• Advertisement

Има ли българи в Регенсбург? Нека се намерим и да се сближим

Тук можете да пишете за всички градове, които не присъстват като отделни форуми. Когато активността за даден град се повиши до определно ниво, той ще бъде "повишен" в отделен форум.

Re: Има ли българи в Регенсбург? Нека се намерим и да се сближим

Мнениеот Митака ФУ » 7 Ноември 2017, 15:34:06

zlateto написа:"Хайде" (HAJDE) - в помощ на преселващите се граждани на страни от ЕС

Над 1600 от жителите на Регенсбург са българи. За да улесни интеграцията им, градът създава през 2014 към Службата на младежта и семейството (Amt für Jugend und Familie) отделът "Хайде" (HAJDE), който предлага напълно безплатно (по желание c преводач):

:arrow: Придружаване и консултация в различни институции: образователни, жилищни, здравни и професионални

:arrow: Осигуряване сигурността на деца при нужда от храна, дрехи, жилище, хигиена

:arrow: Консултации по въпросите на детското възпитание

:arrow: Съдействие при записване на деца и юноши в детски градини и училища

:arrow: Оказване на помощ при осигуряване прехраната на семейството

:arrow: Съдействие и придружаване при контакт с институции

:arrow: Посредничество и придружаване в хуманитарни организации (за раздаване на храна/дрехи например)

:arrow: Информация и съдействие относно предложения за помощ в близост до мястото, където живеете

Контакт

Anna Sonnleitner
sonnleitner.anna@regensburg.de
Jivka Jeliazova
jeliazova.jivka@regensburg.de
Silvia Meyer
meyer.silvia@regensburg.de

Domplatz 3
93047 Regensburg

Tel.: 0941 / 507-2969
Mobil: 0151 / 57397881

Понеделник: 14-16 часа
Сряда: 10-12 часаВижте сега.Това е хубава идея, но най-много ме тревожи мисълта, че моят телефонен номер директно отива на пазара за лични данни, който се практикува между ,,шибаните,, капиталисти .... Иначе, за какво мислите, е тази цялата кампания-някой е решил да се прави на благотворителен, защото има добро сърце ли?! Бъдещи клиенти и личните им данни, са добра стока..... Преди години, в една такава ,,кампания,, ми бяха сгрешили името- получавах на старият ми адрес реклами и зарибявки с грешноизписаната ми фамилия от фирми,с които никога не бях имал контакт и т.н!
Направете си PayPal акаунт, и мисля , че много от нас тук, с удоволствие ще преведът по някое евро.... Но, моля без Бай Ганьовски номера и кражби на даренията ни...!

Хайде със здраве на всички честни и коректни сънародници ( и неслушащи чалга-ето, върнах се преди седмица от Родината, и алергията ми към чалгослушащите е станала непоносима ](*,) !!!)
Аватар
Митака ФУ
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 181
Снимки: 0
Регистриран на: 19 Септември 2016, 21:11:18
Местоположение: BERLIN
Благодарил: 107 пъти
Благодарено: 46 пъти

Re: Има ли българи в Регенсбург? Нека се намерим и да се сближим

Мнениеот zlateto » 8 Ноември 2017, 09:46:01

Виж ся. Хубаво е, че си решил да вземеш участие в някоя от темите. НOOO (!) ми се губи връзката между цитата и коментара ти. :mrgreen:

Хайде със здраве на всички, умеещи да цитират правилно, съфорумци. :flower:

П.П. В почти всички твои постове споменаваш чалгата. Ето в тези теми можеш да излееш това, което ти тежи ... :laughing6:

:arrow: Чалга

:arrow: За чалгата

:arrow: клуб "Чалга"
Когато държавата препотвърждава себе си като местопрестъпление, остава да влезе Фортинбрас и да каже това, което винаги казва: „Изнесете труповете!”

