и оригинал на паспорта
адресната регистрация
попълнена молба (попълва се на място в екстранхерията и стига да знаеш две думи испански си готов)
две снимки паспортен формат

и предварителен час, който се взема по телефона.
Това е, няма нищо повече. Трябва да се обадиш за час по телефона. Като ти дадат дата отиваш, носиш си копията на паспорта и адресната регистрация, казваш че е за НИЕ, дават ти един формуляр, попълваш, даваш го и ти дават нов час за получаването.

Re: Съдействие за адресна регистрация

МнениеПубликувано на: 7 Декември 2011, 21:26:09
от tonyskn
Колко време отнема от подаването на молбата до вземането на NIE ?

Re: Съдействие за адресна регистрация

МнениеПубликувано на: 7 Декември 2011, 21:46:50
от tonyskn
Фирмата дето ще почвам са подали документите за НИЕ и са ми насрочили дата 27.12 да отида да си го взема. От офиса на фирмата обаче ми казаха че трябва адресна регистрация в района за да го взема. Мине ли нова година офертата за работа губи давност. Така ,че моля ви помагайте .

Re: Съдействие за адресна регистрация

МнениеПубликувано на: 7 Декември 2011, 22:08:06
от stela85
Хмм малко съмнително как от фирмата са ти подали документите за НИЕ без теб и без адресна регистрация. Много странно ми изглежда, при положение че трябва да присъстваш лично (все едно някой в БГ да ти издаде лична карта вместо тебе). Да не би само да са ти взели час за подаването и за това ти трябва адресната регистрация? Питай, защото това ми изглежда по-вероятно. А пък оферта за работа могат да ти направят на момента. Но от 2007 насам нямаш нужда от оферта за работа, че да си изкараш НИЕ. При старите резиденции беше така, но от 4 години промениха закона.

Поздрави и успех!