• Advertisement

Отваряне на банкова сметка

Информация за новопристигнали, търсене на жилище и др.

Отваряне на банкова сметка

Мнениеот lazar_lulchev » 4 Септември 2009, 00:22:18

Здравейте!

Малко информация за отварянето на собствена банкова сметка. Забелязах, че не съм написал нито ред за това, а то в действителност е много важно. :)

Като цяло процедурата е проста. Отивате в най-близкият клон на желаната от вас банка. Попълвате формуляр, които ще ви бъде даден и на английски език, в случай че не говорите датски. Отнема не повече от пет минутки да попълните формуляра и да го предадете на служител от банката. Отварянето на акаунта става до няколко дена. След това по пощата ще получите първо ПИН код, а два дена по-късно и самата си карта. Картата с която започвате е Мастеркарт - Бейсик. Тази карта за жалост не може да се използва за разплащане в магазините. Имайте на в предвид, че винаги трябва да си имате пари в брой с вас. Разбира се, можете да я ползвате на бензиностанцийте и в 7/11 магазини. Единственото изискване за отваряне на банкова сметка е да имате CPR номер. Не е нужно нищо друго.
За да имате възможност да се разплащате навсякъде по банков път, чрез картата си, без да е наложително да ползвате пари в брой, ви трябва Данкорт. Данкорт можете да получите след първите 3 месеца, но само ако сте били клиенти на една и съща банка. Също така е важно банковия ви баланс да е бил винаги положителен през тези три месеца. Това ще рече да получавате повече от колкото харчите. В противен случай тази карта ще ви бъде отказана.
Банките, които бих ви препоръчал, са Danskebank, Nordea и Jysk Bank. Има и други банки, но те не са така популярни. Знам също така, че Nordea има опция за незабавно отваряне на Dankort. Там обаче се заплаща месечна или годишна такса, но не зная нейния размер.

Поздрави! :)
Нека ЗАЕДНО помогнем на хората да разберат, че ни има и сме ЗАЕДНО

Потребители благодарили на автора lazar_lulchev за мнението (общо 2):
mnemoniciniuta
Рейтинг: 8%
 
Аватар
lazar_lulchev
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 571
Регистриран на: 27 Август 2008, 00:00:00
Местоположение: Aberystwyth, The United Kingdom; Århus , Danmark
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 9 пъти

Re: Отваряне на банкова сметка

Мнениеот mbivanova » 28 Септември 2012, 15:46:17

Таксата за отваряне на банкова сметка в най-популярната датска банка - Danskebank е около 300 крони. За останалите банки няма такса, безплано е. Моят съвет е да си откриете сметка в Nordea (втората по големина в страната). Ако не знаете датски ви предоставят договор на английски език, обслужването е любезно. Издават карта Visa Electron за една седмица. С нея може да правите международни разплащания, както и да превеждате пари онлайн. Получавате веднага и потребителско име и парола за онлайн сметката си.
mbivanova
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 27 Август 2012, 11:54:42
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Новобранец

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement