Здравей,
първо да уточня, че уча в Мюнстер, но не Икономика.Така че, не мога да ти дам инфо как се преподава в унито, но относно реномето знам, че е на едно от първите места в ДЕ (класация в Spiegel преди известно време). Половината от студентите, които учат тук идват или заради Икономиката или заради Правото.Двете най-силни дисциплини. За повече подробности по преподаването ще трябва да изчакаш включване на някой икономист от Мюнстер
За квартирата не мога да ти дам еднозначен отговор. Различно е, но смятам, че няма да имаш проблем, никой не е останал да спи на гарата(поне не за дълго

) По принцип в началото на зимният семестър е малко по-трудничко (явява се пиков момент), но има достатъчно частни общежития, както и WG-та.Ако си малко по-настоятелен и упорит все ще си намериш нещо. Стая към Studentenwerk може да ти струва м/у 170-230€ в зависимост от големината. В частните общежития дори малко по-евтино.
За месечните разходи както сам можеш да предположиш също не може да се даде еднозначен отговор

,но абсолютният минимум според мен е 350-400€ (долната граница не е много реална

, но все пак е възможно да се преживее с толкова)
Та това е от мен. Надявам се да съм ти бил поне малко полезен.
Успех!