Потребители благодарили на автора zlateto за мнението:
Митака ФУ
Рейтинг: 4%
 
Аватар
zlateto
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2825
Статии: 1
Регистриран на: 20 Декември 2008, 22:24:29
Благодарил: 133 пъти
Благодарено: 1198 пъти

Re: Има ли българи в Регенсбург? Нека се намерим и да се сближим

Мнениеот Митака ФУ » 8 Ноември 2017, 12:06:28

Да, имам проблеми с цитатите! Признавам си, без да ми пускате чалга, като начин за мъчение....
Напоследък, не съм си взимал редовно хапчетата... Но, това е за друга тема! :-({|=

Явно надценявам някои участници в този форум. За това, в бъдеще ще се опитам да правя прости конструкции на моите текстове! :mrgreen:


Ся мъ разбра, надявъм съ..?


ps. Не мога да се меря с родените писачи, все пак.... 8-[
Аватар
Митака ФУ
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 181
Снимки: 0
Регистриран на: 19 Септември 2016, 21:11:18
Местоположение: BERLIN
Благодарил: 107 пъти
Благодарено: 46 пъти

Re: Има ли българи в Регенсбург? Нека се намерим и да се сближим

Мнениеот rikiking » 9 Ноември 2017, 09:03:55

Митака ФУ написа:някой е решил да се прави на благотворителен, защото има добро сърце ли?! Бъдещи клиенти и личните им данни, са добра стока.....


Това е едната страна на медала и е абсолютно правилно. От другата ще ти обадя една малка тайна която съм разсекретил точно благодарение на наблюденията си и значимия си африкански опит и тя е , че точно бизнесът на разните му неправителствени , благотворителни итн. организацийки е доста лесен,печеливш и доходоносен за организаторите му и някои от тях имат единствената цел да се домогнат до съответните грантаджийски постъпления, дарувани от разни добри чичковци като дъртия унгарски борсов шмекер или някой харабски фонд с неизвестни вложители итн. :mrgreen:
We can't help everyone, but everyone can help someone.
Ronald Reagan
Аватар
rikiking
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2359
Снимки: 1
Регистриран на: 17 Юли 2014, 13:47:49
Местоположение: Уганда
Благодарил: 237 пъти
Благодарено: 425 пъти

Re: Има ли българи в Регенсбург? Нека се намерим и да се сближим

Мнениеот Littledevil » 22 Април 2019, 15:14:39

Важно съобщение относно изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 26 май 2019 г. и възможността за секции за българските избори на територията на Германия в градове, в които няма българско дипломатическо ли консулско представителство (ДКП):

От малко повече от три седмици група доброволци, които и преди сме се занимавали с разкриване на избирателни секции за български избори и референдуми на територията на Германия, сме в контакт с посолството в Берлин.

Има нова посланичка в Берлин, има и нов консул в консулството в Мюнхен. Комуникацията с тях и хората, които те са упълномощили да координират организацията на български избирателни секции в Германия, е учудващо добра, за разлика от тази предходните години.

Поискано е разрешение от германските власти да бъдат разкрити секции извън дипломатическите и консулските представителства (Берлин, Мюнхен, Франкфурт и канцелариите на почетни консули на България в Хамбург, Мюнстер, Дармщат, Магдебург и Щутгарт). Разрешението е поискано за градове, в които през 2014 и 2015 г. вече е имало секции и градове, в които има голяма българска общност.

Градовете са: Аахен, Бремен, Дортмунд, Дрезден, Ерфурт, Карлсруе, Констанц, Кьолн, Лайпциг, Нюрнберг, Регенсбург, Фрайбург, Хановер.


Очаква се окончателният отговор на германските власти идната седмица дали разрешават да имаме секции извън дипломатическите и консулските представителства.

Междувременно онлайн платформата на Централната избирателна комисия (ЦИК) за събиране на заявления за разкриване на секция на дадено място, е вече достъпна. Нужни са 60 заявления. За секции в дипломатическите и консулските представителства (Берлин, Дармщат, Магдебург, Мюнстер, Мюнхен, Франкфурт, Хамбург, Щутгарт) НЯМА НУЖДА да се събират заявления. Събират се само за допълнителните градове.

