Страница 1 от 1

Съвместно съжителство

МнениеПубликувано на: 7 Юли 2010, 11:39:21
от azazel833
Здравейте, интересуваме дали съвместното съвителство има силата на брак в Дания и ако е така как се доказва. Аз съм в копенхаген от година и половиа и приятелката ми с която сме заедно 13 години идва да живее при мен, но понеже не говори английски няма да може да си намери законна работа за жълтата карта. Ако ми е съпруга получава автоматично заради мен, но тя не е. Друга опция е да се оженим тука в Дания /някой да знае къде да се заинтерисувам/, но ми се вижда тъпо /да се женим насила заради документи/. Благодаря

Re: Съвместно съжителство

МнениеПубликувано на: 6 Август 2010, 20:52:43
от lazar_lulchev
Не е нужно да се жениш в Дания. Принципно и брак сключен в България ще свърши работа. Този закон и аз съм го ползвал за брат ми. Не съм сигурен обаче, че съвместно съжителство ще помогне. Не казвам, че е невъзможно, но не съм сигурен, че ще стане. Особено в тази рецесия и проблемите с намирането на работа навсякъде из Европа. Трябва да идеш да питаш. Отиди в общината. Там едва ли ще ти помогнат веднага, но ще те препратят някъдето където можеш да си зададеш въпроса. Знам, че има обществени адвокати, които са заплате от общината и са в услуга на обществото. Така, че виж разпитай и те ще те посъветват какво можеш да направиш.

Re: Съвместно съжителство

МнениеПубликувано на: 7 Август 2010, 23:49:44
от azazel833
Благодаря Лазаре. Сега съм много зает, а и всичко е все още във ваканция, но ще се поинтерисувам и ще споделя във форума.