• Advertisement

Кандидатстване с фирма-посредник

Напред, науката е слънце!

Re: Кандидатстване с фирма-посредник

Мнениеот mnemonic » 3 Април 2010, 23:32:56

@ l0wrider

Абсолютно правилно си разбрал за превода и легализациите. Първо се прави нотариално заверено копие. След това превод и легализация. Процедурата се повтаря всеки път, когато искаш да пращаш документите си някъде.

За Швеция например ти е необходим само един комплект документи, защото системата за кандидатстване е централизирана. Но във Финландия доколкото знам се пращат документи във всеки университет по отделно...

Доколкото разбрах за Дания имаш право на избор. Можеш да пратиш документи директно на дадения университет или да се възползваш от централизираната система. Бях срещнала подробно обяснение в ciriusonline.dk мисля... Аз лично пратих моите директно в Aalborg University.

А и между другото не навсякъде ти изискват легализирано копие на дипломата. Понякога само нотариално заверено копие и официален превод вършат същата работа. Това обаче си зависи от университета.

Иначе... Нашия supplement към дипломата представлява точно transcript of records. Що се отнася до curriculum, мисля че става дума за т.нар. конспекти. Отиваш при лошите лелки в учебен отдел и им ги искаш... всички трябва да имат печат от унито ;)

Успех с кандидатстването ;)
Аватар
mnemonic
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 6 пъти
Благодарено: 1 път

Мнениеот l0wrider » 7 Юли 2010, 19:38:25

В края на краищата кандидатствах чрез www.dreamfoundation.com и бих казал ,че наистина имаше доста сериозно отношение от тяхна страна и като цяло процедурата на кандидатстване беше много улеснена. Кандидатствах за Олборг Уни и за Орхус ИБТ(филиала на Орхус Уни в Хернинг). От Олборг така и до сега не съм получил никакъв отговор , пък било то и отрицателен, но за сметка на това от Орхус ИБТ бяха доста отзивчиви и в крайна сметка ме приха :) . Така че бих се радвал ако някой сподели впечатления и опит от АУ ИБТ в Хернинг и като цяло от живота там . Поздрави!
l0wrider
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Копия и легализация

Мнениеот Marto92 » 24 Февруари 2011, 20:04:42

Ще кандидатствам в Aarhus Business Academy и VIA UC.Навсякъде ли искат академичните справки и дипломи преведени(това ясно че да) и легализирани?Някой има ли инфо дали тези уни-та искат?През фирма посредник(Интеграл)ще ми искат ли?А ако пусна сам документи?
Ако ми искат легализация,то какво да правя?Превода и сам ще си го направя,но тази легализация от къде се прави.Къде е най-евтино и т.н.Благодаря предварително.
Marto92
Нов потребител
Нов потребител

Благодарено: 0 пъти

Мнениеот Marto92 » 25 Февруари 2011, 16:39:47

Защо точно тук ми преместихте въпроса,след като няма нищо общо с "кандидатстване с фирма-посредник"
Marto92
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот l0wrider » 3 Март 2011, 15:28:10

Какви документи искат отделните университети трябва да видиш на сайтовете им или да попиташ за разняснение по майла, но обикновено естествено, че ще искат диплома , ако все още не ти е издадена такава - академична справка. Колкото до превода и легализацията предполагам е обяснено в темата .. но все пак сам не можеш да си направиш превода защото трябва да е направен от оторизиран преводач. Някои университети се задоволяват само с превода , но повечето искат и легализация . Стъпките са правиш копие на дипломата , заверяваш го при нотариус , носиш го на преводач заедно с оригинала, там правят превода и го пращат в София за легализация във Външно министерсто заверяват, че преводача е лицензиран, а в МОН че действително има издадена такава диплома. Ако си от София може само да напрашиш превод и след това сам да си ходиш по министерствата за заверки , ако не процедурата може да варира като цена за диплома с превод и според броя на документите от 60 до 100+ .
l0wrider
Нов потребител
Нов потребител

Благодарено: 5 пъти

Мнениеот Васил999 » 14 Май 2017, 20:38:27

// Помагам с кандидастване за университети в чужбина //

Казвам се Васил, успешно съм кандидатствал и съм бил приет за MBA в водещ европейски универстет. Помагам с подготовка на мотивационни писма за BSc, MSc, MBA. Срок за изработка до 2 календарни дни, английски език. Skype или среща в София. Телефон 0877604739
Васил999
Нов потребител
Нов потребител

Предишна

Назад към Образование