Линк за подаване на заявление тук - https://www.cik.bg/bg/ep2019/foreign-voting/submit

1. За даденото населено място ИЗВЪН дипломатическите и консулските представителства се изисква да се съберат 60 заявления. Крайният срок за подаването им е 30 април 2019, 23.00 ч. немско време.

2. Подаването на заявления е само заради отварянето на секцията и заради статистиката относно българската диаспора тук. Заявлението НЕ обвързва човека, който го е подал, със задължително гласуване.

3. Човек може да гласува и без да е подавал заявление от свое име, стига да има секция в близко до него в даденото населено място. Може да се подаде заявление за разкриване на секция за един град, а да се гласува в друг.

4. За удобство в последните 5 години Централната избирателна комисия (ЦИК) въведе електронна форма на заявлението и създаде за целта специално защитен уебсайт, за да се гарантира сигурността на личните данни на хората.

През Google Chrome работи безпроблемно.

5. Регистрацията става за 2-3 минути. За целта:

- Въвеждат се трите имена (изписват се на кирилица), ЕГН, номер и дата на издаване на личната карта (или на червения паспорт), от кое подразделение на МВР е издадена (ако е издадена в чужбина, се посочва само МВР без подразделение!!!) и постоянният адрес по лична карта (също се изписва на кирилица, дословно както е написаното на личната Ви карта!)

- Телефон, адрес в чуждата държава и е-мейл НЕ Е задължително да се вписват (по желание е).

- В двете полета по-долу се избира мястото за гласуване:
Държава - Германия (ФР)
Място – желаният град – например Регенсбург, Нюрнберг и т.н.

- Най-отдолу има код за сигурност, който също се въвежда дословно, както го виждате на картинката (съответно с големи или с малки букви, или с цифри, на кирилица или на латиница - в зависимост от това как е даден). Ако сбъркате кода или по някаква причина системата не го приема, то генерирайте нов код с бутончето с двете стрелки, което е от дясно на полето за кода (най-горното от трите бутончета).

6. Ако всичко е наред, при изпращане на данните системата показва съобщение, че заявлението е изпратено успешно.

След около 1-2 минути можете да проверите дали заявлението Ви е прието и потвърдено в "Списък на потвърдените заявления за гласуване в секция извън страната" (https://www.cik.bg/bg/ep2019/foreign-voting/registered )

Виждат се единствено трите имена и мястото за гласуване. Никакви лични данни освен имената не се виждат.

Понеже има хора, които се притесняват са предоставят данните си чрез уебсайта на ЦИК, искам да поясня, че има възможност да се попълни формуляр на хартия и да се изпрати до консулството в Мюнхен или до посолството в Берлин. Това, което служителите там ще направят обаче, е същото - ще въведат данните в същата тази електронна форма на заявление и то без да си дават зор в случай на грешка, да проверят къде е грешката. Мисля, че през страницата на ЦИК е най-добрият възможен вариант.

Местата в Байерн, където има възможност за секции, освен в консулството в Мюнхен, са Регенсбург и Нюрнберг. Изоставаме със събирането на заявления. Моля сънародниците от региона да се включат и да помогнат да имаме секция!

Принципно 60 заявления залегнаха като изискване след последните промени в Изборния кодекс. Твърди се, че са мерило за икономическа целесъобрзност за отваряне на секция в град Х или У. Отделно отпадна от кодекса онази част, която позволяваше автоматично отваряне на секции на местата, в които в последните 5 години са гласували над 100 души. Аргументът за икономическата целесъобразност е по-скоро неверен, но няма как - трябва да съберем 60-те заявления.

Поздрави от Регенсбург!
Аватар
Littledevil
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 68
Регистриран на: 9 Август 2010, 16:50:27
Благодарил: 19 пъти
Благодарено: 42 пъти

Re: Има ли българи в Регенсбург? Нека се намерим и да се сближим

Мнениеот Littledevil » 22 Май 2019, 16:46:08

Остават броени дни до изборите за Европейски парламент, които в България и в българските избирателни секции зад граница ще се проведат на 26-ти май, неделя. Изборите ще се проведат между 7.00 ч и 20.00 ч местно време.

Тази година в Германия българските граждани ще могат да гласуват в български секции за българските кандидати в 21 града. В Бавария секции ще има само в 3 града: Регенсбург, Нюрнберг и Мюнхен.

Адресът на секцията в Регенсбург е:

- Регенсбург – сграда 1 на BioPark, семинарна зала, партер, Am BioPark 9, 93053 Regensburg

Сградата се намира до кампуса на университета, лесно се стига с градски транспорт и с кола, има множество безплатни места за паркиране. Секцията е достъпна за родители с колички с бебета и малки деца, както и за хора с увреждания.

За да гласувате, НЕ СЕ изискват предварителна регистрация или подаване на заявление!

Могат да гласуват всички български граждани, включително и живеещите или временно пребиваващите в чужбина (вкл. и туристи и посетители от съседни държави или България), които са навършили 18 години и които представят един валиден български документ за самоличност.

Този документ може да бъде лична карта, паспорт или военна карта.

При изтекъл документ за самоличност е необходимо да се представи удостоверение, издадено от дипломатическото или консулското представителство на Република България, че избирателят е подал заявление за издаване на нов документ за самоличност.

Ако избирателят НЕ Е подавал заявление за гласуване в конкретна секция, то той ще бъде вписан на място в избирателния списък и ще попълни и подпише със син химикал декларация по образец, че не е гласувал и няма да гласува на друго място.

За всеки случай добавям тук и адресите на всички останали български избирателни секции в Германия:

В градовете, в които НЯМА български дипломатически или консулски представителства:

1. Аахен - Oppenhoffallee 64, 52066 Aachen
2. Бремен – българско неделно училище „Родна реч“, Morgenlandstr. 43, 28237 Bremen
3. Дортмунд - Leuthardstraße 1-7, 44135 Dortmund
4. Дрезден - Neonworx office w. V., Kraftwerk Mitte 7, 01067 Dresden
5. Ерфурт - Die bulgarische Schule (сградата на българското училище), Am Bach 6 99098 Erfurt
6. Фрайбург - Haus des Engagements, Rehlingstr. 9, 79100 Freiburg im Breisgau
7. Хановер – Matthäuskirche, Wöhlerstraße 13, 30163 Hannover
8. Карлсруе - Haus der Familie 1.OG (първи етаж над партер), Kronenstr. 15, 76133 Karlsruhe
9. Кьолн - Im Mediapark 5, 50670 Köln
10. Констанц - Steigenberger Inselhotel, Auf der Insel 1, 78462 Konstanz
11. Лайпциг - Markt 10, 04109 Leipzig
12. Нюрнберг - Paul-Keller-Straße 1, 90768 Fürth
13. Регенсбург – сграда 1 на BioPark, семинарна зала, партер, Am BioPark 9, 93053 Regensburg

В градовете, в които ИМА български дипломатически и консулски представителства:

14. Берлин - Посолство на Република България - Mauerstraße 11, 10117 Berlin (вход откъм Leipzigerstr. 19)
15. Мюнхен - Генерално консулство на Р България - Walhallastr. 7, 80693 München
16. Франкфурт на Майн – Консулство на Р България - Eckenheimer Landstrasse101, 60318 Frankfurt am Main

В градовете с канцеларии на почетни консули на България:

17. Дармщадт – Hilpertstrasse 3, 64295 Darmstadt
18. Магдебург - Haecklestraße 9, 39104 Magdeburg
19. Мюнстер – Търговска камара (Handwerkskammer), Bismarkallee 1, 48151 Münster
20. Хамбург – Alstertor 15, 20095 Hamburg
21. Щутгарт - Mörikestr. 11, 70178 Stuttgart
Аватар
Littledevil
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 68
Регистриран на: 9 Август 2010, 16:50:27
Благодарил: 19 пъти
Благодарено: 42 пъти

Re: Има ли българи в Регенсбург? Нека се намерим и да се сближим

Мнениеот Littledevil » 5 Юли 2021, 22:55:38

Информация относно предстоящите български парламентарни избори на 11-ти юли, неделя.

