• Advertisement

Системен администратор в Швеция

Форумът, който касае всеки!

Системен администратор в Швеция

Мнениеот adriyana » 11 Март 2013, 21:25:16

Представих се в новобранската тема и сега продължавам с конкретизация на въпросите. Приятелят ми е системен администратор и планираме да се преместим в Швеция като за начало той си намери работа и дойде, намери подходящо жилище, а след това се върне да ни вземе нас с малката. Факт е, че там се търсят специалисти в тази област, още повече с доста опит. Въпросът ми е дали назначаването на работа е възможно с начално ниво на шведски (в тази сфера английският е задължителен и то на доста високо ниво)? Тъй като аз не желая да отиваме много на север (имам предпочитания на юг от линията Стокхолм - Гьотеборг), говорихме, че за тази специалност повече работни места има в по-големите градове като Стокхолм се очертава като вероятна дестинация. Другият основен момент е, че планираме това намиране на работа да стане посредством интернет - разглеждаме сайтове, четем обяви и се информираме. След като това намиране стане факт, той ще замине със задача и да намери подходящо жилище, след което се връща, взима ни нас с малката (имаме дъщеричка на 4 месеца) и се местим. Зная, че в началото аз ще се занимавам с детето, та другият ми въпрос е каква заплата може той да получава, че да се издържаме тримата? А държавата отпуска ли някакви средства за отглеждане на детето след получаване на першуннумера и регистрацията в миграционната служба?
Аватар
adriyana
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 58
Регистриран на: 22 Януари 2008, 01:00:00
Благодарил: 17 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Системен администратор в Швеция

Мнениеот krasi0 » 12 Март 2013, 09:31:44

Здравей!
Аз понеже съм в близка до твоя приятел сфера - отново IT, но програмист - също кандидатствам онлайн по разни обяви. За съжаление, въпреки че тук (БГ) мога да си намеря работа в почти всяка фирма, която търси хора с моя език за програмиране, от Швеция засега няма отговори на изпратените CV-та... Не знам дали заради българския произход или поради друга причина, но явно предпочитат техните си кандидати вместо нас. Може би трябва да изчакам повече време за отговор. Все пак търся от по-малко от месец. :) Та... нека да изпраща онлайн и да си подготвя мотивационни писма (аз това го пропуснах). Учете интензивно езика през това време, понеже всяка минута е важна. Успех и ни дръж в течение как се развиха при вас нещата. :)
krasi0
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 17
Регистриран на: 10 Март 2013, 14:55:50
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Системен администратор в Швеция

Мнениеот adriyana » 15 Март 2013, 06:09:45

Нормално е да предпочетат шведи, пък били те и по-малко кадърни от нас. Поне ще са се шведи. Ние също постъпваме масово така с имигрантите от третия свят. Затова трябва да докажеш, че си им нужен точно ти. Успех и пиши как се развиват нещата при теб!
Аватар
adriyana
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 58
Регистриран на: 22 Януари 2008, 01:00:00
Благодарил: 17 пъти
Благодарено: 1 път


Назад към Работа, данъци и осигуровки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement