• Advertisement

Съвместни учебни програми нa University of Sheffield и ВУЗФ

Напред, науката е слънце!

Съвместни учебни програми нa University of Sheffield и ВУЗФ

Мнениеот KOMEHTATOPKA » 24 Май 2010, 22:14:38

Водещ британски университет влиза за пръв път в България по съвместни учебни програми с ВУЗФ

Изображение

София /КРОСС/ Британският топ университет University of Sheffield, чрез международния си факултет CITY College за пръв път влиза в България с български партньор - Университетът по застраховане и финанси (ВУЗФ). Съвместните програми, които ще предлагат двата университета, са магистратури по Маркетинг, реклама и връзки с обществеността и Бизнес мениджмънт и технологии. Обучението по двете програми ще бъде за период от две години като международни преподаватели, професори и експерти с практически познания и опит ще идват в България и ще обучават студентите на място. Обучението е модулно, а учебните занятия - съботно-неделни. Успешно завършилите студенти ще получат британска диплома, издадена директно от University of Sheffield.

Изучавани предмети по програмата Маркетинг, реклама и връзки с обществеността ще бъдат - Стратегически маркетинг, Реклама и управление на продажбите, E-Business и интернет маркетинг, Иновации и развитие на нови продукти, Управление на фестивали и събития, Стратегически бранд мениджмънт. Възможностите за реализация след завършването на програмата са комбинация от няколко области и направления като маркетинг, мениджмънт, бранд мениджмънт, развитие на продукти, сopywriter, връзки с медиите, връзки с обществеността, проучване на пазара, търговия, продажби.

По време на обучението по програмата Бизнес мениджмънт и технологии бъдещите магистри ще изучават предмети като Иновации и предприемачество, Интернет базирани бизнес предприятия/начинания, Управление на проекти, Обществени науки и политики в информационните и комуникационни технологии, Информационни и комуникационни технологии за стратегически мениджмънт, Развитие на нови продукти, Методи за изследване. Завършилите специалността могат да се реализират в областта на мениджмънта във всякакви областти на бизнеса - консултантски фирми, в областта на услугите, технологични фирми, телекомуникации, образование, производство, академични и правителствени организации или да стратират свой собствен бизнес.
University of Sheffield е един от най-старите британски университети. Той е водеща институция в сферата на нучно-изследователската дейност. Намира се сред 100-те най-добри университети в света и 20-те най-добри във Великобритания. Университетът е с над 100 годишна история и традиции, а едни от първите българи, завършват висшето учебно заведение още през 1955 г. В световен мащаб университетът има над 24 000 студенти от 124 страни и разполага с 6 000 души персонал.

CITY College е международен факултет на University of Sheffield в Солун, Гърция. Той е 6-ят факултет на University of Sheffield и е първият и единствен, който се намира извън Великобритания. Факултетът свързва Великобритания с Югоизточна Европа и създава уникална възможност за своите студенти да получат престижна диплома без да е необходимо да напускат региона, да пътуват и живеят в чужбина. 90% от завършилите студенти се реализират професионално в изучаваната специалността в период от 6-12 месеца след завършването си. Университетът притежава акредитация от много международни асоциации и институти в областта на образованието: The British Accreditation Council (BAC), Association of the MBAs (AMBA), British Psychological Society (BPS), Chartered Management Institute (CMI), The British Computer Society (BCS), The National Academic Recognition Information Center UK.

Академичното общество се състои от висококвалифицирани преподаватели от повече от 15 националности. Смесицата между преподаватели и студенти създава истинска международна атмосфера и допринася за уникалността на учебното заведение. Executive MBA програмата на City College/University of Sheffield се провежда едновременно в 3 страни и е избор номер 1 на много мениджъри от региона. Част от българските компании и офиси на международни компании в България избрали alumni на университета са Actavis, Abbot Laboratories, SAP Labs, M-Tel, Globul, Post Bank, Kempinski Hotel Zografski, Emporiki, UniCredit Bulbank, Reiffeisen bank, Schneider Electric, както и в областта на публичната администрация като един от видните alumni на университета е зам.-кметът на София Мария Бояджиева.

Един от показателите за избора на ВУЗФ като партньор по програмите е бизнес насочеността на университета, високите показатели и мотивираност на студентите. Над 90% от възпитаниците на ВУЗФ се реализират на пазара на труда. Резултатът е постигнат само след 8 г. присъствие на образователния пазар. От общия брой на дипломираните през последните 4 г. 5% са стартирали кариерата си като управленски кадри, 17% като аналитични специалисти, 25% като приложни специалисти, а останалите като административен персонал и като специалисти в сферата на услугите. 25-има от завършилите участват като членове в различни бордове на директори. Средната заплата на възпитаниците на университета е над 1000 лева.

ВУЗФ си партнира с над 70% от всички финансови компании и институции, привлича в настоятелството и в преподавателския състав техни представители. Учебните планове и програми се съгласуват с водещите банки, застрахователните и осигурителните институции с цел подготовка на финансови специалисти с добра теоретична и практическа подготовка. Чрез сключените чуждестранни партньoрства и съвместни програми ВУЗФ вдига стандарта на образование на високо ниво и предлага на студентите образование по международни стандарти в България.

Cross-bg.net
Аватар
KOMEHTATOPKA
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 563
Регистриран на: 21 Ноември 2009, 22:21:45
Благодарил: 92 пъти
Благодарено: 114 пъти

Назад към Образование

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement