• Advertisement

Емиграция в Швеция - Самоосигуряващо се лице/Self employed/Person med egna medel

Информация за новопристигнали, търсене на жилище и др.

Емиграция в Швеция - Самоосигуряващо се лице/Self employed/Person med egna medel

Мнениеот Packo » 30 Март 2012, 10:34:44

Здравейте на всички

Много хора биха се радвали на една подробна информация относно процедурата за получаване на разрешение за постоянно пребиваване в Швеция . Става дума за вадене на документи като самоосигуряващо се лице/self employed/Person med egna medel

ето и сайта за повече информация http://www.migrationsverket.se/info/199.html

но не очаквайте тук някой да ви начертае стъпките една по една !

Тъй като преди няколко седмици минахме по този път в Дания , ще го опиша на кратко :

- Отивате в http://statsforvaltning.dk /емиграционните/ подавате попълнен формуляр по образец , представяте документ за самоличност - паспорт или лична карта, една снимка по размер , удостоверение за постоянен адрес , удостоверение за раждане, Банкова референция за наличие на пари / парво ни бяха казали 65 хил ДКК на вазрастен и по 15 хил ДКК на дете , но на следващата седмица ни показаха лист с нови изисквания -70 хил ДКК на възрастен и 20 хил ДКК на дете дали са ги сменили през тази една семдица или имат няколко листа и който хванат този ти показват не мога да гадая / всички документи от Бг да са преведени от лицензирана преводаческа агенция, НЕ легализирани . На място ти преглеждат всички документи приемат ти ги , и ти изпращат разрешителното за постянен престой по по пощата/нашето дойде на 3тия ден , но жената ни каза до 2 седмици/ С него отиваш в комуната където си си намерил и наел апартамент , подаваш документите и до края на работния ден вече имаш CPR /персоналния номер за Дания/, децата се записват на училище,договор за интернет ,кабелна,телефон , до няколко седмици идва и жълтата карта , избираш си личен лекар и тнт. Вече си в системата . Можеш да си подадеш документи за фирма , да си търсиш работа или каквото си поискаш или си си наумил да правиш тука .

Реално цялата процедура,при правилни обмислени и последователни действия може да стане и за по малко от месец !

Ще се радвам някой да разясни каква е процедурата за Швеция , много ще съм му благодарен , а съм сигурен че и ще помогнем на много други хора !

Поздрави !
 
Packo
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 16 Ноември 2011, 16:44:24
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 11 пъти

Re: Емиграция в Швеция - Самоосигуряващо се лице/Self employed/Person med egna medel

Мнениеот Packo » 23 Април 2012, 23:19:39

Големи благодарности на ******** за изчерпателната информация!Благодаря ти от името на всички !

Позволявам си да направя тази тема с цел да споделяме и обменяме своя опит при преминаването стъпките по регистрация , кой какви вратички и варианти е намерил , кой как е преодолял даден проблем с администрацията , съвети и препоръки от всички вече приключили с тези процедури !

Tyvärr, изобщо не е коректно да се рекламира сайт тук, захранен в голямата си част с информация от http://zaedno.de/. Освен това в Швеция въпреки че има крал, никой и никъде не я нарича "кралство". Май само някои българи, за придаване на тежест.Bromma
 
Packo
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 16 Ноември 2011, 16:44:24
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 11 пъти


Назад към Новобранец

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement