• Advertisement

Курс по датски език в София

Напред, науката е слънце!

Мнениеот Yura » 24 Юни 2008, 23:10:22

Лошо няма човек да се защитава пък било то и под фалшива самоличност, но да наричаш клиентите си "индивиди".
Аватар
Yura
Модератор
Модератор
 
Мнения: 2084
Снимки: 287
Статии: 50
Регистриран на: 5 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: Deutschland
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 33 пъти

Мнениеот bromma » 26 Юни 2008, 10:14:22

Високомерие към клиентите - нещо до болка познато от родната действителност. :(
Аватар
bromma
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1315
Снимки: 270
Регистриран на: 24 Февруари 2008, 01:00:00
Местоположение: Sverige, Stockholm
Благодарил: 149 пъти
Благодарено: 254 пъти

Мнениеот foxi » 26 Юни 2008, 11:04:03

Що да не си позволиш високомерие, хората от тази езикова школа за северни езици си упражняват някакъв вид монопол, начи "като сме единствените - ще си правим квот си искаме". Ако не беше така вместо да пишат глупости по форумите под фалшива самоличност, щяха да запретнат ръкави за да подобрят качеството на предлаганите услуги, щом някаква част от хората са откровенно недоволни, ама нейсе...
Curiosity killed the cat!
В любовта и в прогнозите за времето няма лъжа, а само грешки.
Аватар
foxi
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 368
Регистриран на: 30 Септември 2005, 00:00:00
Местоположение: BW
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Учебник по датски

Мнениеот didci » 16 Октомври 2008, 14:05:01

Здравейте някой знаели да ли мога от някъде да си купя учебник по датски, дори и да е английски?

мерси
Аватар
didci
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 19 Януари 2008, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Курс по датски език в София

Мнениеот lazar_lulchev » 18 Февруари 2009, 01:16:50

Хех доста интересна тема , за или против НордСтудео. Както и да е ... аз само ще спомена,че записах да уча датски там ,но чрез дистанционен метод на обучение, сиреч по интернетЪ . Не става! Ако ще учите датски трябва да се ходи на курс интензивен или не ,вие си преценете. НО датски не се учи с учене на граматика (тя е простичко устроена) , нито се учи със слушане (разликата между датския в Копенхаген, датския до немската граница,датски в Ålborg и датския по западното крайбрежие са толкова различни ,че не ми се говори за това) Единствения начин да се научи този език според мен е говоренето и определено не за два часа и половина на ден. :) Успех на всеки който се захване.
Аватар
lazar_lulchev
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 571
Регистриран на: 27 Август 2008, 00:00:00
Местоположение: Aberystwyth, The United Kingdom; Århus , Danmark
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 9 пъти

Re: Курс по датски език в София

Мнениеот Ivo34Sf » 27 Април 2009, 16:19:20

здравейте ,
искам да споделя , че ако се каните да ходите на курсове по финлански , норвежки или някои от северните езици във никакъв случай не ходете във Nordstudeo !!!!
големи мошеници са !
1.Ще ви вземат доста пари
2.Ще Ви накарат да подпишете договор , че нямате претенци спрямо тях /т.е. нали се сещате , че след подписването на договора дори неможете да възразите за нищо/
3.Преподавателят ще се укаже някоя фукла дето е завършила гимназия , но не са знае кога ще завърши висше образование и дали въобще ще го завърши т.е. преподавателят ще е много зле /но тъй като сте подхписали договор , няма да можете да направите рекламация , а във самият договор има една симпатична клауза , че парите няма да се върнат/
4.Използват ксероксопирани материали , но Ви ги продават като за нови
5.Въобще не си мислете , че ще е във "удобно за Вас време" , ще е вечерен , така че като свършите курса да Ви трябва такси да се приберете.
6.Залите /т.е. само две/ са тесни и малки , но вътре набутват колкото се може повече хора.
7.Спроед твърдението , накрая на курса ще знаете около 1500 думи , истината е около 150 думи - колкото да не се каже без хич !!!!!
.............със една дума тези курсове който те организират си е чисто даване на пари , без никакви резултати , така че внимавайте когато ходите там - ако Ви изработят и Ви вземат парите , не искам да ми се сърдите на мене , че не съм Ви казал !!!!!
Ivo34Sf
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Април 2009, 16:16:53
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Курс по датски език в София

Мнениеот mitkomont » 1 Юли 2009, 10:10:57

За всички, желаещи да изучават датски език в София - Bgscandinavian. Индивидуални уроци. Преподавателят се запознава с нуждите ви - учене, работа или просто престой в Дания и изготвя индивидуален учебен план. Предоставят се всички учебни материали. Преподавателите са завършили Скандинавистика в Софийски Университет, специализирали в Дания. Учебният процес е придружен с много аудио материали - важен инструмент за усвояване на трудното датско произношение. Определено най-добрият избор за изучаване на датски език у нас.
mitkomont
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 1 Юли 2009, 09:56:13
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Курс по датски език в София

Мнениеот pepirace » 13 Април 2010, 17:45:31

100% "frederik" е служител на фирма Нордстудео или поне е поставено лице!!!!
Аз пратих за курс по нидерландски език като направих грешката да платя преди да прочета нещо за фирмата по форумите.
Регистрирам се в този сайт само за да обясня какво всъщност представлява фирмата.
Какво писах записах се за нидерландски а не за датски, но повярвайте ми щом не са коректни в единия предлаган продукт то няма да са коректни и в другите.
При подписване на договора и заплащането на 290лв ги питах дали да акретитирани и дали са легитимни в европа и какъв финален документ ще получа накрая?!!?!? Отговориха ми, че не са акредитирани, но дават сертификат за брой часове обучение, което пак е нещо?!?!?!
Започнаха лекциите по нидерландски и на всички ни раздадоха копия от белгийски учебник и белгииска уч. тетрадка по който да учим. За тези два месеца от обучението на нито една дума не беше изписан превода или транскрипцията. Отговора беше " мога да ви дам лисанинга на mp3 и от там да слушате произношението". ОК ще се справим някакси.
Започнахме 13 или 14 човека, като по късно намаля значително групата. Учебника беше около 130 страници ( не е пред мен учебника) разделен на 7 deel (раздела). Ние курсистите питахме защо се движим бавно а учителя каза...че сме много този път и трябвало да се раздели групата на две.
Според мен за да си спести комисионната която трябва да плати на учителя за II-та група тя изобщо не я е формирала.
И така движихме се много бавно....и изоставахме...края наближаваше а още бяхме на deel 3
и така взехме 2/3 от учебника и 4% от тетрадката (повтарям 4 % от тетрадката) и дойде изпита. Раздадени листа с въпроси и ние писахме писахме и ги предадохме. Учителя ги провери каза ни колко % имаме верни и ни каза ти, ти и ти не го изкарахте...нямате 60% верни отговори и няма да получите сертификат!
Никой не ни е казал, че теста ще се оценява и че трябва да имаш 60% верни отг. Не сме взели целия учебник и не сме правили упражнения нито в къщи нито в час, респективно няма как да знаем всичко.
При разговора ми по тел. с управителката бях шокиран от държанието и отговорите който ми даваше. Просто бях изумен от наглоста!!!
След като ми се накрещя по телефона ми каза, че като питаме в час учителя - това какво е онова какво е и часа свършва. Вие сте си виновни. Подписали сте договор и това е !!!!
Ще пиша до комисия за защита на потребителите с копие до мин. на образованието и науката....
Заключение:
Не ме обучиха, не ми върнаха част от парите, не взехме целия материал и не получих документ, че съм бил и съм посещавал камо ли завършил курс по нидерландски в Нордстудео!
Помислете и проучете преди да се запишете където и да е, но най-вече НОРДСТУДЕО!!!!
pepirace
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 13 Април 2010, 17:17:13
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Курс по датски език в София

Мнениеот Nordic » 14 Април 2010, 06:15:51

Приятел, парите по закон е длъжна да ти върне до 10 работни дни. Връщаш платежния документ пишеш обяснение и от другата страна ти връщат бележка за извършена сторно операция. Повтарям, че тя е ЗАДЪЛЖЕНА с ЗАКОН да го направи това, така че вземи и, й обясни по телефона, ако пък не й дойде акъл тогава КЗП!! Докато не си знаем правата ще има и гадни нагляри, които да се подиграват с времето и парите ни.
Изображение
Nordic
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 71
Регистриран на: 14 Юли 2009, 09:40:39
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Курс по датски език в София

Мнениеот pepirace » 28 Август 2011, 12:15:20

Даммм, Nordic, това трябваше да направя! Както и да е....дано съм предпазил други курсисти с мнението си.
Намирам се в Нидерландия (Холандия) вече от една година и искам да ви кажа (на всички вас бъдещи курсисти) че белгииския холандски се различава от нидерландския. Белгииския е чист и лесно разбираем докато нидерландците го дъфчат и използват звука ХхРр ( гърлено Х). Абе какво повече да пиша! Нордстудео ако беше тук в Холандия, нямаше да съществува и един месец. Измамници!
pepirace
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 13 Април 2010, 17:17:13
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Курс по датски език в София

Мнениеот студент » 11 Юли 2012, 12:36:13

До скоро смятах, че Норд студео се е променило спрямо коментарите тук, но уви!

Преподавателят беше добър, студент последна година, не професор в университата, както пишат в страницата, но се стараеше много и беше интересно.

Обаче чиновничката, която работи там е узас! Груба, невъзпитана, некоректна, просто нямам думи, типична българска администраторка. А и черешката на тортата беше, че в сертификата, който издават пише, че си посещавал курс, но не и че си го завършил успешно. Тази хартийка може и сам да си я направиш, не върши абсолютно никаква работа и няма стойност пред когото и да е.

След като ми се накара хубаво по телефона, че не можело да издават всякакви сертификати, каквито искали курсистите, просто ми кипна и реших да споделя.

Не ходете там да учите датски, има и други варианти в центъра на Раковска, например, може там да са по-нормални.

Да не говорим, че въпросното студео е на Герена и условията са под всякаква критика, а и може да се ползва най-ужасната тоалетна, която съм виждала.
студент
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Юли 2012, 12:11:41
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Курс по датски език в София

Мнениеот mbivanova » 28 Септември 2012, 15:37:20

Всички, които искат да научат датски език и ще заминават в Дания, няма смисъл да си дават парите за курсове в София. В Дания езиковите курсове са безплатни. Имате право да посещавате курсовете три години без да плащате. За този период спокойно може да минете всички нива и да вземете сертификат.
mbivanova
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 27 Август 2012, 11:54:42
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Курс по датски език в София

Мнениеот end1dream » 13 Октомври 2012, 14:57:22

mbivanova написа:Всички, които искат да научат датски език и ще заминават в Дания, няма смисъл да си дават парите за курсове в София. В Дания езиковите курсове са безплатни. Имате право да посещавате курсовете три години без да плащате. За този период спокойно може да минете всички нива и да вземете сертификат.


Не точно "спокойно", но е вярно, че е възможно.
end1dream
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Октомври 2012, 14:54:38
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Предишна

Назад към Образование

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement