Страница 1 от 1

Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2009, 07:51:36
от rosenzhelev
Здравейте на всички. Предстои ми кандидатстване за бакалавърска степен и съм се насочил към университетите в Дания и по точно Aarhus School of Business. Интересува ме, някой има ли впечатления от университета, гледах разни класации и го подреждат в топ 100 на всички университети, което ме радва. Също така, някой да има представа как стои въпроса с общежитията, тъй като четох из разни чуждестранни сайтове, че имат огромни waiting листове?

Re: Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2009, 11:33:06
от lazar_lulchev
Здравей!

Ще бъда кратък. Училището, което си избрал е просто супер! На 73-то място в топ 100 е. Най-доброто бизнес училище в Дания. Изпреварва, дори това, което е в Копенхаген. Като материална база - няма какво да го коментирам. Всичко е супер, стига да имаш желание да го ползваш. Знам, че не всеки може да влезе вътре. Всеки студен си има секюрити карта и си влиза чрез нея. Познавам няколко българи, които правят магистърски програми в този университет и са много доволни.
Много са бавни обаче! Тези чакащи листи, които се образуват са точно заради това. Не съм наясно специално, защо толкова се бавят с отговорите за настаняването, макар че база и общежития не им липсват, като цяло в Дания.

Поздрави! :)

Re: Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 24 Февруари 2011, 18:28:28
от Marto92
Трудно ли се влиза в Aarhus School of Business.По специално International Managment?Имам TOEFL 103 points.Понеже уча в МГ Варна и там ни гърчат повечко,дипломата ми е към 4 и 50,което не отговаря на знанията и уменията ми.Но ме притеснява,че те не знаят това и едва ли ще ме приемат там.
Ако наистина е така,то има ли начин да докажа знания(изпит по математика или друг предмет,който искат)?
По принцип в БГ има примерно с какъв бал са приемали предни години.Тук има ли нещо подобно или някой ,който е влязъл да каже нещо по въпроса как се влиза.
А и един въпрос офф-топик.Досега се консултирах с Интеграл,но мисля,че и сам ще мога да се справя.Та въпроса ми е има ли някакъв недостатък да си кандидатстваш сам?

Re: Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 3 Март 2011, 15:57:27
от l0wrider
Няма такова нещо като балове , тук гледат всеки кандидат отделно - гледат оценки , изучавани предмети, брой часове и т.н. а и с този резултат на ТОЕФл не смятам ,че ще имаш проблем да те приемат, така че кандидатствай смело. Aarhus University e един от най-добрите университети както в Дания така и в Еропа , дори бих казал в света, а като част от него , АСБ попада в същата категория. Дали ще кандидатстваш сам или чрез посредник мсиля, че няма особено значение, кандидатства се чрез онлайн платформа, която е изключително улеснена .

Re: Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 12 Март 2011, 12:45:42
от katherine
Ще кандидатствам и аз в Орхус :mrgreen: :thumbleft: :mrgreen:
Завърших бакалавър в ИУ - Варна, спец. Икономика на търговията \:D/
Изпитвам огромно затруднение при подреждане на специалностите магистърстратура по степен на желание. Незнам дали трябва на първо място да посоча тези, които се доближават най-много до моята бакалавърска, и това дали ще ми помогне по време на класирането в Орхус!?
Също така ме вълнува коя е най-подходяща, при търсене на работа в Дания в международна компания... трябва да мисля в перспектива все пак...
По-долу са изброени специалностите, които трябва да подредя по степен на желание. Моля дайте ми съвет за 1во, 2ро, и 3то място

MSc in Logistics and Supply Chain Management
MSc in Management Accounting and Control
MSc in Information Management
MSc in Finance
MSc in Finance & International Business
MSc in Strategy, Organisation and Leadership
MSc in International Business
MSc in Marketing
MSc in Cosumer Affairs Management
MSc in EU Business and Law
MSc in Business Intelligence
MSc in International Economic Consulting
MSc in Innovation Management

Re: Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 17 Март 2011, 10:36:01
от Nordic
Според мен трябва да се въртиш около логистика, маркетинг и право, а може би и организация. Маркетинга ти отваря доста бъдещи врати особено след финансите.

Re: Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 17 Март 2011, 15:46:37
от jorko
katherine написа:По-долу са изброени специалностите, които трябва да подредя по степен на желание. Моля дайте ми съвет за 1во, 2ро, и 3то мястоНе е ли най-добре да учиш това което те интересува и вълнува... Все пак се предполага че след като завършиш ще го работиш това което си завършила цял живот.. Какъв е смисъла да правиш нещо независимо колко е перспективно ако не ти доставя някакво удоволствие. Така че... виж коя програма най-добре отговаря на интересите ти и се пробвай там.

Re: Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 18 Март 2011, 13:00:10
от katherine
Nordic написа:Според мен трябва да се въртиш около логистика, маркетинг и право, а може би и организация. Маркетинга ти отваря доста бъдещи врати особено след финансите.


Мерси много за съвета :thumbleft: спрях се на логистиката, правото, но и на счетоводство. Да видим с коя специалност ще ми излезе късмета [-o<

Re: Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 19 Март 2011, 14:14:33
от Nordic
Успех! ;-)

Re: Aarhus School of Business

МнениеПубликувано на: 14 Ноември 2013, 10:35:11
от Алекс Кирилов
Не знам дали е тук мястото, но ще попитам. Ориентирал съм се към бизнес университета в Орхус със специалност International Communication § Multimedia. Интересува ме каква диплома ми трябва и кой изпит е по-добре да взема TOEFL или IELTS, в момента съм 11 клас и съм на ниво B2.