Страница 1 от 1

Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 14 Октомври 2007, 14:31:17
от krist
разбрах че един емигрант в швеция,може да започне да посещава курс по шведски и то безплатно!!! какво трябва да се направи точно?


krist, много те моля, преди да задаваш въпроси, първо да четеш
в предишните теми за Швеция има доста отговори
отдели им време и после си добре дошъл с въпросите си
поздрави

pippi
[color=red]

МнениеПубликувано на: 14 Октомври 2007, 18:29:04
от blitz7
трябва да отидеш в общината ти по местоживеене и те ще те пренасочат. вярно е, че курсът е безплатен и се казва sfi (svenska for invandrare).

МнениеПубликувано на: 15 Октомври 2007, 14:46:22
от tsetso
аз не ходих в общината ,а направо в комвукс и там се записах,след 4 дена ми пратиха писмо и след още 7 запо4нах курсовете

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 26 Август 2009, 18:02:34
от tiho24
Кажете нещо повече за Комвукс.

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 29 Април 2010, 15:38:16
от Preikestolen
Нчкой знае ли със сигурност дали има SFI курсове през лятото (тоест дали мога да започна сега), понеже сестра ми каза че през лятото ги спират.

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 30 Април 2010, 12:59:29
от milk
Имат лятна ваканция през лятото - шест седмици, до 11.08 е в комвукса в който ходя аз. Но през лятната ваканция също има курсове, но са само сутрешни. Ти иди и се запиши, а те ще ти кажат кога ще почнеш. Аз моето писмо от комвукса го чаках 6 седмици точно.

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 4 Октомври 2010, 17:19:45
от SuperstarBS
a да попитам за да се запиша на тези курсове,трябва ли да имам сертификат за владеене на англ,защото предполагам обучението е от шведски на англ :)

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 4 Октомври 2010, 18:04:42
от bromma
Това е SFI, чети из форума за подробности, обучението е шведски-шведски

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 4 Октомври 2010, 18:14:03
от SuperstarBS
да поразгледах форума , всеки ли може да се запише на тези курсове?И кога мога да се запиша ,тъй като все още не съм си изкарал средното 12 клас съм
и да попитам как става приемането ?Трябва да ме приемат в университет и да започна уроци по шведски? (защото за да ме приемат в университет трябва да имам сертификат за владеене на англ) или започвам да уча шведски и после се записвам в университет?

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 4 Октомври 2010, 18:41:01
от bromma
Да, всеки който живее в тази страна трябва да може да говори езикът й. Ако човек е в училищна възраст, започва тукашно у-ще/гимназия. Ако е по-голям - SFI (както са писали по0горе Комвукс), после продължава SAS.
За уни- зависи от специалностите вероятно, има и такива предмети, които се преподавали само на англ., но дали е цялото образование по специалността на англ., не мога да знам. Кандидатстването не е обвързано със знаене на шведски, защото никой чужденец тук естествено не идва с предварително научен шведски. Приетите студенти идващи извън Швеция, учат (но не за всички специалности, провери във у-тите) около една година шведски в уни-то. Но нищо не пречи и да учиш първо език и после да кандидатстваш от "местна почва". Варианти много.

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 4 Октомври 2010, 19:31:52
от SuperstarBS
просто искам след като завърша средното си образование да отида в швеция, съгласен съм да започна от нищото и да започна да уча шведски .Не искам да си губя времето в България... а нямам сертификат за владеене на англ език и нз как ще ме приемат университетите.. значи ако видя 1 университет ,където се преподава на шведски само,мога да си подам документите и ако ме приемат отивам и започвам да уча езика ?или се бъркам нещо

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 5 Октомври 2010, 15:36:45
от bromma
нямам сертификат за владеене на англ език
- това мисля е TOEFL изпит или IELTS, изкарай го в Бг и си вземи документа с оценката. Ако не си сигурен в английския, наблегни на него, защото тук английският е много важен - освен, че всеки в Швеция го говори, за да се установиш все някак трябва да разговаряш с някой тук, но и в образованието и почти във всякакви професии го изискват.

Бих те посъветвал първо да се насочиш към специалност, която те интересува, след това разгледай в кои у-ти се изучава, след това виж какви са условията за кандид. там и чак тогава търси варианти за предпочитан език на преподаване.
Успех!

Re: Безплатни курсове по шведски

МнениеПубликувано на: 7 Октомври 2010, 11:45:50
от ima
Теста е TOEFL, но подкрепям Bromma, че повечето университете за Бакалаварска степен изискват владеене на шведски и полагане на TISSUS - тест за университетско ниво. Най добре е да се орентираш какво искаш да учиш и тогава да търсисш как да учик езика.
Успех в начинанието !