• Advertisement

Една къръшка седмица в Германия

Тук можете да пишете за всички градове, които не присъстват като отделни форуми. Когато активността за даден град се повиши до определно ниво, той ще бъде "повишен" в отделен форум.

Една къръшка седмица в Германия

Мнениеот Гост » 15 Март 2005, 09:54:25

От известно време пътувам всяка седмица до Хановер. Всъщност целта ми е едно селце северно от Брауншвайг, дотам обикновено стигам с кола под наем.
Летя всеки понеделник през Мюнхен и се връщам в петък. Последната седмица на февруари трябваше освен това и да бъда 2 дена в района на Мюнхен - и там има едно селце, в което имаме клиенти. Освен това не можех да пътувам със сутрешния самолет за Мюнхен (излита от София в 7:30), защото трябваше да ида до немското посолство с молба за виза, която да ми позволи да влизам и излизам от Германия всяка неограничено през следващите няколко месеца.
Е, в понеделник отивам до посолството, подавам документите – как да ви кажа, че не ми ги върнаха, като ми ги върнаха? (едно от нещата трябваше да бъде с легализиран превод на немски). Връщам се в офиса и става ясно, че тази седмица няма да го бъде, защото превода с легализацията ще траят поне една работна седмица и то за да стане до петъка трябваше в понеделник по обед да бъде във фирмата за преводи и легализация. Колежката замина да го предава. Обаче тя също и дава авансите за командировка. Докато тя се върне, стана време да заминавам за късния полет (17:20 от София) – разминахме се и останах без пари (не е толкова страшно, имам някакви резерви, ама не чак толкова).
Отивам на летището и се оказва, че поради обилен снеговалеж летището на Мюнхен е затворено и ще се лети 2 часа по-късно, седим, чакаме, пиша разни неща на лаптопа, изобщо прекарваме си времето на летище София. Излетяхме малко преди 8 вечерта. Кацаме в Мюнхен – следващия ми самолет естествено излетял 2 часа преди това – бегом на гишето за обслужване на клиенти, намериха ми място в следващия самолет (излиташе 15 минути след това) – бегом на съответния изход (който е бил на мюнхенското летище ще потвърди, че доста тичане е паднало ). Девойката не беше сигурна дали ще успее да ми пренасочи багажа за новия полет. Наоколо пълно с тичащи изнервени хора.
Хванах самолета – оказа се, че е последния за Хановер. Седнахме по местата си и чакахме един час и половина! разрешение за излитане. Оказва се, че в Хановер е разрешено да се каца по-късно отколкото на другите летища и по този повод другите ни изпреварваха, а ние чакахме ли чакахме. По едно време излетяхме. Предупреждението на девойката в Мюнхен не ми излизаше от главата и вече обмислях “пътища за отстъпление”. По скоро си мислех за оня виц за Киркор и Гарабед, когато ги пратили шпиони, казали им, че като скочат с парашут, долу ще ги чака един джип и когато парашутите им не се отворили, те си мислели “ако сега и джипът не ни чака.....”
Когато кацнахме вече беше станало 12 без нещо през нощта. Багажът – не излезе на лентата...
Отивам да регистрирам загубен багаж – докато стане това стана 12 часа. Дадоха ми един пакет с всички необходими неща за преживяване (бръсначка, четка за зъби и разни такива неща – имаше и една фланелка).
Отивам към фирмата за колите под наем – тя е по-далеч от конкурентите, те бяха отворени и вътре имаше хора, викам си, хайде дано поне това е наред......
Да, ама не....джипът не ни чакаше. Единствено тази фирма затваря още в 11 вечерта…..
На другата сутрин трябва да съм в 07:30 в селце на 120 км от Хановер. Алтернативата влак вече не съществува – трябва да си взема колата на сутринта, защото ми трябва не само за да стигна до селцето, а и пътувам наоколо.
Изобщо – без коментар.
Това трябва да станe сутринта, а сега трябва да се търси подслон. Който е бил в Германия ще потвърди, че не мога да остана на улицата. Полицията ще ме прибере или поне ще създава проблеми, а и на другата сутрин трябва да съм във форма.
С бодра крачка се отправям към най-близкия хотел Маритим – няма места, още 500 м – Холидей Ин – няма места. Работата стана дебела. Други хотели наоколо няма.
За пореден път се убеждавам, че без свестни хора този свят е загубен: девойката на рецепцията се обади на други хотели на близо, намери ми място, повика ми такси и това само срещу една усмивка!
15 минути по-късно един “афрогерманец” ме регистрира в един хотел (Airport Congess Hotel) в близкото градче Лангенхаген. Хотелът приличаше на студентско общежитие. Защо имаше Airport името му – нямам представа, намираше се поне на 3 км от летището.
Благодаря ти Господи (и ти незнайно германче) за това, че имах къде да спя.

На другата сутрин в 7 часа бях пред фирмата за коли под наем, за да си взема колата и да продължавам нататък. Както споменах, за 7:30 имах среща при клиента, която естествено отпадна.
Изненада! Тъй като поръчката за колата е била за вчера, тя вече е анулирана и за този ден всички коли са заети....Наша милост висва като прани гащи на 120 км от мястото където трябва да бъде в този момент (за 9 часа имах следваща среща, а нея вече нямаше как да отменя)
Почти падам на колене на мацката от фирмата: спасявай ме!

Какво ли щеше да е светът без свестни хора? Пустиня и нищо повече

Момичето звъня в продължение на 20 минути по шефове и колеги, за да ми намери кола! Обещаха й, че ако ми даде кола, ще й докарат друга за следващия клиент и така се сдобих със средство за придвижване.
Дотук – добре. Багажа ми го намериха два дена по-късно, обадиха ми се да питат, дали да ми го закарат в хотела в селцето. Понеже същия ден трябваше да летя за Мюнхен, казах има да го оставят в Хановер на летището и си го взех оттам.
В Мюнхен имах подобна програма: взимам кола под наем, отивам в едно селце на стотина километра при клиента, оставам там два дена и после от Мюнхен се прибирам в София.
Е, този път нямаше загубени багажи, колата си ме чакаше и работа свърших като хората и викам си”хайде този път всичко да е наред”.... да ама не.....
При сдаване на колата намериха една драскотина на шофьорската врата.
И сега чакам да ми пратят фактурата за щетите.

Но се прибрах жив и здрав в къщи, жените у дома ми се зарадваха и разцелуваха.

Благодаря ти Господи, че има свестни и любими хора на този свят!
Гост
 

Назад към Други градове

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement