Страница 1 от 1

Превод на диплома

МнениеПубликувано на: 25 Декември 2014, 22:22:09
от desiDPC
Здравейте, бих искала да попитам дали някой знае дали Дипломата ми от България и актa за раждане могат да се преведат и легализират в Италия, тъй като живея в Италия и не знам къде и как да преведа документите си за да кандидатсвам в университет . Благодаря предварително .

Re: Превод на диплома

МнениеПубликувано на: 27 Декември 2014, 07:27:07
от paolami99
На мен лично не ми се е налагало да превеждам документи в Италия, но всички мои познати си правят превода в Б-я. Попитай в посолтвото ни в Рим или в някое консулство, което ти е по близо- в Милано и Наполи има такива. По телефона е най-бьрзо и лесно да получиш информация. Имейлите не вьршат работа в Италия

Re: Превод на диплома

МнениеПубликувано на: 31 Декември 2014, 11:15:50
от Stojan
Ако е за в Италия, потърси в Гугъл със следните думи: traduzioni+града, в който си; traduzioni (di и без di) certificati; servizio traduzioni, agenzia traduzioni... и ще намериш десетки фирми, агенции, преводачи и пр. Сравни цените и ако намериш под и доста под 1 евро за ред+IVA (imposta sul valore aggiunto, ДДС - 22%) - те са.

Re: Превод на диплома

МнениеПубликувано на: 1 Януари 2015, 17:57:31
от daisymm
desiDPC написа:Здравейте, бих искала да попитам дали някой знае дали Дипломата ми от България и актa за раждане могат да се преведат и легализират в Италия, тъй като живея в Италия и не знам къде и как да преведа документите си за да кандидатсвам в университет . Благодаря предварително .

Превод на диплома и удостоверения за гражданско състояние ---> да. Stojan вече ти отговори.
Легализация на българско диплома и на старите удостоверения за гражданско състояние ---> не.
Дори и в посолството не става.

А превод на документите без да са заверени/легализирани е безсмислено. Теоретично би трябвало да не ти свършат работа. Решението е доверен човек да получи пълномощно и да свърши тази работа в България сам или да използва комплексните услуги на фирма за превод и легализация.