В Регенсбург този път ще има секции на две места, в две съседни сгради, които се намират на 50-100 метра една от друга и се помещават в двете семинарни зали на партерните етажи на сгради 1 и 3 на Биопарк Регенсбург (до университета):

- Секция Регенсбург 1 - номер 321200138 - Биопарк сграда 1, адрес Am Biopark 9, 93053.
Това е "старата" и вече позната секция. Тук ще можете да гласувате САМО С ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ. Ще имаме 7-членна комисия и ще сложим 3 кабинки за гласуване.

- Секция Регенсбург 2 - номер 321200139 - Биопарк сграда 3, адрес Am Biopark 13, 93053.
Това е новата секция. Ще има 5-членна комисия и 2 машини за гласуване. В нея ще можете да гласувате САМО С МАШИНА.

В деня на изборите ще сложим на няколко места около секциите списъци на хората, които са се регистрирали за гласуване в едната или в другата секция, за да може лесно да се ориентират.

Всички, които НЕ СА ПОДАВАЛИ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА СЕКЦИЯ, могат да гласуват, след като представят декларация, че не са гласували вече и няма да гласуват на друго място, и биват дописани на ръка в избирателния списък.

Декларацията можете да си изтеглите оттук и да си я попълните у дома на ръка или на компютър - https://drive.google.com/file/d/15dix3s ... sp=sharing

Можете да гласувате от 7.00 до 20.00 ч. В случай, че документът Ви за самоличност (българска лична карта, червен паспорт) е изтекъл след 13-ти март 2020 г., можете да се легитимирате и с него.
Аватар
Littledevil
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 68
Регистриран на: 9 Август 2010, 16:50:27
Благодарил: 19 пъти
Благодарено: 42 пъти

Re: Има ли българи в Регенсбург? Нека се намерим и да се сближим

Мнениеот Littledevil » 7 Ноември 2021, 15:13:24

За президентските избори и за изборите за народно събрание (за трети пореден път тази година) в неделя, 14-ти ноември 2021 г., в Регенсбург ще можете да гласувате САМО в една секция (номер 321300112) и тя ще разполага с 2 машини за машинно гласуване. С хартиени бюлетини НЯМА да се гласува.

Можете да гласувате от 7.00 до 20.00 ч.

Адресът е вече добре познат на всички - Биопарк сграда 1, Am Biopark 9, 93053, партер, семинарна зала.

Влизането в сградата ще бъде позволено САМО С МАСКИ FFP2. Отново ще имаме помощници, които ще следят за спазването на реда, за дистанцията, дезинфекцията на ръцете и химикалките, и правилното носене на маските (да покриват изцяло носа и устата!).

Всички, които НЕ СА ПОДАВАЛИ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА СЕКЦИЯ, могат да гласуват, след като представят декларация, че не са гласували вече и няма да гласуват на друго място, и ще бъдат дописани на ръка в избирателния списък.

Декларацията можете да си изтеглите оттук и да си я попълните у дома на ръка или на компютър – https://docs.google.com/document/d/1PTX ... ue&sd=true

Контактен формуляр този път НЕ СЕ изисква.

В случай, че документът Ви за самоличност (българска лична карта, червен паспорт) е изтекъл след 13-ти март 2020 г., можете да се легитимирате и с него.

Ето обучителен видеоматериал как можете да гласувате с машината - https://www.youtube.com/watch?v=_S8lgRz ... 0%B8%D1%8F
Аватар
Littledevil
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 68
Регистриран на: 9 Август 2010, 16:50:27
Благодарил: 19 пъти
Благодарено: 42 пъти

Предишна

Назад към Други градове

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement