• Advertisement

Как да намеря квартира в Италия

Информация за новопристигнали, търсене на жилище и др.

Как да намеря квартира в Италия

Мнениеот paolami99 » 11 Януари 2015, 18:42:45

Не е трудно да си намериш квартира в Италия. По трудното е да намериш законна, която да ти направи договор за наем. Тьй като повечето сгради са незаконно строителство/причината е, че за одобрение за строеж се чака повече от10 год., а понякога дори не се дочаква изобщо/. Но това не пречи на италианци да строят. Естествено проверки има, но срещу откуп всичко се покрива. И ако мслите, че Бьлгария е корумпирана дьржава, елате да видите какво е това в Южна Италия.
Начини:
1) поискайте в местната Edicola вестник с обяви за региона.-не препорьчвам. Информацията оскьдна и не с добри резултати за чужденци.
2)изберете си квартал, в който искате да живеете. Разходете се и се огледайте за надписи и табели ,,affita si''-това значи дава се под наем. Тези табели са навсякьде.-това е най-успешния начин.
3)попитайте в кварталното магазинче за квартира наоколо. Това е клюкарницата на квартала , която бие вестника с обяяви по всички параграфи.
Квартирите са повечето обзаведени или полуобзаведени,но достатьчно зада влезеш и живееш що годе без липси. Тока се плаща отделно от наема.
Ако има договор, сключва се по закон за четири години. Тока се регистрира на ваше име/може да промените доставчика на ток/. Плащате годишен даньк за отпадьци от порядька на 150-250€, зависи от района. Отоплението е лична грижа/по принцип газови печки -една бомбола/голяма бутилка газ/ отива за отопление за около 10-12дни и струва 21€.
Предплата за квартира е 2или3 месеца на пред. Та за това и предизвестие за прекратяване на договор за наем се прави поне три месеца предварително.
Договор за наем е трудно да получиш, както вече споменах, но ако работиш на черно е идеален вариант и нямаш нужда от него.

Потребители благодарили на автора paolami99 за мнението:
daisymm
Рейтинг: 4%
 
paolami99
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 30
Снимки: 0
Регистриран на: 19 Ноември 2013, 08:38:03
Местоположение: неапол, кайзерслаутерн
Благодарил: 24 пъти
Благодарено: 32 пъти

Re: Как да намеря квартира в Италия

Мнениеот svetlinzm85 » 17 Септември 2016, 00:49:03

ТЪРСЯ ЗА СРЕДАТА НА месец ОКТОМВРИ КВАРТИРА В ГРАД НЕАПОЛ,ИТАЛИЯ. АКО,НЯКОЙ ИМА ПРЕДЛОЖЕНИЯ,МОЛЯ ПИШЕТЕ МИ НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ или на 0893951142 имам вайбър!
svetlinzm85
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Септември 2016, 00:37:58
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Новобранец

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement